Babytijd Babytijd

Babytijd

Baby drinkt weinig per keer

mijn dochter van 9 weken drinkt zoveel ze wil en wanneer ze wil, ik geef op verzoek de fles en de borst.

Nu heb ikj mij tot nu toe niet bezig gehouden met hoeveelheden en schema's maar ik vind het wat vreemd dat ze telkens maar ongeveer 100 cc drinkt (als ik fles geef) en onm de 3 a 3,5 uur voeding wil.

Moet ze niet onderhand flessen van 150 en meer drinken per keer zodat er ook langzamerhand wat meer tijd tussen die voedingen komt ?

Voor de volledigheid, ik geef per bv 1 borst en ongeveer 3 a 4 borstvoedingen per dag. Ze poept en plast goed en groeit als kool (nu 59 cm en 5660gr.

Jesse_1

Jesse_1

11-09-2009 om 09:12

Tsja

Waarom 'moet' ze grotere flessen gaan drinken? Misschien heb je wel een 'snack-kind'.
Onze middelste heb ik ook wel eens geprobeerd met een maand of 3 om langer dan 3 uur tussen de voedingen te krijgen, maar die wilde gewoon niet.
En met 9 weken lijkt 3 à 3,5 uur tussen de voedingen nog heel mooi toch? (Maar ik ben uit de baby's, dus dat kan ik ook vergeten zijn).
Jesse

Klinkt toch niet zo vreemd

Allereerst, ze poept en plast goed en groeit als kool! Dat lijkt mij de belangrijkste indicator dat het goed gaat met je dochter. 3 á 3,5 uur tussen de voedingen bij 9 weken klinkt mij helemaal niet raar in de oren. Mijn zoontje heeft dit volgens mij bijna 6 maanden volgehouden en dronk wel 7 keer per etmaal.

Dat ze zo weinig drinkt uit de fles zegt denk ik ook niet zo veel. Je weet namelijk niet hoeveel ze per keer uit de borst haalt. Nogmaals, als ze groed groeit en volle luiers heeft, is er denk ik niet zoveel aan de hand. Dat jij liever wat meer tijd tussen de voedingen zou zien, is een ander (wel heel begrijpelijk) verhaal.

Chris

Manda Rijn

Manda Rijn

11-09-2009 om 13:01 Topicstarter

fijn om te horen dat het zo prima gaat. Het zou op zich wel prettig zijn als er wat meer tijd tussen zou gaan zitten.

Manda Rijn

Manda Rijn

11-09-2009 om 18:13 Topicstarter

Ander speentje geprobeerd

enige wat ik zelf nog bedacht heb vandaag, maar dat gaat niet goed, het flesje is dan wel snel op maar daarna komt alles eruit en heeft ze kramp. Dus nee daar is ze nog niet aan toe.

Ik laat het maar gaan, het gaat zo ook goed met haar dus indd moet ik daar gewoon tevreden mee zijn ;-)

Manda

dit soort vragen zie je in heel veel varianten terugkomen op het forum; een vaag gevoel dat het anders zou kunnen en niet weten hoe je op dat punt kunt komen. Meestal is het bij babies binnen een paar weken toch weer anders, dus daar zou ik op wachten.

maar ik ken ook babies die nooit grotere gaten dan drie uur lieten vallen... dus daar zou ik wel wat ruimte voor laten, voor dat idee.

Asa Torell

Asa Torell

11-09-2009 om 20:25

Hier ook veel voedingen

Tot zeker 6 maanden waren het er meestal 8, soms 9, soms 7. De meeste overdag dus dat was vaker dan elke 3 uur. Gelukkig las ik hier op Ouders Online dat dat heel normaal is. Het was wel volledige bv, dus geen idee wat gewoon is voor bv en fv gecombineerd. Dan zie je natuurlijk wel meer hoeveel er in gaat dus dat lijkt me lastiger. Plus dat je een flesje moet maken en natuurlijk graag wil dat dat dan ook op gaat. Bij mij waren die voedingen echt heel makkelijk, snacken is het goede woord. Dus vond ik het niet zo erg dat het er veel waren.

Manda Rijn

Manda Rijn

11-09-2009 om 20:52 Topicstarter

Fijn

het komt wel vaker voor dus dat ze op die 3 uur blijven.

Dank, ik stel mij nu in op een kindje wat komende maanden gewoon elke 3 a 3,5 uur een voeding wil kan het alleen maar meevallen als er plots wel wat meer tijd tussen gaat zitten.

(verder: het is zo'n tevreden dik bolletje pluizigheid ;-)

liora

liora

12-09-2009 om 17:52

Manda

Hoi Manda,

Ik heb deze vraag volgens mij een tijd geleden ook gesteld en denk dat het toch normaal is. Mijn baby is nu drie maanden en drinkt nu sinds anderhalve week ineens wel flessen van 150, kan snel gaan. Hij krijgt nu vijf tot zes flessen per dag, drinkt de fles vaak op en soms laat hij wat over.

Liora

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.