Home » Forum » Hoe zit t nou echt met de bewaartijd van mm

Hoe zit t nou echt met de bewaartijd van mm?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anna3
Hoe zit t nou echt met de bewaartijd van mm?

Onlangs heb ik een (opfris)bijeenkomst van het ziekenhuis bijgewoond met voorlichting over borstvoeding, en daar werd ons verteld dat afgekolfde moedermelk 48 uur houdbaar is in de koelkast, niet in de deur maar achterin.
Ik heb hier ook termijnen zien voorbijkomen van 5 dagen. Wat is waar/wijsheid?
Omdat ik ingevroren (en ontdooide) moedermelk erg vies vind, vries ik liever niet in als het niet nodig is.

Biene M.
5 dagen

Volgens mij is het 5 dagen. Bij mijn zoontje heb ik ook heel vaak de melk in de koelkast laten staan die ik op donderdag afgekolfd had en die op maandag meegegeven naar de creche. Met Pasen e.d. werd het dinsdag. De melk kon wel op mijn werk direct in de koelkast en ging in een koeltas met koelelementen mee naar huis en in een koeltas weer naar de creche.

galaxias
Vijf dagen

Hoi,
In het ziekenhuis hebben ze onjuiste informatie gegeven. Je kunt (onder hygiënische omstandigheden) gekolfde melk vijf dagen in de koelkast bewaren. Meer over kolven, bewaren en geven van afgekolfde melk kan je lezen via de volgende link: http://www.borstvoeding.com/kolvenenwerken/bewaren.html
Wellicht hebben ze de 48 uur bewaren genoemd als richtlijn voor premature en zieke kinderen. Deze regel hanteren ze nogal eens in ziekenhuizen omdat deze kinderen kwetsbaarder zijn als gezonde à terme baby's.
G

Anna3
Bedankt, en het is

natuurlijk ook een kwestie van gezond verstand gebruiken.
Misschien hanteren ze 48 uur om een veilige marge in te bouwen, bijv. voor als je nog met de melk moet reizen en geen koeltas gebruikt. Ik ga die 5 dagen hanteren, en bij twijfel ruiken/proeven.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.