Babytijd Babytijd

Babytijd

kaatjuh

kaatjuh

23-03-2011 om 00:18

Baby 6 maanden erg moeilijke stoelgang komt dat door vastere voeding?

Ons dochtertje van 6 maanden heeft een erg moeilijke stoelgang,het is sinds ik vaste voeding geef,ik let al op
net banaan want dat stopt en heb 1x de thermometer erin gedaan en dat hielp,maar dat mag niet tevaak!
Wie heeft er tips want ze huilt (denk ik)om die reden nu regelmatig...

Sunja

Sunja

24-03-2011 om 15:31

Olijfolie

Hoi weer, ik doe wel eens een klein lepeltje olijfolie door het eten (en bak daar eigenlijk ook altijd in), dat schijnt te helpen. En veel drinken helpt ook.

Marleen

Marleen

25-03-2011 om 08:48

Ook

Hoi
Ik heb dat hier ook heel erg gehad. Volgens het cb kan het gebeuren omdat ze moeten wennen aan vaste voeding en gaat het vanzelf over. Ik geef in ieder geval helemaal geen banaan meer en af en toe wat extra water,
succes, groetjes, MArleen

Rembrand

Rembrand

25-03-2011 om 19:31

Bij borstvoeding een extra slokje aan de borst

Soms is het verstandig om weer een paar dagen volledige borstvoeding te geven, en de bijvoeding even te laten staan. Als je toch bijvoeding wilt blijven geven kan je eerst de borst aanbieden en dan pas de bijvoeding. Op deze leeftijd is melk nog de hoofdmaaltijd ( het hele eerste levensjaar trouwens) en de rest komt erBIJ ( en niet in plaats van ). Vandaar dat het bijvoeding heet.
M.

liora

liora

26-03-2011 om 08:14

Huh?

Als je wil dat je kind meer vast voedsel gaat eten, is het niet zo handig om eerst melk te geven en dan eten. Ik zou het precies andersom doen juist!

Rembrand

Rembrand

26-03-2011 om 23:14

Liora

Als je net begint met bijvoeding geven dan is het nog niet de bedoeling dat je melkvoedingen gaat vervangen door bijvoeding ( daarom heet het ook bijvoeding, het komt erbij en nog niet in plaats van). Als je bang bent dat je borstvoeding terug gaat lopen is het zeker belangrijk om eerst borst te geven, en daarna pas wat hapjes bijvoeding. Het gaat die eerste tijd echt maar om kleine hoeveelheden, dus als je kindje hiervoor borstvoeding heeft gehad, maakt het niet zoveel uit. Pas later gaat je eerst bijvoeding geven en dan borst erachter aan. Maar dan ga je echt wel richting de eerste verjaardag. Tegen die tijd zal een kind drie maaltijden op een dag eten en kan je de borstvoeding er tussen door geven.
M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.