Home » Forum » Spruw 16

Spruw?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dees 68
Spruw?

Hallo,

Het valt me op dat de tong en het gehemelte van mijn 2 maanden oude zoontje er wit uitzien. Ook als het alweer tijd is voor de volgende voeding.

Nu weet ik dat een witte tong kan duiden op spruw, maar ik merk verder niets. Ik heb geen pijn bij het voeden (wel gehad in het begin, maar dat is vanzelf weggetrokken en leek me ook meer te maken te hebben met de toeschietreflex) en ook aan mijn zoontje merk ik niet veel. Hij drinkt soms wel eens onrustig, maar meestal drinkt hij heel goed. Voor de rest hebben we ook geen last van kloven, hardnekkig luieruitslag of wat dan ook.

Zou dit toch spruw kunnen zijn? Wie heeft soortgelijke ervaringen?

Rembrand
Dees.

Ik heb een reactie gegeven in jullie draadje in "gezellig".
M.

Dees 68
Dan...

Zal ik daar maar eens gaan lezen!

Dees 68
Ben ik weer

Nee, het gekke is dat ik zelf helemaal nergens last van heb. Dus geen branderig gevoel of pijn tijdens of na het voeden.
En de luieruitslag is ook al zo goed als weg (lang leven de Sudocreme) en daar heeft hij normaal gesproken ook nooit last van.

Dus daarom vroeg ik me ook af of dit dan toch kon duiden op spruw. Ik kan wel gaan wachten totdat ik weer pijn in mijn tepels krijg maar ik ben dat natuurlijk liever voor.
Vandaar dus dat ik op zoek ben naar de mening van een (ervarings)deskundige.... Is witte aanslag in de mond van de baby ter herleiden naar spruw, ook als er verder geen andere klachten zijn, of zou ik dan ook klachten moeten hebben?

Rembrand
Dees.

Als je allebei geen klachten ( meer ) hebt kan je het afwachten. Heb je al eens geprobeerd of je de aanslag op zijn tong weg kunt vegen met een nat gaasje ?
Spruw laat zich niet wegvegen en gaat soms zelfs wat bloeden.
M.

Dees 68
Rembrand

Ik heb wel al eens geprobeerd om het weg te vegen met mijn vinger en dat lukte niet echt, maar ja vegen in een babymond is nu ook niet bepaald makkelijk want een baby zegt nog geen AAAA....

Ik zal het morgen eens proberen met een nat gaasje.

En als dat niets oplevert dan toch maar even afwachten denk ik want het gaat verder best goed met ons manneke en om nu met zo'n vaag verhaal naar de dokter te gaan schiet ook niet erg op lijkt me.

En de klachten zijn: pijnlijke borsten en een slechte drinkende baby met hardnekkige luieruitslag?

Rembrand
Dees.

Je klachten lijken me de moeite waard om verder te (laten) kijken.
Een lactatiekundige consulteren kan een goed idee zijn.
M.

Dees 68
Mieke

Okee,

zal ik doen.

Dank je wel.

Dees 68
Oeps....

Sorry!

Rembrand
;-)

Moest een keer gebeuren haha.
Valt me mee dat ik het zelf nog niet gedaan onder mijn berichtjes !
Groetjes M.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.