Babytijd Babytijd

Babytijd

Vageltje

Vageltje

24-09-2008 om 15:57

Baby (5 maanden) vaak wakker 's nachts, bv geven of niet?

Hoi allemaal,

Mijn dochter van 5 maanden slaapt nog niet door en meldt zich gemiddeld 3x (soms 1x soms 5x) per nacht. Als er 4 uur tussen de het tijdstip van wakker worden en de laatste voeding zit dan weet ik over het algemeen dat ze honger heeft. Vaak wordt ze dan daarna alweer na 2 uur wakker en dan heeft ze geen honger, want als ik haar aanleg dan drinkt ze een paar slokken en valt weer in slaap om dan vervolgens 2 uur later weer wakker te worden. Ik ben nu een beetje aan het kijken wat ik eraan kan doen om haar in ieder geval van voeding tot voeding te laten slapen. Laten pruttelen is er eentje (ze huilt niet echt, maar ligt stemoefeningen te doen, lekker pruttelen en gilletjes etc, heel fijn als je ernaast ligt..) maar tot nog toe valt ze dan niet in slaap maar is gewoon wakker. Uiteindelijk krijgt ze toch een borst, omdat wij ook graag weer verder willen slapen en is ze binnen no time vertrokken. Je zou zeggen dat is makkelijk, maar ik ben een beetje bang dat ik er dan een gewoonte van maak en dat ze alleen maar kan inslapen aan de borst (eigenlijk is dat nu dus al zo...) Weet iemand hoe het komt dat ze na de voeding alweer zo snel wakker wordt? En weet iemand dan ook misschien of het wel of niet slim is om haar aan de borst in slaap te laten vallen? (O ja, wij hebben maar 2 slaapkamers en grote zus ligt dus op de andere, die wordt helaas ook wakker van kleine zus)

Groetjes, Vageltje

Gerdi

Gerdi

24-09-2008 om 21:18

Vageltje

Ik was aan het afbouwen met bv, maar gaf snachts nog wel bv. Werd mijn dochter in ene ook weer 3 x per nacht wakker.
Haar laten huilen kost mij meer energie, dan er even uitgaan + even aan de borst leggen + terug leggen.
Kinderarts + cb raadden me aan om haar snachts niet meer te pakken: ze valt vanzelf weer in slaap, en anders na even huilen.
We hebben haar beneden in het campingbedje neer gezet (we zijn allebei slechte slapers en worden al wakker van een kik). Drie nachten geprobeerd en sindsdien een doorslaper. Soms hoor ik nog wel een kikje, maar het zet nu niet meer door.
Ik geloof wel dat ze dit aanraden als je kind v.a. 6 maanden is..
Groetjes!

dc

dc

24-09-2008 om 21:19

Herkenning en tips

hier nog zo'n nachtbraker. Sinds een maand gaat het beter. Hij wordt nu nog maar 1 keer per nacht wakker (bijna 7 mnd).

Wat bij mij helpt is oordopjes indoen. Dan wordt ik niet wakker van gepruttel, maar wel als hij echt roept. En als hij echt roept, gewoon aanleggen, wel zo makkelijk en rustig voor iedereen.

Het gaat een keer voorbij... :-)

juno

juno

24-09-2008 om 21:25

Geven

Als ze in slaap valt na de borst gewoon geven. En nee je maakt er geen gewoonte van dat kan nog niet bij die kleintjes. Het is trouwens normaal bij borstvoeding dat je het eerste jaar s'nachts de borst geeft. Het makkelijkste is dan ook om ze bij je in bed te nemen. Dan hoef je er niet uit, geeft de borst en slaap weer verder.

Puck2

Puck2

25-09-2008 om 08:52

Ook altijd gegeven

Hoewel mijn kind niet 3 x per nacht kwam, maar 1 of 2 keer heb ik het ook altijd gewoon gegeven. Zoals Vageltje al zegt: laten huilen en allebei er wakker van liggen kostte mij meer energie dan er even uitgaan, half duffend de borst geven en allebei weer verder slapen. En tot ruim 2 jaar is ze 's nachts gekomen. Ik heb er eigenlijk nooit moeite mee gehad ondanks dat ik daarbij nog een ouder kind had en een baan buitenshuis naast het huishouden. En ik ben echt geen supermens hoor, maar het ging gewoon.

