Babytijd Babytijd

Babytijd

Kiki

Kiki

20-05-2010 om 21:46

Als bepanthene niet meer helpt [kloven]

voor de kloven die ik heb. Ze genezen dus helemaal niet en het blijft maar pijn doen.

Wat kan ik dan gebruiken.

Tijgeroog

Tijgeroog

20-05-2010 om 22:21

Aanleggen

Kloven worden meestal veroorzaakt doordat de baby niet goed aangelegd is. Neem eens contact op met iemand van de VBN, LLL of ga langs bij een lactatiekundige. Die laatste kan meekijken tijdens een voeding om te zien of je goed aanlegt.
Hier kun je wat info vinden over de juiste manier van aanleggen, even doorscrollen naar "aanleggen". http://www.borstvoedingsforum.nl/faq.php?mode=bvfaq

Let in ieder geval op dat je baby een grote hap maakt, met de hele tepelhof in z'n mond (en niet alleen de tepel) en dat de onderlip naar buiten gekruld is, de lip moet ook onder de tepel zitten.
Maar Rembrand komt vast ook nog wel even langs, en anders Tirza wel. :-)

Succes, Tijgeroog (vandaag 5 jaar borstvoeding :-))

Kiki

Kiki

20-05-2010 om 22:50

Nee, dat is het niet tijgeroog

maar toch bedankt.

Mijn jongste heeft me goed hard gebeten, toen kreeg ik borstontsteking, toen kreeg ik spruw en nu willen die wondjes dus niet over gaan.
Ik noem het wel kloven, maar is dus eigenlijk wat anders en Bepanthene helpt niet

Morgana Fata

Morgana Fata

21-05-2010 om 00:03

Huisarts

Ik zou toch even langs de huisarts gaan. Het is natuurlijk vrij logisch dat een wondje wat telkens nat wordt slecht geneest, maar het kan ook zo zijn dat de schimmel niet helemaal weg is. Of dat de arts nog een mooi middeltje weet waarmee het snel over gaat.

Puck

Puck

21-05-2010 om 07:58

Lactatiekundige

Ipv naar de huisarts zou ik liever nog naar een lactatiekundige gaan. Die heeft veel meer ervaring met voeden en bijkomende problemen dan de gemiddelde huisarts. Ik verwacht dat je daar meer gerichte adviezen kunt krijgen en als het nodig is dat je iets gaat gebruiken dat op recept verkrijgbaar is dn zullen ze je vast naar de huisarts doorverwijzen.
Succes

Biene M.

Biene M.

21-05-2010 om 08:22

Ja, lactatiekundige

Gezien het gebrek aan kennis dat je huisarts over borstvoeding heeft.

Is het een optie een tijdje wat live voedingen door kolven/flessen te vervangen?

frouke

frouke

21-05-2010 om 11:38

Ik ook

Hoi Kiki,
ik heb ook lang last gehad van kloven, eigenlijk waren het meer kleine wondjes die niet over gingen. Hier geen spruw gehad, dus dat hoeft het niet te zijn.
Bij mij was het pas over toen baby 6 weken was! Ik heb heel wat keren vloekend en huilend op de bank gezeten met hem, bijna opgegeven.... Bij mijn oudste heb ik 6 weken gekolfd, maar daar ging het niet sneller mee over, dus dat heb ik nu bij jongste niet meer gedaan (had het zoooo gehad met kolven! En nu ook geen tijd meer voor, maar dat terzijde).
Ik heb lansinoh creme gebruikt, ik weet niet of je dat in NL ook krijgt? (ik woon in Belgie). Ik was daar wel tevreden over, is veel vetter dan bepanthen. Ik weet niet of het hielp in de wondgenezing, maar in ieder geval was de pijn bij het voeden een stuk minder dan zonder doe creme.
Ik hoor wel van meer vriendinnen dat ze lang kloofsjes houden, dus ik ben er een beetje vanaf dat borstvoeding geven alleen de eerste week veel gedoe is, uit eigen ervaring (bij alle 3 de kindjes) weet ik dat ik steeds 6 weken met pijn zit (en daarna gaat het goed, dus die aanlegtechniek zal wel goed zijn denk ik zo..)
sterkte.....

