Babytijd Babytijd

Babytijd

Rein zeggen

Rein zeggen

29-06-2010 om 16:13

Acne, eczeem of allergie

Onze baby van 5,5 maanden zit vol rode pukkels (ong 1mm groot). Het begon met het gezicht en nu zijn de armen (helemaal) en buik helemaal vol met spikkels, ong 40% vol

volgens het consultatie buro wel wat veel maar waarschijnlijk acne. Is het iemand anders ook zo extreem geweest of kan het ook een allergie zijn?

dc

dc

29-06-2010 om 16:26

Dokter?

Ik zou hiermee toch even langs een dokter gaan hoor. Jeukt het denk je?

Babyacne was hier 2 keer een stuk minder erg.

kijk hier eens of je iets herkennen kunt:
http://www.huidarts.com/hdnew/debabyhuid/H3-bbhuid.html

Acne bij 5 mnd?

Ik dacht dat babyacne voorkwam bij hele prille zuigelingen. Mijn kinderen hadden het alletwee tenminste in de eerste weken, en daarna nooit meer, en ik dacht dat dat een beetje standaard was.

Kan het niet door de warmte komen? hoe dan ook, als kind zo onder zit zou ik inderdaad naar de dokter gaan.

Groeten,

Temet

Rein zeggen

Rein zeggen

30-06-2010 om 01:01

5,5 weken

oeps, ik ben een sukkel...

het is 5,5 weken

Biene M.

Biene M.

30-06-2010 om 07:40

Ah, weken

Mijn zoontje heeft de eerste drie maanden onder gezeten, ook op borst, rug en bovenarmen, net zoals de acne bij een puber verdeeld is.

Rembrand

Rembrand

30-06-2010 om 09:11

Moedermelk opsmeren.

Hoi Rein,
Als je er moedermelk opsmeert trekt het vaak sneller weg.
Ziet het eruit als op de foto ? http://www.iacnecare.com/wp-content/uploads/2009/03/baby-acne-1.jpg
Komt er allergie voor in de familie of die van je partner ?
Groetjes M. ( lactatiekundige ).

Rein zeggen

Rein zeggen

30-06-2010 om 13:39

Allergie

het ziet er een beetje uit als op de foto, maar de puistjes zijn minder hevig. Inmiddels is het hoofdje, waar het begon, weer helemaal schoon, maar de buik armen en benen zitten nog bomvol. Hij raakt duidelijk door de jeuk gefrustreerd en was mn gisteravond niet te houden (precies op het moment dat je het erg druk hebt natuurlijk ;-)) en zette het een hele avond op een brullen.

Vandaag even bij de huisarts geweest en die zet toch in op allergie, zeker ook omdat het bij de moeder ook voorkomt in de familie, tijdens de zwangerschap had zij ook wat uitslag van citrusvruchten. Door de warmte gister was de reactie nogal extreem. Volgens de huisarts kan het weer overgaan na een jaar ofzo, afwachten maar. We moet nog een beetje zien te bepalen wat het geweest is, waarschijnlijk aardbeien of sinaasappelsap. Die gaan iig gemeden worden.

Rembrand

Rembrand

30-06-2010 om 13:58

Rein.

Een voedingsmiddel dat bij allergische kindjes de meeste klachten veroorzaken is meestal koemelk. Drinkt je partner veel melk ?
M.

Kari1

Kari1

30-06-2010 om 21:08

Paar dingen

-Acne zit meestal op gezicht, schouders, borst, bovenrug(zie pubers ;-)). Als het echt op de buik zit, rond de de navel zeg maar, en op de benen dan kun je er sterk aan twijfelen of het acne is.
- Acne jeukt niet. Als het echt jeukt is het iets eczeemachtigs of galbultachtigs (of evt. iets kinderziekte-achtigs). Hoe dan ook, dan zou je er iets aan moeten doen want jeuk is erg naar.
-Kinderen van 5,5 week zijn heel vaak 's avonds onrustig met een beetje tot veel huilen. Dat gedrag zegt dus niet direct "jeuk".
-De relatie huiduitslag-allergie is, itt tot wat vroeger werd gedacht, bijzonder zwak (en dat is zwak uitgedrukt). Het lijkt me een slecht plan om obv deze verschijnselen allerhande zaken uit het dieet van moeder te gaan schrappen. Een HA die inzet op allergie is niet goed op de hoogte. Zeker niet als aan die (verkeerde) gedachte dan ook nog eens geen goed vervolg wordt gegeven zoals jullie "laten bepalen wat het geweest is".
Kari

