Home » Forum » 3 baby tijd 0 1 » Baby 8 mnd gaat krijsen als ze moet slapen

Baby (8 mnd) gaat krijsen als ze moet slapen

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
m149
Baby (8 mnd) gaat krijsen als ze moet slapen

Mijn dochtertje van bijna 8 maanden vindt het om de één of andere reden verschrikkelijk om te gaan slapen. Ze krijgt borstvoeding, helaas werd ze ook een flesweigeraar en geef ik noodgedwongen 's avonds nog de borst en 's nachts komt ze ook vaak voor voeding/troost. Heel slecht, ik weet het, maar ook om zelf door de periode heen te komen heb ik haar vaak in bed de borst gegeven en niet meer in d'r bed gelegd. Ze kan inmiddels wel uit een rietjesbeker drinken maar doet dit niet als ik er ben 's avonds, dan heeft ze kennelijk troost nodig? Hier heb ik inmiddels vrede mee.
Ze heeft erg veel last gehad van buikkrampjes in d'r babytijd, eczeem waar veels te lang mee doorgelopen is door slecht advies van de huisarts, waardoor ze vaak onrustig sliep. Inbakeren hielp toen veel toen ze drie maanden was. Maar het is een vlotte dame, en bij vier maanden kon ze omrollen dus inbakeren kan niet meer. We zaten dus helaas in een routine waarbij ze vaak aan de borst in slaap viel, en ik vond dat ook wel makkelijk, zag daar toen nog niet echt het probleem van in. Ook vond ze veel rust in de draagzak of viel ze in slaap in de maxicosi. Nu loop ik dus tegen het probleem aan dat ik haar soms niet in slaap krijg terwijl ze wel moe is. Ook wordt ze op het kdv gewoon weggelegd en vind ik dit dus zielig dat ze dat niet gewend is en behoorlijk over d'r toeren raakt en daar dus niet goed slaapt. Ik ben gaan oefenen met wegleggen thuis maar het is echt rampzalig. Ze gaat vaak krijsen als ik d'r in het bedje leg, en dan niet jammeren ofzo, echt hysterisch krijsen. Vaak gaat ze ook staan en moet ik haar weer neerleggen. Laten huilen werkt soms, maar soms blijft ze echt te lang huilen. En ik vind het echt verschrikkelijk moeilijk. Het is me een aantal keer gelukt om d'r sussend in slaap te krijgen, aaiend over d'r bolletje, maar het is ook wel eens voorgekomen dat ze twee uur lang aan het krijsen was. Dat wil ik niet meer. Niet alleen zij raakt over d'r toeren op een gegeven moment, ik ben er zelf ook slecht aan toe dan. Ook heb ik geprobeerd bij d'r in de kamer te blijven maar verder geen aandacht te geven, dan blijft ze ook wakker en gaat ze uiteindelijk toch nog huilen en over d'r toeren raken. Nu krijst ze ook keihard in de maxicosi, omdat ze dan denk ik bang is om in slaap te vallen? De methode van na vijf/tien minuten troosten zonder haar op te pakken werkt niet, want ze valt niet te troosten. Ik moet haar dan echt even uit de situatie halen, om vervolgens het hele circus weer opnieuw te doen. Ook word ik er moedeloos van dat ik van een tevreden dochter naar zoveel uur huilen per dag ga bij het wegleggen. Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik dit nu het beste aan kan pakken. Heeft iemand nog tips?? Als laten huilen kennelijk de enige remedie is, wat is jullie max dan? En hoe lang duurt het voordat er verbetering in zit, want het wegleggen valt me heel zwaar en we hebben beiden erg veel stress van.

Dendy Pearson
Hier

Dat laten huilen heb ik nooit gedaan, maar werkt volgens mij alleen maar als je daar achter staat en rustig kunt blijven.
Mijn zoon heeft ook zo’n periode gehad en dan ging ik gewoon een stukje lopen met de wagen. Honden moesten dan toch uit.
Zoon viel vredig in slaap en ik kon m zo overleggen. Hij had zijn slaapzak dan al aan.

Probeer niet te moeilijk te denken, maar gewoon te kijken wat nu het makkelijks werkt. 8 maanden is echt nog maar klein en over een maand kan het heel anders zijn.

Dendy Pearson
Aanvulling

Hij is nu trouwens 10 en op een bepaald moment is dat ‘gedoe’ vanzelf overgegaan. 😃

m149
Goed om te horen

Haha goed om te horen dat het uiteindelijk wel goed komt! Alleen is het nu wel lastig voor haar op kdv!

Nog als aanvulling trouwens op m’n bericht: Ik heb wel een ritueeltje voor ze naar bed gaat, namelijk insmeren (vanwege d’r huid mag ze niet iedere dag in bad, dus dan maar insmeren als ritueel) en slaapzakje aan en instoppen en even over dr bolletje aaien.

AnneJ
Allergie?

