Babytijd Babytijd

Babytijd

eef!

eef!

11-01-2010 om 21:29

Babietjes die op hun eigen kamer slapen, slapen sneller door?!?!

Dit vraag ik me al een tijdje af. Allebei mijn kindjes slapen of sliepen bij ons op de kamer. Om te voeden reageer ik dan op het gekreun, ik wacht niet af tot ze gaan huilen. Nou weet ik zeker dat ik dat kreunen niet zou horen als ze op een andere kamer zouden liggen. En misschien gaan ze wel helemaal niet huilen maar slapen ze na een tijdje weer rustig verder. Zou het dus zo zijn dat babietjes die op hun eiden kamer slapen, sneller doorslapen, wat denken jullie?
Overigens is dit voor mij geen reden om mijn zoontje op een andere kamer te leggen of om te wachten met voeden, ik heb er zo geen problemen mee. Dit is een vraag puur uit nieuwsgierigheid.

Mayte*

Mayte*

11-01-2010 om 21:35

Nee hoor

Mijn kinderen zijn alle drie na een aantal weken op hun eigen kamer gaan slapen. Juist vanwege die kreuntjes, waardoor mijn man niet kon slapen. Maar de oudste twee gingen pas doorslapen toen ik met BV stopte (bij respectievelijk 6 en 3 maanden) en ik verwacht dat dat met nummer drie ook zo zal gaan. Het heeft bij ons dus niets met de plek waar ze slapen te maken, maar met de voeding.

liora

liora

11-01-2010 om 22:36

Nee, maar

Hoi,

Mijn zoontje ligt al sinds hij ongeveer 5 maanden is apart, zijn kamer is wel pal naast de mijne dus ik hoor veel. Hij slaapt nog steeds niet door (is nu ruim 7 maanden), dus dat gebeurt niet. Maar, het is wel zo dat ik soms zo moe ben dat ik toch niet meteen naar hem toega (als hij beetje huilt, als hij echt huilt ga ik natuurlijk meteen), en ik denk dat dat wel goed is. Soms hoef je namelijk niet zoveel en je hoeft niet op elk geluidje te reageren inderdaad.

Liora

Kiki

Kiki

11-01-2010 om 23:54

Pff

Mijn oudste sliep altijd in zijn eigen kamer en slaapt nog steeds niet door. Hij wordt eind volgende maand twee.
Mijn jongste van bijna drie maanden wordt maar een keer wakker op de nacht en hij slaapt zelfs vaak bij mij in bed.

Het ligt gewoon aan het kind volgens mij

angel3

angel3

12-01-2010 om 09:32

Niet helemaal juiste vraagstelling denk ik

je kind sliep op jouw kamer wellicht ook al door maar jij haakt aan op de kreuntjes en gaat voeden. Als je op jouw kamer niks gedaan zou hebben dan zou het kind wellicht ook doorslapen. Dus de vraagstelling kliopt niet helemaal denk ik. Ik snap wel wat je bedoelt en deel je ervaring. Bij de 1e kreun stond ik al naast de wieg op onze kamer en ging voeden of ik lag een half uur te luisteren (zou ie wel of niet gaan huilen? en dan lag ik wakker). De 1e heeft ruim 3 maanden bij ons gelegen. De 2e een maand of 2, toen werd ik gek van de kreuntjes. Met 4 maanden sliep ze echt door.

eef!

eef!

12-01-2010 om 13:16

Inderdaad ange13

Het is inderdaad waar dat het waarschijnlijk komt omdat ik zo snel reageer. Maar dat bedoel ik ook, als ze op een andere kamer liggen reageer je waarschijnlijk minder snel en lijkt het dus of ze sneller doorslapen. Terwijl ze dat misschien ook wel zouden doen als we niet zouden reageren op onze kamer.
Maar ik geloof dat een aantal mensen het tegendeel al bewezen hebben...

Roosje Katoen

Roosje Katoen

12-01-2010 om 13:18

Nee hoor

Volgens mij moet je gewoon geluk hebben. Mijn oudste sliep pas door toen hij ruim drie jaar was en de jongste van 4 maanden wordt 1 tot 3 keer per nacht wakker. Ik voed hem dan alleen als hij ongeveer meer dan 2 uur na de vorige voeding heeft geslapen. Voeden is volgens mij wel de beste manier om allebei zo snel mogelijk weer verder te slapen.

En hier

Beiden na een week op eigen kamer en beiden sliepen ze met 6 weken door op de fles :-)

Hier

de eerste na een week op de kamer, maar tot bijna een jaar nog 1 keer wakker per nacht. Hij wordt nu nog vaak wakker en slaapt dan bij ons verder haha, De jongste, nu bijna 4 maand, slaapt in zijn bedje naast mij en die sliep al na 3 weken door ofzo. Ik reageer overigens niet op elk geluidje maar hoor ze wel en vind dat deze keer juist wel fijn...

Ouders die alleen slapen hebben koudere voeten?

Volgens mij hebben ouders die niet bij hun kind op de kamer slapen gewoon veel kouderen voeten omdat ze er in de nacht vaker uit moeten!

Hier toevallig wel

Wij werden ook erg snel wakker van geluiden van de kleine en de kleine vervolgens weer van ons, etc.... vicueuze circel zeg maar. Toen ze verkasten naar hun eigen kamertje sliepen we gelijk allemaal een stuk rustiger en met een paar dagen sliepen ze gelijk helemaal door van 19-7. De oudste met 4 maanden, de tweede met 10 weken en de derde met 3 maanden..... Heerlijk, ik ben erg verwend met goede slapers ;-)))

Die houden we er in

Ik moest er hard om lachen,erg geestig hahahahhah
/zelfs mijn man ook, en dat wil wat zeggen.

Groetjes Safana (onze kleine slaapt nog bij ons op de slaapkamer)

Het berichtje was voor dirksmama ,

Mijn voorgaande berichtje was een reaktie op dirksmama.'

safana

Vic

Vic

15-01-2010 om 13:21

Doorslapen

Mijn jongste sliep al met 6 weken door, gewoon bij mij op de kamer. Dat kwam door een misverstandje met het consultatiebureau. Volgens hen hoefde ze geen nachtvoeding meer omdat ze zwaar genoeg was (5 kg). Ik heb dus vervolgens twee nachten 's nachts een speentje gegeven, waarop ze de derde nacht al niet meer wakker werd voor eten. Bij het volgende consultatiebezoek bleek dat de verpleegkundige er vanuit was gegaan dat dochter nog een late avondvoeding kreeg (heeft ze nooit gehad). Nou ja, ze heeft ook niets over gehouden aan het feit dat ze zo snel het klokje rond sliep.

vlinder72

vlinder72

20-01-2010 om 10:39

Doorslapen?

Mijn zoontje slaapt sinds zijn geboorte in een eigen kamertje. Kreeg borstvoeding. Ik ben hier net meegestopt. Hij is nu 8,5 maand maar doorslapen doet hij echt niet. Ik heb eerder het idee dat dat komt door de BV. BV schijnt lichter verteerbaar te zijn en tja, hij is nu gewend om als hij 's nachts wakker wordt iets te krijgen. Dat is dan nu een flesje melk ipv borstvoeding. Hopelijk gaat hij snel doorslapen. Zal wel. Het is onze vierde en de andere drie slapen altijd door dus wij hebben er vertrouwen in dat het ook bij nummer vier wel weer goed komt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.