Babytijd Babytijd

Babytijd

Autostoeltje kiezen, kind kan niet zitten, past niet meer in mc

Hiya,

Ik breek mijn hoofd erover, en dacht er zijn hier mischien wel ervaringsdeskundigen. Help!
Mijn reuzen baby zoontje van 8 maanden past met 80 cm en 11 kilo niet meer in de Cosi.
Nu zit ik te kijken naar een autostoeltje, maar meneertje kan nog niet zitten. (heeft alle enrgie in groeien gestopt)
Nu kun je een zitje wel wat kantelen, maar moet het dus wel zo passen dat ie niet heel erg naar links/rechts hangt.

Ik heb al besloten dat ik een zitje met een gordel wil ookal kan in onze auto isofix. Niet elke auto heeft isofix, en als ik dan met iemand anders meerij/ hij gaat uit logeren dan past het ook in een andere auto.

Graag hoor ik ervaringen van mensen die ook dit probleem hadden, of ervaringen over gebruiksgemak/gewicht stoeltje. Qua veiligheid kan ik me suf lezen bij anwb en consumentenbond, (heb ik al gedaan)maar juist ervaringsverhalen zijn welkom.

alvast bedankt,
Greetz, Niek

Past ie echt niet meer?

Mijn ietwat aan de kleine kant baby van 14 maanden past met zijn 76 cm namelijk nog prima in zijn maxi cosi en ik heb ook begrepen dat ze er pas uit moeten als de helft van het hoofd (of de oren) er boven uit komen. En dat is bij ons dus nog lang niet het geval.

Dus is de maxi cosi echt geen optie meer. Wie weet namelijk als je het nog een maandje kunt rekken, dat ie dan wel stevig genoeg zit in zijn autostoeltje.

Ik had vroeger bij de oudste zo'n stoeltje dat je ook achterste voren kunt plaatsen. Het was verder geen fijn stoeltjes (riempjes gingen moeilijk dicht en hij was er ook al weer gauw uitgegroeid) maar het kostte verder ook vrij weinig, dus als overgangsstoel voldeed ie prima. Ik heb hem indertijd bij de Makro gekocht en ik heb gezien dat ze ze ook wel eens bij de Praxis en de Hema hebben (gehad). Na een tijdje hebben we overigens een tweede auto gekocht en toen maar meteen de stap genomen naar een goede autostoel (zo eentje van maxi cosi), maar toen was ie al ruim een jaar en kon ie dus ook uitstekend zitten.

Tijgeroog

Tijgeroog

02-12-2009 om 15:44

Over isofix

Ik geef alleen even antwoord op je isofix vraag. :-) Ons stoeltje (romer) heeft isofix, maar kan ook gewoon in een gordel. (wij gebruiken het normaal gesproken dan ook allebei tegelijk) Volgens mij is dat met alle isofix stoeltjes zo, maar vraag het even na. Met isofix en wel veilig en gebruiksvriendelijk.

angel3

angel3

02-12-2009 om 22:35

Wat past niet?

nu met zijn dikke jas wellicht? dan jas uit.... :)
Beentjes krom is geen probleem het gaat om het hoofdje. Ik zou hem zo lang mogelijk achterstevoren vervoeren. De MC is toch het beste. Bij voorwaarts rijden en hard remmen krijgt het nekje echt een optater.....

angel3

angel3

02-12-2009 om 22:36

Aanvulling

De b merken (praxis, hema etc) komen echt veel minder goed uit de testen dan de A merk zoals Maxi cosi en Romer.....

Tyldak

Tyldak

02-12-2009 om 23:38 Topicstarter

Wat niet past

fijn om te horen dat isofix evt ook met een gordel vastgezet kan worden, dat wist ik niet, bedankt!

