Home » Forum » Met 6 maanden bijvoeding echt nodig

Met 6 maanden bijvoeding echt nodig?

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Eva
Met 6 maanden bijvoeding echt nodig?

Heeft een baby van 6 maanden die flesvoeding krijgt echt bijvoeding nodig? Mijn nichtje (bij wiens opvoeding ik heel erg betrokken ben) is vandaag precies 6 maanden. Mijn zusje probeert de bijvoeding al een maand voorzichtig te introduceren op verschillende manieren (potjes, geprakt, gepureerd, in stukken) maar ze wil echt niet. Ze duwt het met haar tong eruit en vieze gezichten trekken en vandaag zelfs erom huilen toen ze een hap peer had geproefd. Nu maakte mijn zusje zich zorgen dat haar dochtertje misschien voedingsstoffen te kort zou gaan komen nu ze 6 maanden is en waarschijnlijk niet meer genoeg zal hebben aan enkel de flesvoeding (ze krijgt nu sinds een maand flesvoeding na eerst 5 maanden borstvoeding). Weet iemand daar meer van?

Marlies
cb

Misschien eens advies vragen op het consultatebureau?

Tine Winkel
tong naar buiten duwen

is geen teken dat ze het niet lekker vindt. Dat is de 'eettechniek' die hoort bij borstvoeding: dan duwt de baby met de tong tegen de tepel/borst en op die manier komt de melk naar buiten.
Vieze gezichten trekken is ook heel normaal, omdat de smaak van fruit ook wel heel anders is dan die van melk.

Volgens mij hoeft een baby met 6 maanden nog geen bijvoeding, maar kun je vanaf die leeftijd goed aan nieuwe smaken laten wennen. Ik zou daarom gewoon meerdere dagen tot een week achter elkaar dezelfde smaak aanbieden in (zeer) kleine hoeveelheden en dan na een week evt. iets nieuws proberen. Maar voedingsstoffen moeten nog vooral komen uit de borst/flesvoedingen. Op een gegeven moment merk je wel dat ze een nieuwe smaak wel lekker vinden en dat ze meer willen. Komt (bijna altijd) gewoon vanzelf.

Emine
Geen zorgen maken

Ik zou me niet direct zorgen maken. Maar dat de baby niet wil dat zie je volgens mij verkeerd. Dat ze met haar tongetje tegen de lepel duwt is geen weerstand (die link kan ze nog niet eens leggen), maar een 'nog niet weten hoe het moet.' Zo kan een baby ook 'de verkeerde kant op slikken', terwijl hij het eten wel lekker vind.

Je zou kunnen proberen een smaakje aan te bieden bv met een speen of een heel schone pink. En je kan ook gewoon nog even wachten. Ze moeten alles leren.