Babytijd Babytijd

Babytijd

Luda

Luda

30-10-2008 om 10:20

Afgekolfde melk bewaren voor kdv

En meteen nog een borstvoedingsvraag...

Ik ga vanaf december weer aan het werk. Op dinsdag en donderdag. Ik wil heel graag minimaal 6 maanden bv geven ivm astmatische klachten van papa. Dat betekent dat ik minstens twee maanden op mijn werk moet gaan kolven. Is geen probleem verder. Maar wat zal ik doen met de melk van dinsdag, bewaren tot de donderdag in de koelkast of toch eerst in de diepvries, wat is beter?

Bedankt,
Luda

Puck2

Puck2

30-10-2008 om 10:45

Gewoon koelkast

Wanneer je op je werk goede koeling direct voor handen hebt en de melk blijft goed gekoeld onderweg dan kan je denk ik het handigst gewoon vers geven. in je eigen koelkast bewaar je het dan het best een beetje achterin met als buffer een paar pakken sap ofzo ervoor. Als de koelkast dan open gaat komt er niet direct een warme windstroom bij je melk. Onze kinderen vonden ingevroren melk minder lekker dan verse melk, smaakte wat zeperig.

Sunja

Sunja

30-10-2008 om 11:43

Ik vries in

alles wat ik afkolf en niet binnen 24 uur gebruikt heb, vries ik in. mijn ervaring was namelijk in het begin dat mijn kindje uit de fles minder dronk dan ik afkolfde en toen stond ik steeds melk weg te gieten :-( Dus nu houd ik dit strak aan. Elke avond bedenk ik hoeveel ik uit de vriezer in de koelkast ga zetten en eventueel pakt mijn man (die oppast) halverwege de dag een extra zakje. In de ochtend gekolfde melk zet ik ook in de koelkast, die wordt soms wel meteen gebruikt (als de uitgevroren melk op is)
Ik heb ook een systeem aangelegd in de diepvries met bakjes (alles in 1 la, gereserveerd voor bv) zodat ik altijd aan 1 kant toevoeg en aan de andere kant pak - dan zit ik ook niet met dat ik steeds alle data moet controleren!

Luda

Luda

30-10-2008 om 11:54

Hoe veel nodig?

Hoi Sunja,

Hoe oud is jou zoontje en hoeveel drinkt hij per keer?
Ik snap dat het een beetje uitvogelen is, maar ik wil natuurlijk niet te weinig melk meegeven straks en ik wil ook zo min mogelijk melk hoeven weg te gooien!

Luda

Sunja

Sunja

30-10-2008 om 15:37

Luda

Ja, dat is inderdaad geknoei, dat uitproberen! Mijn zoontje is nu 6 maanden. Hij is 2 maanden geleden begonnen met kdv en papa die oppast - dus met bv uit een flesje. Ik ben destijds uit gegaan van 150 ml per voeding (dat drinkt hij inderdaad, soms 10 a 20 ml minder) en het aantal voedingen geteld dat ik hem gaf gedurende de tijd dat er nu opgepast zou worden (al dan niet in kdv). Kwam ik op 3x150 per dag gedurende de tijd dat ik er niet was - bij moeilijk tellen (als hij weer eens heel erg onregelmatig sliep) ging ik uit van om de 3 uur 150 ml of ietsje minder. Had ik dus wel de afgekolfde melk van de ochtend nog als back up in de koelkast staan (en die vroor ik in als niet gebruikt)
In het begin kolfde ik dus wel die 3x150 af maar dronk mijn zoontje minder omdat hij moest wennen. Na iets van 2 weken kwam het in evenwicht!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.