Vageltje

Vageltje

25-09-2008 om 08:59

Reactie

Bedankt voor reacties, geven is niet erg als ze daarna weer een aantal uren stil is, maar ze is na 2 uur weer wakker! Dat kan toch niet?! (dus wel..) En heeft dus geen honger, want na 3 slokken valt ze weer in slaap.
Vannacht was het: 7 uur laatste voeding, toen half 12: gevoed, toen half 2: ruggetje geaaid en weer in slaap gevallen, toen half 3: gevoed (redelijk gedronken) maar vervolgens weer wakker en gezellig kletsen, tot 2 x toe weer aangelegd omdat ze weer in slaap viel en vervolgens weer wakker werd, toen 6 uur gevoed en wakker gebleven.
Pfffffffffffff redelijk killing...
Samen slapen lukt mij helaas niet, ik lig niet lekker en ons bed is te smal om haar veilig te kunnen laten liggen na het voeden. Aan de ene kant ben ik bang dat ze eruit valt als ze draait naatr haar buik en als ze aan de andere kant ligt ben ik bang dat manlief op haar gaat liggen als hij omdraait. Is de ervaring van mama's die samen slapen dat de babies beter en langer blijven slapen? Of is het gewoon makkelijker omdat je dan je bed niet uit moet als de kindjes willen drinken?
Groetjes Vageltje

Guinevere

Guinevere

25-09-2008 om 10:08

Ja, het kan

Hier werd onze baby indertijd zelfs elke 1,5 uur wakker, om flink te drinken en dan weer door te slapen. Die sliep dus ook in of vlakbij ons bed. Het heeft een jaar geduurd! Op de één of andere manier hebben we het toch overleefd, ook door af te wisselen met de nachtdienst en dus ook flesjes te gaan geven 's nachts, al dan niet afgekolfd. Zorg er wel voor dat je zelf minstens elke week een keer helemaal mag doorslapen, desnoods op de bank! Dat heb je echt nodig.

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

25-09-2008 om 13:56

Aan de borst niet alleen voor de dorst

Mijn dochtertje sliep ook nooit door. Tot en met haar derde werd ze elke nacht wel een paar keer wakker. Ik heb dat nooit een probleem gevonden. Als baby inderdaad op de bank zitten suffen, ben ook weleens in slaap gevallen met een baby op de borst. Toen ze ouder werd (1+) en het platdrukrisico wegviel, sliep ze gewoon bij mij in het grote bed. Omdraaien, aanpluggen en verder slapen. Maar als je dat allemaal niet ziet zitten, heb ik dus geen tips voor je.

juno

juno

25-09-2008 om 14:51

Geven

Je kunt van een baby niet verwachten dat die de hele nacht door slaapt. Ook niet als die bij je in bed ligt.
Het is heel normaal dat baby's het eerste jaar s' nachts wakker worden.
(uitzonderingen daar) Het is vooral makkelijk als je je baby tussen je in hebt, want je hoeft er niet uit. En ik heb wel eens gehad dat ze zelf de borst zocht als ze honger had terwijl ik sliep. Ik denk dat het veel relaxter is op deze manier dan dat je er telkens uit moet. Zelf moet ik daar echt niet aan denken.

Vageltje

Vageltje

25-09-2008 om 20:31

Hmmm

T is dus niet dat ik niet wil samen slapen, maar dat ik het niet durf. Bedankt voor de tip van de cosleeper Mieke, ik zal er eens naar kijken. T is natuurlijk altijd prettig dat er herkenning is en dat je niet de enige bent die dit doormaakt, bedankt daarvoor. Overigens hebben we haar vorige week een weekje alleen op de kamer laten slapen terwijl grote zus bij ons kwam logeren. Nacht 1 was drama (5 keer wakker) nacht 2 kwam ze 2x, nacht 3 sliep ze door (voor het eerst) en nacht 4 en 5 kwam ze 1x. Wij dachten dus dat we het konden voortzetten zo, maar helaas. Alsof ze weet dat ik er ben ofzo.
In ieder geval ga ik haar vannacht maar eens bij me laten slapen, kijken of dat verschil maakt voor ons.

