Babytijd Babytijd

Babytijd

Afbouwen fles

Hallo,

Onze Misha is inmiddels ruim 11 maanden. Zij drinkt nog 2,5 fles per dag, waarvan de halve in een tuitbeker.
Ik vroeg me af of er mensen zijn die tips hebben omtrent het afbouwen van flessenvoeding. Tot wanneer mag je doorgaan, en wat gebruik je als vervanging als je stopt met opvolgmelk? Ik wil haar geen 'gewone' koemelk gaan geven, maar ze moet natuurlijk wel voldoende binnen krijgen...

wij geven nu om ong. 7.00 uur 180 cc, om 14.00 90 cc en om 19.00 180 cc.
Eten gaat afwisselend. Brood gaat over het algemeen prima, pap ook. Avondeten varieert.

Ben benieuwd naar ervaringen van anderen!

Groeten,

Lunamaya

mama van Linde

mama van Linde

10-01-2009 om 19:59

Hier

volgens mij zijn wij rond de 13 maanden helemaal gestopt met flesvoeding. Ze kreeg er toen nog 1 's morgens (met pap erdoor) en wij zijn toen overgestapt op gewone pap uit een bordje.

Volgens mij mogen ze zo rond een jaar over op gewone melk e.d. Persoonlijk zou ik toch liever gewone koemelk kiezen dan opvolgmelk drie. De opvolgmelk is veel duurder en zoeter en volgens mij kun je je kindje daar beter niet aan wennen.

Na het avondeten gaven wij altijd nog kwark als toetje, nog een beetje zuivel en wat extra vulling voor de lange nacht.

Succes ermee!

lunamaya

lunamaya

12-01-2009 om 16:03 Topicstarter

Reactie(s)

Dank je mama van Linde, voor je reactie.

Toch vraag ik me nog af... hoe stop je dan bijvoorbeeld opeens met die avond fles. Ik heb het idee dat ze daar nog heerlijk de nacht mee in gaat, en dat dat maakt dat ze het klokje rond slaapt... Of is dat vooral mijn angst en kunnen we die stoppen als we wat meer yoghurt of kwark geven?

En heeft er nog iemand een idee over wel of geen koemelk... Kan je je kindje zonder melk groot laten worden, en waar vervang je dat dan mee?

Groeten Lunamaya

Sascha2

Sascha2

12-01-2009 om 20:16

Lunamaya

Of je zomaar met de fles kunt stoppen is een kwestie van uitproberen. Op zich krijgt Misha volgens mij aardig voldoende binnen, nodig is het dan ook niet. Maar wie weet is het wel voor Misha nodig, dat merk je dan vanzelf. Misschien is het een optie om een halve fles te geven 's avonds en dan te kijken hoe ze daarop reageert? En dan rustig afbouwen?
Jens kreeg nog wel een tijdje (tot 14 maanden meen ik) een avondfles. Floor niet, die was er eerder vanaf, maar zij had ook een heel ander slaapritme (die was na 18.30 niet meer wakker te krijgen... had Tessa dat nou ook maar :)). Ik gaf Jens trouwens vanaf 11 maanden gewone koemelk, maar dat ging niet goed. Hij kreeg een uitbarsting van eczeem. Ik heb daarna nog een tijdje opvolgmelk 3 gegeven, maar niet langer dan dat hij 14 maanden oud was. In de tussentijd wel koemelkprodukten gegeven, maar dan die wat minder allergeen zijn (zoals biogarde, kwark, yoghurt etc.). Dat ging goed en later kon hij wel tegen melk.
Natuurlijk kun je je kind zonder koemelk groot laten worden (ik drink het ook zelden). Je kunt kiezen voor andere melksoorten (bijvoorbeeld geitenmelk) of voor calciumrijke produkten (bijvoorbeeld broccoli). Wil je helemaal geen koemelkprodukten of wel bijv. kaas/smeerkaas? Een kind van een jaar heeft 300 ml melkprodukten nodig. Met een toetje van kwark/yoghurt, calciumrijke groente, smeerkaas en kaas zit je daar al gauw aan. Meer mag, maar is niet nodig. Het gevaar bij meer is, dat je kind sneller verzadigd is en daardoor geen andere voeding meer wil nemen.

Proberen

Ik zou denk ik de avondfles rustig afbouwen. Elke keer 50 ml minder, kijken hoe dat gaat. Mijn oudste kreeg met 10 mnd 's avonds niks meer na het warme eten + toetje. Ik gaf nog BV en dat wilde ze niet meer. Fles wilde ze niet, dus dan maar niks. En het ging prima.

Mijn middelste heb ik vanaf 1 jaar 's avonds geen fles meer gegeven. Gewoon geprobeerd en het ging goed. Maar hij was een goede slaper. Jongste is 10 mnd en krijgt nog een fles van 200 ml 's avonds.

Ik heb opvolgmelk gegeven tot 1 jaar of 13 mnd (nutrilon 3). Daarna gemixt met gewone melk en bij 14/15 mnd alleen gewone melk. Middelste drinkt geen gewone melk maar karnemelk. Wel pap van gewone halfvolle melk trouwens.

Sascha2

Sascha2

13-01-2009 om 11:12

Trouwens

Wat is de reden dat je geen koemelk wilt geven? Is het preventief of is er een vastgestelde koemelkallergie? In het laatste geval moet je ook uitkijken voor geitenmelk, omdat dat dezelfde reacties kan geven. Wie weet heb je iets aan de site kindereczeem.nl?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.