Babytijd Babytijd

Babytijd

Trijntje

Trijntje

09-02-2009 om 12:16

Baby krijst de boel bij elkaar!

Dag vaders en moeders,
Onze dochter is nu 11 maanden en sinds een tijd nogal onmogelijk, vooral snachts. Eerst altijd een rustig en lief meisje dat goed doorsliep, nu wordt ze een paar keer per nacht wakker en zet me dan toch een keel op! Ze krijst werkelijk de hele boel bij elkaar, zo boos en woedend is ze! We proberen haar telkens te kalmeren zodat ze weer gaat slapen. Nemen haar niet uit bed. Dan moeten we zo'n 4-5 keer naar haar toe (per keer).
Het probleem is een beetje dat ze met haar zus van 3,5 op een kamer ligt. Het is voor ons dus geen optie haar maar eens wat langer te laten huilen. (of dat met de 1-2-5-10 minuten methode te doen).
Er is werkelijk niets aan de hand als koud, honger, ziek of zo. Ze heeft een tijdje terug toen ze ziek was een paar nachten tussen ons in geslapen. We vrezen nu dat ze daarom zo boos is; ze wil gewoon weer bij ons! Maar dat gekrijs! Het gaat door merg en been en het valt ons na nu 1,5 week consequent te zijn gebleven steeds zwaarder. Heeft er iemand tips? Verder begint ze ook overdag het op een krijsen te zetten als iets haar niet zint. Ik probeer het te negeren omdat ik bang bent dat ze anders denkt dat krijsen loont. Maar weet niet of ik er goed aan doe?
Wie weet raad? Alvast erg veel dank!
Groeten, Trijntje

Volhouden denk ik

Ze zeggen dat je binnen 2 tot 3 weken ongewenst gedrag kunt afleren en vervangen door gewenst gedrag. Consequent volhouden dat ze er niet uit mag, maar dat je wel even komt kijken is denk ik het beste. Zou zonde zijn als je nu "zwicht" en haar bij je in bed neemt, dan ben je 1,5 week voor niks consequent bezig geweest. Dus wie weet? Is het over een klein weekje ineens voorbij?
Succes ermee, ik weet hoe slopend het kan zijn...

dc

dc

09-02-2009 om 20:20

Sorry hoor

het is nog een baby. Ze doet het echt niet om je te pesten of doordat ze "slecht gedrag" heeft aangeleerd. Wedden dat ze een oorontsteking heeft, of een doorkomende kies ofzo. Een baby van 11 maanden wil echt niet perse bij je slapen. Als ze slaapt dan slaapt ze, dus er is gewoon iets dat dwars zit.

In mijn ervaring heb je dit soort periodes, en kom je er pas achteraf achter waarom. Ik zou proberen wat paracetamol te geven, en als dat niet werkt even langs de dokter om haar oren na te laten kijken.

silvester

silvester

09-02-2009 om 20:23

Moeilijk

Tja het blijft altijd moeilijk of je je baby nu eens moet laten huilen of toch gewoon oppakken.
Bij oudste , die bijna nooit wakker werd 's nachts wel altijd uit bed gepakt om te troosten omdat er echt wel wat was dan (ook gewoon even vastgehouden worden vind ik een goede reden, veiligheid zoeken soms is ook belangrijk).

Bij de jongste twijfel ik ook wel eens omdat ik soms ook gewoon niet weet wat er aan de hand is en het lijkt of je 'voor de gek gehouden wordt'. Hij is ook veel vaker wakker 's nachts en soms ook meerdere keren per nacht.
Maar toch geeft mijn gevoel me (bijna) altijd in dat ik hem moet troosten, wat dan ook, het is tenslotte een baby die misschien ergens een probleem heeft maar niks kan zeggen en alleen kan huilen. Alleen naar hem toegaan en een aai over de bol werkt hier niet (zoals vaak geadviseerd). Ik haal hem er gewoon uit en troost hem en als hij rustig wordt maar weer proberen te laten slapen. (Baal er ook wel eens van hoor...als het niet lukt zoals ik wil.)
Er zijn ook tijden dat er helemaal geen problemen zijn met slapen, dus heb ik niet het idee dat ik iets 'verpest'. Denk dat je haar er ook juist vertrouwen mee kunt geven als je er wel voor haar bent als ze je nodig heeft.

-Wendy-

-Wendy-

09-02-2009 om 21:31

Herkenning

Onze jongste is nu bijna elf maanden en krijst ook ineens. Volgens mij heeft het alles te maken met verlatingsangst en het besef dat ze alleen is; ze begint momenteel ook te huilen als ik de kamer uit ga.

Overdag huilt ze ook als ik haar naar bed breng, meestal een paar minuten. 's Avonds duurt het langer en gaat ze ook behoorlijk tekeer. Ik ga dan iedere vijf minuten kijken (maar dat lijkt haar eigenlijk alleen maar meer overstuur te maken). 's Nachts gaat ze helemaal over de rooie en dan ben ik ook niet zo sterk. Ze komt er dan bij, ook omdat er nog twee kinderen slapen. Geen tips dus, ik hou dit draadje zelf ook maar even in de gaten!

Wendy

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.