Groetjes Vageltje

dc

dc

26-09-2008 om 06:39

Lees dit eens

http://www.babynatuurlijk.nl/index.php?p=13

en ik heb het volgehouden, dat 3/4 keer per nacht wakker worden, omdat we samen sliepen. Ik werd op een gegeven moment niet eens echt wakker meer.

Vageltje

Vageltje

26-09-2008 om 14:03

Even afreageren..

Waarom roept iedereen (lees de meeste mensen) toch zo snel "stap toch over op flesvoeding!"? (alsof dat een garantie is voor doorslapen..) Waarom vindt men dat babies van 5 maanden allang moeten doorslapen? Waarom heb ik toch steeds het gevoel dat ik me moet verdedigen dat ik nog steeds BV geef?
Zucht! Ben blij dat ik hier mijn ei kwijt kan en dat hier een andere wind waait dan in mijn omgeving...

Vageltje

Juno

Juno

26-09-2008 om 14:13

Waarom......

........omdat het nederlanders zijn.
Ik weet nog hoe ik mij constant moest verdedigen over wat ik met mijn baby deed. En toen ik hier was viel dat helemaal weg en kon ik doen wat ik wilde zonder dat iemand er wat van zie. Wat een VRIJHEID!

Goed gezegd!

Hé Vageltje,

Goed gezegd hoor. Laat andere mensen maar gewoon praten. Als jij BV wilt geven en daar achter staat moeten andere mensen zich daar niet mee bemoeien. Zeg jij tegen andere mensen die FV geven, hé, waarom doe je dat, stap eens snel over op BV? Ik neem aan van niet en waarschijnlijk hoor je heel weinig mensen die FV geven klagen dat anderen tegen ze zeggen dat ze BV moeten geven (alhoewel ikzelf het vaak denk en zin heb om het te zeggen, maar ik doe het niet) Blijf net zo lang doorgaan (ik heb het bij mijn eerste tot 2 jaar gedaan, toen we op vakantie in Nederland waren vergaten we het allebei gewoon, na vijf dagen begon een borst te lekken en bedacht ik ineens dat ik geen BV meer gaf!!! Zoals andere mensen hier gezegd hebben, het is HEEL NORMAAL dat een baby op zijn minst het eerste jaar 's nachts nog wil drinken en nog NORMALER dat je kindje tot het misschien wel 5 is of meer 's nachts wakker wordt. Niet leuk als wij als moeder door willen slapen, maar hé, we wilden toch zo graag kinderen!!!?? Blijf lekker net zo lang doorgaan tot je zelf wilt en probeer positief te zijn. Als je weer eens een slechte nacht hebt gehad 's morgens gewoon proberen te denken aan morgen en bedenken dat de volgende nacht misschien beter is. Doe wat je zelf het fijnst vindt!!!

Ha, ha

Juno, ik heb nooit in Nederland gewoont met kinderen, maar kan het me helemaal voorstellen. Mijn ervaring is zoals die van jou, woon in Spanje en doe lekker waar ik zin in heb en krijg weinig commentaar. Misschien denken de mensen wel dat ik gek ben, maar ze zeggen het in elk geval niet tegen me. En vaak denk ik, lekker makkelijk, ik doe de dingen gewoon anders en zeg: bij ons in Nederland..... ook al is dat niet zo.

juno

juno

26-09-2008 om 18:15

Leven en laten leven

Wat ik om me heen zie qua borstvoeding hier bevalt mij beter dan in nl.
Heel veel moeders geven bv. 2 jaar de borst en sommige nog langer. Verder wordt er niet zo over gelult, men geeft het gewoon.............
Het is hier ook normaal dat baby's/kinderen bij je in bed slapen, daar wordt absoluut niet moeilijk over gedaan. Gewoon lekker doen waar jij zin in hebt zonder je ooit te hoeven verdedigen, heerlijk!

Mieke! ot

Mieke,

Ik ben even helemaal blij met jouw, om je posting voor het zelf maken van de co-sleeper. Ik had idee al eens geopperd bij manlief maar die was er niet zo voor. Maar nu met een beschrijving erbij kan ie zelf zien dat het dus toch te doen is.
Thanks hoor.