Lansinoh

Was hier fantastisch. Wel duur, maar ik heb in 14 maanden maar 1 tube gebruikt. Kan je dat in NL kopen?

Rembrand

Rembrand

21-05-2010 om 19:22

Lansinoh=> purelan.

Purelan van Medela is ook gepurificeerde lanoline.
Gewoon in Nederland te koop.
Lansinoh is ook te koop in Nederland trouwens.
M.

Rembrand

Rembrand

21-05-2010 om 19:23

Kiki.

Hoe lang heb je behandeld tegen de spruw en waarmee ?
Wanneer voel je de pijn en hoe kan je deze het beste beschrijven ? ( stekend, brandend etc. ).
M.

Wat ik deed

Hoi Kiki,
ik heb ook veel spruw/kloven/borstontsteking gehad. Wat ik deed was: na het drinken even met schoon washandje borsten schoonmaken. Dan miconazol-creme erop. Even laten drogen. Dan bepanthen. Liefst even zonder BH lopen, maar dat gaat niet altijd natuurlijk. Dan schone zoogcompressen (van die weggooidingen). En verder ging ik altijd 2x per dag douchen. Om onder de douche te checken of borsten goed soepel waren. Na voeden douchen, dan weer creme (2x).

Blijft gedoe. Ik heb trouwens ook wel eens een andere creme gehad ipv miconazol, tegen de schimmel. Die kreeg ik op advies van apotheker. Ben de naam kwijt, als ik er nog op kom laat ik het weten. Ik had het idee dat de miconazol niet meer hielp bij mijn spruw.

Heel veel sterkte!! Kloven en spruw zijn echt naar, maar het gaat weer over.

Wiggie

Kiki

Kiki

21-05-2010 om 21:40

Rembrand

Stekende pijn in de tepel (waar hij dus heeft gebeten) eigenlijk preies er omheen. Klein akelig naar drakulaatje is het.
Als je de tepel ziet, dan zie je ook een wondje, wat lijkt op een kloofje.

Ik kreeg vorige week dinsdag borstontsteking, maar die pijn had ik daarvoor ook al. Ik ben de vrijdag daarna naar de huisarts geweest voor spruw. Bij de baby is het over en bij mij zie je ook niets meer.

Alleen dus die pijn momenteel van dat wondje wat niet geneest.

Biene, kolven doet zoveel meer pijn als live voeden. Ik moet natuurlijk ook kolven omdat ik werk, nou ik heb honderdmaal liever mijn Dracula aan de borst. Vervangen door flessen is ook niet echt heel handig, want kunstvoeding lust hij nog steeds niet graag. Ik ben allang blij dat hij borstvoeding uit de fles drinkt

Ik ga is op zoek naar Lansinoh, kan ik dat gewoon bij de apotheek halen? Anders bel ik dinsdag de lactatiekundige wel even.

Kiki

Geen idee waar je Lansinoh in NL kan kopen maar wilde nog even zeggen dat het spulletje geloof ik veilig was voor de baby. Dus ik smeerde vaak een half uur voor een voeding een beetje, en dan gelijk erna.

Ik heb het in het begin veel gebruikt en later waren mijn tepels er zo aan gewend dat ik het niet meer nodig had. Weet alleen niet meer wanneer dat ongeveer was :-)

Sterkte, ik heb ook een tijdje met veel pijn gevoed - vreselijk - maar bij mij heeft beter aanleggen (en dus blijven proberen ipv maar laten zitten) geholpen. En heb tot 14 maanden bv gegeven.

cqcq

cqcq

22-05-2010 om 11:18

Wolvet

Ik heb ook ooit iets met wolvet (lanoline) erin gebruikt tegen kloven. Maar ik bleek dus allergisch hiervoor te zijn, dus verergerde dit mijn kloven alleen maar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.