Babytijd Babytijd

Babytijd

herfst

herfst

06-04-2009 om 16:38

Afwijking aan de tong?

hallo allemaal,

hoe ziet de tong van jullie baby's eruit?
het viel me opeens op dat mijn zoontje van 10 maanden een inkeping heeft op het puntje van zijn tong. Het is net of er een heel dun touwtje overheen loopt waardoor er een klein deukje inzit.

herkent iemand dit? is dit iets belangrijks?

groetjes
herfst

Misschien een te korte tongriem

Het kan zijn dat je zoon een wat te korte tongriem heeft. Dit kan als jonge baby problemen geven bij borstvoeding en als ouder kind bij het goed leren praten.
Kan je kind zijn tong uitsteken of zijn lippen goed aflikken?
Groetjes Jessica

Rembrand

Rembrand

06-04-2009 om 19:27

Sluit aan bij jessicah.

Had je in het begin problemen met de borstvoeding met je zoontje ?
Meer over een te korte tongriem kan je lezen op www.borstvoeding.com
Daar staan ook foto's van een te korte tongriem.
M.

herfst

herfst

06-04-2009 om 20:02

Dank

oh fijn ik ga meteen kijken of ik de foto's herken

ik wist niet dat het dat was.. hij heeft nooit problemen gehad bij borstvoeding en ook niet met de fles of met eten. het viel me gewoon vandaag pas op eigenlijk, hij is nu bijna 10 maanden.
hij likt nooit zijn lippen af eigenlijk, maar steekt wel eens zijn tong uit - alleen niet erg ver maar ik weet niet wat ik mag verwachten tot hoever het moet?

hij zegt wel eens mamamama geluiden maar nooit babababa geluiden. verder maakt hij wel allerlei keelgeluiden. dus of hij praat probelen heeft kan ik nog niet zeggen denk ik?

goh. ik ga nu even kijken op die website

bedankt!!
herfst

herfst

herfst

06-04-2009 om 20:11

Ja inderdaad

op die foto's zie ik het inderdaad, het is precies zo maar dan iets minder erg. hij heeft er dus nog nooit last van gehad eigelijk. moet ik er een kinderarts naar laten kijken? hij is nu al bijna 10 maanden

Rembrand

Rembrand

06-04-2009 om 23:25

Herfst.

Als je nooit problemen met de borstvoeding hebt gehad ( pijnlijke tepels en te weinig melkproductie komen nogal eens voor bij een te korte tongriem ), dan kan het betekenen dat zijn riempje ver genoeg is opgerekt.
Wellicht kan je voor de zekerheid een KNO arts er naar laten kijken ( op www.borstvoeding.com kan je zien wie er ervaring mee heeft ). Die kan beoordelen of het toch verstandig is om te klieven.
M.

marjanne

marjanne

07-04-2009 om 11:51

Liever jong

Ik heb het bij mijzelf laten klieven toen ik een jaar of 22 was omdat ik erg vaak irritaties had had onder mijn tong. Vaak ' een moe gevoel' had van mijn tong vooral na voorlezen of lang praten. Dat was erg naar. Het gaf een aantal dagen veel pijn. Bij mijn zoon , die geen last had met de borst pakken, maar wel een kort tongriempje, had heb ik het laten klieven toen hij een maand of 9 was. Dat gebeurde poliklinisch en na ontwaken uit een roesje hebben geen enkele klacht bij hem gemerkt
succes, Mrajanne

Rembrand

Rembrand

08-04-2009 om 10:15

Des te eerder, des te beter.

Als het kort na de geboorte al gediagnostiseerd is kan het klieven maar beter zo snel mogelijk gebeuren. Het riempje is dan meestal zonder problemen ( klein knipje zonder verdoving ) door te knippen. Bovendien kan de baby daarna bijna altijd wel succesvol aan de borst ( of fles ).
M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.