Dan kunnen we strakjes ons Kyra niet meer in de wiegje past toch nog bij elkaar slapen. heerlijk

Hera

Hera

27-09-2008 om 07:08

Leven en laten leven juno?

Meen je dat? Ik lees altijd alleen maar commentaar over een land waar jij niet (meer) in woont...

Hera, mieke en vageltje

Hoi Hera,

Ik snap je reactie op Juno's leven en laten leven niet helemaal. Hoeft misschien ook niet want het is niet aan mij gericht, maar vroeg me toch af wat je bedoelde.

En Mieke, nee hoor, wat de zorg voor BV is het hier helemaal niet zo goed. Ik bedoelde dat je niet zo veel commentaar krijgt op wat je doet.

Heel veel vrouwen worden in de ziekenhuizen aangeraden FV te geven, tenzij de moeder heel erg duidelijk laat merken dat ze dat niet wil. Er is heel veel over geschreven de laatste tijd en vrouwen zijn zich nu wat meer bewust aan het worden van de voordelen en zo. Bij mijn eerste kindje had in het ziekenhuis geluk dat mijn vroedvrouw me goed hielp en uiteindelijk mijn moeder, wat nodig was omdat mijn kindje pas de zondag bij me kon drinken terwijl ze de vrijdagmiddag geboren was. Bij mijn tweede heb ik de vroedvrouw nooit gezien, maar er kwam wel iemand langs van de plaatselijke groep van de Liga de la Leche om te kijken of alles goed ging en dat vond ik heel leuk. Misschien puur toeval. Ook moeten veel vrouwen het al snel opgeven omdat ze bij vier maanden gaan werken en het niet zien zitten om te kolven of dat gewoon niet kunnen combineren. Huisdokters helpen vaak ook niet veel, de helft weet maar heel weinig van BV af en geven volledig tegenstrijdige adviezen, vooral als de moeder borstontsteking heeft en zulke problemen. Afijn, dit is in elk geval mijn ervaring hier.

En Vageltje, misschien nog een tip om niet zo veel commentaar te krijgen: gewoon niet vertellen aan iedereen dat het niet allemaal gaat zoals je zelf zou willen. Bij mijn eerste vertelde ik ook, vooral aan mijn familie in Nederland, vanalles en kreeg soms dingen te horen die ik liever niet hoorde. Nu vertel ik alleen de leuke dingen en laat de probleempjes achterwege. Of ik vertel ze aan mensen waarvan ik weet dat ze achter mijn beslissingen staan en me waarschijnlijk alleen maar goede raad zullen geven in de lijn van wat ik wil horen.

:-)

Groetjes

Miresa

juno

juno

27-09-2008 om 14:17

Een jaar

Hier krijgen moeders een jaar betaald verlof zodat ze een jaar borstvoeding kunnen geven.

Vageltje

Vageltje

27-09-2008 om 17:37

Vannacht + bv curve

Heb ik haar uiteindelijk bij me genomen (oudste dochter en manlief in ons bed, ik met jongste dochter in andere bed) en ik moet zeggen dat ik het heb ervaren als relaxter dan er steeds uitgaan. Het zal niet mijn voorkeur worden, maar het is wel voor herhaling vatbaar.

Verder heb ik haar vandaag even kunnen wegen en ze vlakt nu minimaal af in de borstvoedingscurve, dus dat is wel een geruststelling. Er zit gelukkig geen knik in oid. Neemt niet weg dat ze het waarschijnlijk wel gewoon nodig heeft. Heb vandaag per ongeluk 5 uur tussen 2 voedingen gelaten, gewoon geen protest van haar! Veel te veel andere dingen die interessant zijn, ze denkt bij zichzelf, ik haal het vannacht gezellig weer in :-) T was niet de bedoeling, maar heb mezelf gewoon een uur vergist!

Groetjes Vageltje

Milou

Milou

28-09-2008 om 09:36

Een jaar?

Als je het googlet toch niet echt...

Kari1

Kari1

28-09-2008 om 11:41

Milou

Met "hier" bedoelt Juno Canada. Zit daar de verwarring? In Nederland is het verlof een kwart van de werktijd gedurende 9 maanden.
Kari

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.