Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Karin

Karin

24-06-2009 om 09:53

Zwanger na sterilisatie man?

Zes weken geleden werd ik voor het laatst ongesteld, terwijl ik altijd heel regelmatig ongesteld was om de 30 dagen. En nu blijft het dus weg... Mijn man is in 2006 gesteriliseerd, dan kan ik toch niet zwanger zijn...? Verder is er weinig veranderd in mijn leven, dus aan stress of iets dergelijks kan het ook niet liggen. Is er hier iemand die zwanger is geworden ondanks dat man gesteriliseerd is?? Er is in ieder geval geen andere man in mijn leven, dus dat is het zeker niet.
Morgen maar eens een test doen...

Groetjes,
Karin

Carolien

Carolien

24-06-2009 om 14:29

Oei

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik hoor het wel eens. Geen enkele vorm van anticonceptie is 100% betrouwbaar, zelfs sterilisatie niet. Het is mogelijk dat zaadleiders zich spontaan herstellen, al zou dat niet moeten. Zou wel rot zijn voor jou en jouw man, je besluit niet voor niets tot een defintieve ingreep. Ik hoop dat het vals alarm is.
Groetjes,
Carolien

Karin

Hoe is het nu? Test gedaan?
Groetjes Geerke (geen sterilisatie hier nog, dus ook geen ervaringen, gewoon meeleven)

Karin

Karin

26-06-2009 om 10:04

Positief...

De test was positief... We zijn er behoorlijk van geschrokken, we hebben straks een afspraak bij de huisarts. Dit kan toch gewoon niet! En we hebben al een zoon van bijna 4 die dwars door de pil heen verwekt is. Wat is de kans dat ons dan dit overkomt??? Kortom, geschrokken en nu goed nadenken. Bedankt voor jullie reacties, ondanks geen ervaring.

Groetjes,
Karin

Vic

Vic

26-06-2009 om 17:07

Karin

Dat is behoorlijk schrikken zeg! Geen enkel voorbehoedmiddel is natuurlijk onfeilbaar (I know), maar na drie jaar verwacht je toch dat een sterilisatie gewoon gelukt is. Sterkte!

Karin

Karin

26-06-2009 om 17:22

Niet verwacht nee...

Nee, dit hadden we niet verwacht. We gaan nu goed nadenken over wat we willen, dinsdag hebben we weer een afspraak met de huisarts. Het is niet makkelijk, we hebben lang geleden die beslissing samen al genomen maar er groeit nu toch weer iets van ons samen in mijn buik. Praten en nadenken dus komende dagen!

Carolien

Carolien

26-06-2009 om 19:44

Jee

de wending waar je juist niet op hoopte. Wat onwezenlijk en ook moeilijk, lijkt me. Sterkte hiermee. Ik hoop dat je tot een beslissing kunt komen die voor jullie goed is.
Groetjes,
Carolien

Karin

ik hoop dat jullie tot een wijs besluit kunnen komen.
sterkte ermee!

Karin

Karin

28-06-2009 om 15:16

Het gaat mis...

Vanmorgen ineens kramp in mijn buik en vanmiddag begon ik te bloeden, het lijkt een miskraam te worden. Aan de ene kant ben ik daar opgelucht over, de beslissing is voor ons genomen. Aan de andere kant... ik begon toch al wel te denken aan een derde...
Bedankt voor alle medeleven in ieder geval! Mijn man gaat de komende week zijn zaad laten controleren en dan waarschijnlijk weer snel onder het mes. En ik denk ook na over een spiraaltje, sterilisatie is niet 100% zekerheid!!!

Groetjes,
Karin

Carolien

Carolien

28-06-2009 om 20:44

Karin

Sterkte met alle dubbele gevoelens. Maar wel 'fijn' dat jullie nu zelf geen beslissing hoeven te nemen.
Groetjes,
Carolien

Marlies

Marlies

02-07-2009 om 10:52

Kan dus wel

Inmiddels ben ik 32 weken zwanger, na sterilisatie man in 2006. Het kan dus wel degelijk, het schijnt dat deze operaties tegenwoordig minder ' goed' gebeuren, omdat veel mannen op latere leeftijd nog een hersteloperatie willen.

Ik was ook totaal overdonderd en ga straks in ieder geval zelf onder het mes, zodat dit niet nog een keer gebeurt.

Marlies.

Karin

Karin

02-07-2009 om 12:14

Lotgenoot

Hallo Marlies,

Wanneer kwamen jullie erachter dat jullie zwanger waren? Ik denk dat wij er wel vroeg bij waren, maximaal 7 weken na mijn laatste menstruatie. Maar nu lijkt het mis te zijn gegaan, we moeten nog wel naar de huisarts toe, test was nog altijd positief vanmorgen.
Hebben jullie overwogen om het weg te laten halen? Gaat je man ook weer onder het mes?

Groetjes,
Karin

Lieve karin

Tjee, in wat een moeilijke situatie zit je zeg, wat erg dat het mis lijkt te zijn. Ik begrijp dat je het nog steeds niet helemaal zeker weet? Ik kan me voorstellen dat je dubbele gevoelens hebt.
liefs Geerke

Marlies

Marlies

05-07-2009 om 21:00

Lotgenoot

Ik had al vrij snel een vermoeden dat het mis was, omdat ik nooit over tijd ben. Ik heb wel degelijk overwogen om het weg te halen, afspraak zelfs gemaakt bij kliniek, maar uiteindelijk toch niet gedaan, het voelde niet goed en ik had vooral praktische bezwaren. Inmiddels slapen er twee kinderen samen, hebben we een nieuwe auto etc. en kijken we uit naar ons vierde kindje. Ik ga straks zeker zelf onder het mes en mijn man ook.

Sterkte met het nemen van een eventuele beslissing, vetrouw op je gevoel, praktische bezwaren zijn altijd op te lossen.

Marlies

Karin

Karin

06-07-2009 om 11:52

Marlies

Hoi,

Bij ons is het echt een miskraam geworden, het lijntje vanmorgen was zo vaag, kan bijna niet anders. Ik voel ook helemaal niets meer aan mijn lijf. We zijn blij dat we geen beslissing hoeven te nemen, en ook blij dat er geen derde komt. Hoewel het allemaal voornamelijk praktische bezwaren zijn, zagen wij toch allebei wel heel erg tegen de eerste tijd op met een baby.
Wel heel fijn dat het goed gaat met jullie, en dat jullie uitkijken naar jullie 4e! Ik wens je er heel veel geluk mee, het kindje heeft jullie duidelijk uitgekozen om zijn/haar ouders te worden!

Liefs,
Karin

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.