Zijn koppie steekt uit boven de rand en zijn pootjes ook, die zitten nu krom tegen de zitting aan van de achterbank :(

Ik heb een MC 0+ cabrio fix, want alleen die paste op de wandelwagen.

dikke jas heeft ie nooit aan in de auto.

er zijn inderdaad ook achterwaartse zitjes, en dan kun je via een spiegeltje toch de kleine in de gaten houden. maar volgens mij gaat dat alleen vanuit de bestuurderskant via de achteruitkijk spiegel. Ook daarin vraag ik me af waar je dan zijn beentjes laat. Hoe je er dan vanuit de passagiersstoel een verloren totje in kan stoppen, en hoe makkelijk je hem de auto in en uit hengelt.
Ik heb het idee, dat ik en mijn zeer slechte rug, het makkelijker vinden om hem in een voorwaarts stoeltje te plaatsen. Isofix is dan wellicht toch wel een goed idee, zit je niet nog extra lang te bukken voor de gewone gordel. Ik las dat je dat bij de kiddy infinity pro, dus steeds dat gehannes hebt met de gordel. Hij komt wel als beste uit de consumentenbond test. Overigens scoort de Hema het beste in cat. 2, maarja, daar kijken we nu niet naar :)
Pff, veel teveel bomen in dit bos.

bedankt alvast voor de reacties, hopenlijk komen er meer!

greetz, Niek

Roosje Katoen

Roosje Katoen

03-12-2009 om 09:44

Makkelijker?

"Ik heb het idee, dat ik en mijn zeer slechte rug, het makkelijker vinden om hem in een voorwaarts stoeltje te plaatsen."

Het gaat er niet om wat makkelijker is, maar vooral om wat veiliger is. Zo'n kleintje kan met zijn slappe nek nog geen klappen opvangen en moet daarom achterstevoren vervoerd worden. Zeker als hij nog niet eens kan zitten zou ik nog even verder zoeken naar een stoeltje waarin dit kan. Dan maar even geen speentje (die kan je er toch ook niet in doen als hij in de maxicosi zit?)

Succes, wel een lastig probleem lijkt me!

liora

liora

03-12-2009 om 12:55

Roosje k

Roosje: "Het gaat er niet om wat makkelijker is, maar vooral om wat veiliger is."

Ach Roosje, het veiligst is om je kind helemaal niet in de auto te vervoeren. Het is echt onzin om te denken dat met een goed stoeltje een kind dus veilig is.

Verder vind ik als Tyldak een zwakker rug heeft, dit zeker ook een factor van belang. Het is ook niet fijn voor een baby om een moeder te hebben die niet meer kan tillen omdat ze voor de veiligheid door haar rug ging.

Liora

Tyldak

Koppie is alleen een probleem als ie echt ruim boven de bovenkant uitsteekt. En de pootjes heb ik opgelost door een speeltje tegen de achterbank te plaatsen waar ie tegen aan kan trappen.

Het is zoals angel zegt: achterstevoren is echt het veiligst. Maar ik herken het: dat gesjouw is funest voor je rug.

Heb je trouwens al eens gekeken naar zo'n stoeltje van de maxicosilijn dat je kunt draaien om zijn as? Want om je kind steeds in en uit zo'n stoeltje te moeten tillen is ook niet echt best voor je rug hoor. En bij deze scheelt dat nogal omdat de opening dan naar de deur toegedraaid is.

Cheshire

Cheshire

04-12-2009 om 14:29

Zelfde situatie

Hier ook een kleine "grote" man, 7,5 maand nu en te klein voor de maxicosi, zelfs voor de Mutsi traveller. Nu heb ik al wel een stoel uit groep 2, namelijk de Römer King Plus. Alleen een iets ouder model, maar ik heb een verkleiner ervan besteld zodat het hoofdje niet meer zo heen en weer gaat. Verder heeft hij 3 standen, dus hij ligt wat meer achterover gekanteld. Ben er erg tevreden mee. Deze is er ook met Isofix.

Groetjes !

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.