Rein zeggen

Rein zeggen

01-07-2010 om 10:24

Allergie

Nee, ze drinkt geen melk eigenlijk dus dat is het niet

Feit is dat we nu even voor een paar dagen over zijn op kunstmelk (mama is in Frankrijk) en de uitslag snel minder wordt en Keyon ook weer rustiger

waar dat dan weer aan ligt? Aan de kunstmelk zonder stoffen waar hij allergisch voor kan zijn? Aan het feit dat we verkoelende zalf gebruiken en het kind koeler houden? Gaat het automatisch na een paar dagen weer weg? Wie zal het zeggen...

kien

kien

03-07-2010 om 23:52

Babyacne

Ontstaat volgens mij door hormonen van de moeder in de bv, dus dan is het logisch dat het wegtrekt als er kunstmelk gegeven wordt. Hier drie van de vier die er last van hebben gehad, maar een paar weken (zo tussen 3 wkn en 6 of 7wkn, daarna was het weg). Maar volgens mij heeft het niet gejeukt, alhoewel het me moeilijk lijkt om jeuk vast te stellen bij zo'n kleine baby.

Kien

Rembrand

Rembrand

04-07-2010 om 11:53

Kien.

Babyacné ontstaat niet door de hormonen in de melk van de moeder. Ook een baby die geen borstvoeding krijgt kan babyacné krijgen. Jammer dat je zo de indruk wekt dat alleen borstgevoede baby's dit kunnen krijgen :-(
M.

liora

liora

04-07-2010 om 14:19

Rembrand

Mij is ook altijd verteld dat het door de moedermelk komt. Mijn oudste die alleen fles kreeg, had er ook geen last van. En bij jongste verdween het met de komst van de fles.

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tirza G.

Tirza G.

04-07-2010 om 15:56

Tja

dat zal gerust, maar tóch ligt het niet aan de hormonen in moedermelk. Baby's die geen moedermelk krijgen, kunnen ook baby-acne krijgen. Of niet. Babys die wel moedermelk krijgen, kunnen ook baby-acne krijgen. Of niet.

Tirza

Kari1

Kari1

04-07-2010 om 16:09

Eens met

Rembrand en Tirza. Acne komt net zo vaak voor bij babies die kunstvoeding krijgen. Het zijn de hormonen van de baby zelf die dat veroorzaken, niet die van de moeder.
Kari

Rembrand

Rembrand

04-07-2010 om 18:03

Kari!

We zijn het eens ;-)
M.

kien

kien

05-07-2010 om 09:37

Sorry hoor, rembrand

Jouw laatste zinnetje geeft me het gevoel dat ik iets vreselijks heb gezegd, alsof ik daarmee mensen zou ontmoedigen om bv te geven. Ik geef alleen aan wat mij is verteld. Beetje jammer dat dat zinnetje erbij moest.

Kien

Rembrand

Rembrand

05-07-2010 om 12:07

Kien.

Ik denk dat je mijn zinnetje verkeerd hebt opgevat.
Kari en ik zijn het namelijk nogal eens oneens.
Vandaar dat ik het even kwijt moest dat wij het dit keer zomaar eens waren.
Heeft dus niets te maken met de onjuiste informatie die jij hebt gekregen.
M.

kien

kien

05-07-2010 om 16:57

Rembrand

Ik bedoelde het zinnetje 'Jammer dat je zo de indruk wekt dat alleen borstgevoede baby's dit kunnen krijgen :-( ' Zo krijg ik het gevoel dat ik helemaal niets meer over bv kan zeggen omdat het als negatief kan worden opgevat. En dat terwijl ik juist erg pro-bv ben...

Kien

Rembrand

Rembrand

05-07-2010 om 19:22

Kien.

Als je pro-borstvoeding bent dan lijkt het me goed om eerst te checken of de door jou gegeven informatie wel klopt. Als je Rein de verkeerde informatie geeft kan hij op basis van die onjuiste informatie een vergaande beslissing nemen. Bijvoorbeeld om door te gaan met de kunstvoeding want dan heeft de baby immers die ernstige babyacné niet meer.
Daarom kwam ik wellicht feller over dan de bedoeling was.
M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.