Heb je overwogen, of zelfs uit laten zoeken of er sprake is van koemelkeiwitallergie? Dat is vaak een reden voor eczeem bij zulke kleintjes.
Kleintjes willen vaak dicht bij hun verzorgende ouder zijn vooral als ze in slaap vallen en zich kwetsbaar voelen. Je kunt er een heel project van maken om ze in hun eigen bed te laten slapen maar je kunt er ook aan toegeven en ze toestaan om altijd dicht bij je te zijn zolang ze daarom vragen, gewoon omdat dat hun natuur is.
Het gaat voorbij. Er komt een moment dat ze liever in hun eigen kamer zijn.

m149
Kma

Ja ben ik vergeten te melden maar ze heeft idd koemelkeiwitallergie en krijgt pepti als papje, en k houd me aan een dieet! Haar huid js nu goed onder controle gelukkig sinds een week.

Dendy Pearson
Tja

Ik denk niet dat je haar thuis kunt aanleren hoe ze op het kdv moet gaan slapen. Is een gastouder niet iets voor jullie? Dan is de aanpak misschien wat persoonlijker en mag ze misschien wel gewoon in de wagen slapen ofzo.

MarSy
Wandelen

Was hier ook de oplossing en de wagen in de achtertuin laten staan.

Op kdv sliep en dronk mijn kind niet, bij mijn weten is kind nog nooit weggelegged al krijsend... Wel rook kind naar parfum van leidster aan het einde van de dag.... Dus ik zou echt gaan praten op kdv, zij moeten naar een andere aanpak en jij doet thuis gewoon wat voor jou goed voelt en werkt voor je dochter

mirreke
Och heer...!

Ik krijg het er koud van als ik het lees (serieus!). Laat een kleine baby (en ook acht maanden is klein) toch niet krijsen. Wat is dat voor rare gedachte dat een baby 'weggelegd' moet worden.
Dat krijg je van de rust, reinheid en regelmaat. Krijsende, oversture baby's. Stresshormoon stijgt, en het wordt van kwaad tot erger. Of ze leren dat er niemand komt, en blijven dan stil. Eigenlijk is dat nog erger. Dan heeft je baby het opgegeven.

Luister naar je gevoel! Als jij dit niet wilt en je baby ook niet, doe dat dan ook niet. Ik weet niet of het mogelijk is voor je om tussen de middag je baby zelf te komen voeden op het kdv? Dat heb ik een poosje gedaan.

Echt, dit zijn fases. Nu weet je van gekkigheid niet wat je moet doen, maar het gaat over.

En blijf je toch niet telkens verexcuseren. Je doet het goed, want het werkte. Alleen niet op het kdv. Ik denk dat je dan moet kunnen afspreken dat ze je baby erbij houden, dat ze haar niet wegleggen tot ze hysterisch is (het idee alleen al...).

MIsschien kunnen jullie toch oefenen met voeding voor op het kdv. ik denk aan pap. Misschien ook gegeven door een ander, de vader of iemand anders. Zodat je dochter eraan went dat ze ook voeding krijgt die niet uit de borst komt. Onze kinderen hebben altijd bv gehad, en daarnaast kregen ze op een gegeven moment pap. De bv was dan het drinken, en voor de rest kregen ze pap en steeds meer vaste voeding.

Mijn ervaring was dat onze kinderen op een gegeven moment behoefte hadden aan een maag die wat langer vol bleef. BV verteert heel snel, maar pap geeft gewoon een lekker warm en vol gevoel. Daar konden ze dan de nacht op door. Dan in de ochtend weer BV, en dan tegen het middagslaapje ook weer.

En als ze geen pap wil drinken, vindt ze het misschien wel interessant van een lepeltje, en zeker als ze het zelf mag doen (bereid je voor op een enorme rommel ;-)

Maar vertrouw op je eigen gevoel. Je doet (of deed) het goed, jullie waren een goed team, jij en je dochter. Laat dat niet verstoren.
Succes!

Jackie
Slecht??

"Heel slecht, ik weet het, maar ook om zelf door de periode heen te komen heb ik haar vaak in bed de borst gegeven en niet meer in d'r bed gelegd."

Wat is hier nou slecht aan? Waarom zou wegleggen en in een eigen bedje laten slapen 'beter' zijn? Het is gewoon een andere manier. Samen slapen is juist natuurlijker en het schijnt ook goed te zijn voor de hechting. Niet dat ik apart slapen an sich wil bekritiseren, maar als dat gepaard gaat met uren laten krijsen lijkt me dat gewoon niet fijn voor baby én moeder. Mijn mening is dat het echt per baby kan verschillen. Hier kon zoon het eerste anderhalf jaar ook niet zelf slapen, ondanks allerlei verschillende pogingen/methodes. Sliep ook altijd aan de borst of wiegend, later met fles. Dochter daarentegen kon ik 'gewoon' voeden en wegleggen vanaf de eerste week al, die keek toen wat slaperig om haar heen en viel rustig in slaap.
Je kan natuurlijk ht e.e.a. proberen, hopelijk lukt het wel en wordt het op het kdv ook makkelijker, maar als het niet werkt en niet lukt dan is dat maar zo, je doet dan niet iets goed of fout maar gewoon wat werkt en wat goed voelt. Het is toch niet zo dat het kdv kinderen die niet zelf in slaap kunnen vallen mag weigeren? Daar valt vast ook iets te regelen.