Babytijd Babytijd

Babytijd

Paula Kijne

Paula Kijne

12-12-2008 om 15:18

10 maanden en duimen afleren?

Mijn dochtertje van 10 maanden duimt sinds een paar weken ineens. Ze heeft alleen de eerste 3 maanden een speen gebruikt, daarna wilde ze niet meer. Nu gaat ze ineens duimen als ze moe is en in bed. Als ze wakker word uit haar slaap (te vroeg, van geluid ofiets) vind ze pas rust en troost om weer in te slapen als ze haar duim te pakken heeft. Het ziet er vrij hardnekkig uit, denk niet dat het zomaar vanzelf weer overgaat. Ik denk ook echt niet dat ze nu ineens weer een speen accepteerd... hoewel ik het nog niet geprobeerd heb. Heeft iemand een idee wat ik ertegen kan doen? Uitleggen heeft weinig zin, en als ik de duim uit haar mond haal als ze in bed ligt word ze wakker en gaat weer huilen, en stopt hem dan vervolgens weer terug. Ik vind het vooral zo raar dat het nu ineens begint, terwijl de speen echt al lang verleden tijd is, en ze eerder niet geduimd heeft... Iemand ervaringen mee?
Paula

MamavanB

MamavanB

12-12-2008 om 16:32

Bewust

Volgens mij kan het een fase in de leeftijd zijn. Nu ze weer wat bewuster wordt van de dingen om haar heen vind ze troost in haar duim. Ik zou idd proberen of ze haar duim voor haar speen wil ruilen, speentjes zijn makkelijker af te leren. Maar ja, wat je zegt uitleggen heeft nog weinig nut.

Succes! (en bedankt voor je berichtje op mijn rozijntjes vraag).

uma

uma

15-12-2008 om 19:35

Lang leve de duim

misschien raar, maar er lijkt me niks mis aan duimen...
heb als kind altijd geduimd en heb er NIKS slecht aan overgehouden, geen slechte tanden bvb., geen spraakgebrek (integendeel haha) .
dat je kindje nu duimt wil trouwens helemaal niet zeggen dat ze dat zal blijven doen hoor...
ik kan alleen uit mijn ervaring spreken, mijn ouders hebben alles geprobeerd om het af te leren, ook hardhandige kindonvriendelijke methodes (Mercurochrome op mijn duim smeren, handschoenen) ik bleef het doen, enkel als ik moe was of triest, het was mijn ideale troost :-)
zit er niet mee in, ik vind een fopspeen véél erger dan duimen...zeker op latere leeftijd.
groetjes

Afleren?

Als je kindje zó graag wil duimen, waarom wil je dat dan zo graag afleren? Ze is nog zo klein en ze heeft haar troost nu altijd bij zich..
Het lijkt me niet kindvriendelijk en onbegonnen werk bovendien.
Saskia

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.