Babytijd Babytijd

Babytijd

Sunja

Sunja

01-11-2008 om 14:54

Baby 6 maanden ineens 5 keer per nacht wakker

Mijn mannetje is nu iets meer dan een half jaar oud en ineens van de een op de andere dag (sinds vorig weekend, dus een week nu) slaapt hij 's nachts nauwelijks meer. Hij wil om de twee uur drinken. Vannacht ging hij voor het eerst wel weer slapen na het drinken toen ik hem teruglegde maar de nachten ervoor was het zeker een uur huilen, wiegen, weer huilen, wiegen etc. Wat een gedoe, en slopend natuurlijk.
Ik vraag me af waar dit vandaan komt en of meer mensen dit herkennen, rond deze leeftijd ofzo. Ik ben langs de huisarts geweest die hem helemaal heeft onderzocht maar er is niets aan de hand in de zin van oor-/keelonsteking of een andere zichtbare ziekte. De arts adviseerde meer bijvoeding (ik geef nog bv, niet aan het afbouwen nog) dus dat heb ik ook gedaan in de vorm van fruithapjes, groente, brood, maar dan nog! En dat terwijl hij al sinds 2 maanden oud doorslaapt, het is voor ons echt erg atypisch gedrag. Gelukkig is hij overdag wel vrolijk (maar hij slaapt niet extra overdag). Wie herkent dit, is het een fase?

Guinevere

Guinevere

01-11-2008 om 15:22

Tanden

Eerste gedachte: tanden! Heeft de HA het daar niet over gehad? Heeft de kleine toevallig ook "tandenpoep" en/of een gevoelige plek op zijn tandvlees?
Probeer eens een paracetamol te geven 's avonds, goede kans dat ie dan weer doorslaapt.
Maar sterkte gewenst, als het tandjes zijn, dan is dit natuurlijk het begin van de serie...

dc

dc

01-11-2008 om 16:34

Bij 5 maanden

wij hadden dat bij 5 maanden. Toen we met bijvoeding begonnen ging het beter. Maar de bijvoeding hield in een heel groot potje warm eten, en een fruithapje en een flesje pap op een dag. Hij leek wel uitgehongerd! Ook bv trouwens, en niks mis met mijn melkproductie. Wel een hele grote actieve hongerlap. Hij is nu 8 maanden en eet nog steeds als een ogre.

Tandjes kan ook goed trouwens.

Sunja

Sunja

06-11-2008 om 17:24

Dank

voor de tips! ook voor de paracetamoltip trouwens, ik heb het geprobeerd maar hij werd gewoon weer een paar keer wakker - maar toen wist ik in ieder geval dat het niet van de pijn was. Zijn tandvlees is ook nog helemaal witrose dus ik denk ook geen tandjes.
Wel stop ik er nu op een dag een hele banaan, 2 borden pap, diverse broodkorsten, een liga en een wortel + half potje (eigengemaakte) appelmoes in. Een heel groot verschil met vorige week, maar meneer slaapt weer normaal! Fijn hoor. En ik vind het echt supergezellig aan tafel met die kleine erbij, bijkomend voordeel!

dc

dc

07-11-2008 om 07:18

Bordje?

wij geven de pap in een fles, stukken makkelijker en minder geknoei. Maar goed, ik heb niet echt veel geduld met het voeren van baby's :-)

Fijn dat het beter gaat!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.