Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

De eerste keer Moederdag: leuke ideeën en cadeautips

Als jij het afgelopen jaar moeder bent geworden kijk je vast uit naar jouw allereerste Moederdag. Op deze dag worden jaarlijks moeders over de hele wereld in het zonnetje gezet. Cadeaus, mooie tekeningen, een ontbijtje op bed, extra veel liefde: alle aandacht op deze dag wordt gewaardeerd. Die eerste Moederdag is bijzonder en is een dag die je niet snel zal vergeten. Daarom delen wij in dit artikel de leukste tips en cadeaus voor een fijne eerste Moederdag.

Zet de eerste Moederdag op de agenda

Omdat jij en jouw partner waarschijnlijk nog nooit eerder Moederdag samen hebben gevierd, kan het handig zijn om deze dag in de agenda te zetten, net als Vaderdag. Zo kunnen jullie er allebei rekening mee houden. Het zou zonde zijn als deze dagen ongemerkt aan jullie voorbijgaan, en het is natuurlijk fijn als er wat tijd voor voorbereidingen is.

De leukste Moederdag tradities

Moederdag wordt in de meeste gezinnen traditioneel gevierd met een ontbijt op bed, een knutselwerk van de kinderen en/of een klein cadeau. Maar misschien ga jij liever een dagje uit met het gezin of sla je het ontbijt op bed liever over. Geef vooral een persoonlijke invulling aan deze speciale dag die past bij jullie en maak leuke plannen met je partner. Ontdek in dit artikel nog meer Moederdag ideeën ter inspiratie voor deze dag.

Originele cadeaus voor de eerste Moederdag

Hieronder vind je enkele tips voor originele Moederdagcadeaus die je partner misschien kan gebruiken om jou te verrassen. Hoewel een cadeau natuurlijk niet verplicht is, kan het wel heel leuk zijn om te krijgen. Zeker op je eerste Moederdag is het een bijzonder moment waarop je graag iets tastbaars ontvangt om de herinnering aan deze dag levend te houden. Lees dus snel verder voor een aantal leuke cadeau ideeën die je partner kunnen inspireren voor jouw eerste Moederdag.

Een geboorteposter van je kind

De dag dat jouw zoon of dochter werd geboren, blijft voor altijd een bijzondere dag. Met een gepersonaliseerde geboorteposter kunnen jullie deze dag samen koesteren. Een geboorteposter laat precies zien hoe de sterren stonden op het moment dat jouw baby geboren werd. Dat maakt het een uniek moment, heel bijzonder!

Een sieraad voor Moederdag

Veel vrouwen kopen niet zo snel (dure) sieraden voor zichzelf. Bovendien krijgen sieraden vaak meer waarde als ze door iemand anders cadeau zijn gedaan. Een mooie ketting, armband of ring is daarom een heel bijzonder cadeau voor Moederdag, vooral als dit sieraad gepersonaliseerd is met de naam van jullie kind.

Een fotoboek van het eerste jaar

Vooral in het eerste jaar maken we flink wat foto’s van onvergetelijke momenten met het gezin. Helaas is er meestal weinig tijd of energie over om die foto’s te laten ontwikkelen of te verwerken in een fotoboek. Daarom is een gepersonaliseerd tijdschrift of een fotoboek van de eerste bijzondere momenten samen zo’n ontzettend waardevol cadeau. De herinneringen samen worden heel tastbaar en kunnen voor altijd worden gekoesterd.

Een heerlijk diner

Wanneer hebben jullie voor het laatst echt samen genoten van een heerlijk diner? Waarschijnlijk is het al een tijd geleden. Laat Moederdag een reden zijn om samen te komen en te genieten van een romantisch diner. Regel een oppas en kies voor een uitgebreide maaltijd bij jullie favoriete restaurant of ga voor een bijzondere ervaring thuis. Je kunt zelf een heerlijk gerecht klaarmaken maar je kunt tegenwoordig ook een privé chef aan huis laten komen. Een Moederdag om niet snel te vergeten.

Leuke knutselwerkjes van baby voor mama

Jouw baby mag dan nog niet in staat zijn om zelf een knutselwerkje te maken voor Moederdag, maar samen met jou kan je leuke en persoonlijke cadeaus creëren die zeker gewaardeerd zullen worden. Denk aan het maken van een voetafdruk of handafdruk op een tegel of canvas, het versieren van een rompertje of slabbetje of het maken van een fotoboekje met herinneringen aan het eerste jaar. Met wat creativiteit zijn er genoeg mogelijkheden om samen met je baby een uniek en waardevol cadeau te maken voor Moederdag.

Een voetafdruk 

Dit is echt een uniek Moederdagcadeau. Met verf kun je heel eenvoudig en snel een voetafdruk maken van jullie kindje. Dit is een werkje waar je nog jaren plezier van hebt en waar je later weemoedig op terugkijkt. Hoe waren die voetjes ooit zo klein?

Een handafdruk in klei

Met klei kun je ook allerlei mooie aandenkens maken, zoals een handafdruk van jullie baby. Je kunt deze afdruk samen schilderen, maar ook personaliseren met een ‘handtekening’ van je baby. Niet alleen een leuk cadeau voor jou maar ook voor je kind als hij of zij groot is.

Een ingelijste babyfoto

Als ouders krijg je nooit genoeg van de foto’s van jouw kleintje en daarom is een ingelijste babyfoto zeker een succes als creatief cadeau. Laat de foto ‘ondertekenen’ door jouw baby voor een personal touch.

Een persoonlijk gedicht

Een gedicht is een mooie manier om waardering en liefde uit te spreken en kan ook worden geschreven vanuit het perspectief van jullie kindje. 

Op bezoek bij familie voor Moederdag

Natuurlijk is Moederdag ook een dag dat je extra liefde en aandacht geeft aan jullie eigen moeders. Hoe combineer je dit met het vieren van Moederdag in het eigen gezin? Besteed bijvoorbeeld de ochtend met het gezin en breng ‘s middags een bezoek aan de familie. Of kies ervoor om de grootmoeders thuis uit te nodigen voor een Moederdag met alle mama’s samen. 

Tijd voor self care

Zorgen voor een kind is niet altijd gemakkelijk, vooral niet in het eerste jaar. Op de eerste Moederdag is een momentje voor jezelf dan ook een heel welkom cadeau. Denk aan een dagje naar de sauna of een wellness resort, een avondje uit eten zonder kinderen, of gewoon een dag thuis lekker ontspannen met een boek. Er zijn genoeg ideeën om van Moederdag écht een dag te maken waarop jij als moeder centraal staat.

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met onze tips en ideeën voor een mooie eerste Moederdag, geniet ervan!

Lees ook: