Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

30-10-2009 om 12:19

Baby naar kamer ouder kind

Hallo allemaal,

Mijn baby gaat eigenlijk steeds onrustiger slapen. 's nachts wordt hij steeds vaker wakker, ligt dan niet enorm te huilen maar maakt wel geluid (niezen, snuiven, kleine huiltjes).

Ik ben nu echt doodmoe nadat dit nu al een week of vier gaande is (fles geven helpt ook niet). Advies van het c-bureau: hem niet meer op mijn kamer laten slapen. Ik vind dat een goed idee, maar dan is het enige alternatief dat hij bij zijn broer gaat slapen. Broer is 6 en slaapt diep en is sowieso een makkelijke slaper.

Ik wil dit dus gaan proberen, wie heeft ervaring?
Zal tegen mijn oudste zeggen dat als hij wakker wordt, hij bij mij mag komen slapen. Ik denk dat de baby er even doorheen moet, en als ik niet naast hem lig, lijkt me dat inderdaad beter want nu reageer ik toch op elk huiltje. Ik vind het wel naar, maar geloof niet dat ik een keuze heb.

Liora

Mayte*

Mayte*

30-10-2009 om 12:47

Gewoon doen

Wij hebben de baby ook een week bij grote zus op de kamer gehad. Ging wat mijn dochter betreft prima. Zij slaapt ook overal doorheen. Sinds gisteren hebben we de baby echter weer op de studeerkamer gelegd. Reden daarvoor is dat we er daar een logeerbed naast kunnen zetten, zodat ik liggend en vaak ook slapend kan voeden. Maar als de baby doorslaapt of wat minder vaak komt 's nachts, gaat hij weer terug naar de kamer van mijn dochter.
Ze was ook helemaal teleurgesteld dat de baby weer van haar kamer af ging.

Sterkte! Want wat kan je je gemangeld voelen door voortdurend onderbroken slaap.

Sascha2

Sascha2

30-10-2009 om 15:59

Hier inderdaad gedaan

Toen mijn tweede een maand of zeven was, is ze verhuisd naar de kamer van de oudste (die was toen net twee jaar). En dat is altijd goed gegaan. Zelfs toen de oudste nachtelijke driftbuien ontwikkelde en 'rustig' een uur kon gaan stuiteren van boosheid, bleef de tweede stoicijns doorslapen. Inmiddels slaapt de tweede met de derde, en ook als die in de nacht wakker wordt, slaapt de tweede door. Of ze wordt even wakker, draait zich om en vindt het wel best.
Ik heb dus goede ervaringen. Maar het ligt aan hoe je kinderen slapen. Wie weet slaapt je oudste overal doorheen en is er geen enkel probleem. Je zult het pas weten door het een paar dagen achter elkaar te proberen.
Inmiddels is dus de vierde geboren (nog bedankt voor je berichtje!) en die huilt natuurlijk nog 's nachts. De derde wordt hiervan wakker, zij slaapt sowieso erg licht. Maar de oudste twee worden er niet wakker van. Zo zie je maar...
Maar wel vervelend dat je jongste zo hoest/proest/snottert en dat jij erg moe bent. Ik hoop dat het een uitkomst is, dat je knullen bij elkaar gaan slapen!
Succes in ieder geval

Asa Torell

Asa Torell

30-10-2009 om 20:07

Hier ook gedaan

Althans, dochter was net geen baby meer toen ze bij broer op de kamer kwam, maar dat had er alleen mee te maken dat die toen pas naar een groot genoege kamer verhuisde. Voor die tijd is dochter wel rond de leeftijd van 6 maanden s nachts in de werkkamer gaan slapen en dat resulteerde toen inderdaad in (tijdelijk) doorslapen doordat we er niet meer meteen naast stonden.
Ze delen de kamer nog steeds (dochter is nu 2,5, zoon is 5). Ik vind het soms wel wat gedoe geven, vooral bij het inslapen - zoon heeft dan last van dochters gehuil, dat zeker vorig jaar nogal eens voorkwam s avonds. Maar toch is het een stuk beter dan de andere mogelijkheden hier (die zijn: bij ons op de kamer, of werkkamer opdoeken). En s nachts wordt zoon, ook een goede slaper net als jouw oudste, nooit wakker van gehuil.

liora

liora

31-10-2009 om 21:40

Verslag eerste nacht

Het is heel goed gegaan! Grootste verschil is dat hij niet wakker is geworden laat in de avond voor een fles, en pas om 3 uur een fles vroeg. Ik werd daar echter niet wakker van, dus oudste zoon kwam me wakker maken.... vannacht laat ik de deur van mijn slaapkamer open!

Ik wist dat ik moe was, maar zo moe?

De rest van de dag dronk hij zijn flessen niet leeg, dus dat is minder, maar ik laat het nu even en geef gewoon als hij wil, hij moet denk ik even een nieuw ritme vinden.

Hij werd wel weer rond half zes wakker en toen is mijn oudste bij mij komen liggen en heb ik baby echt even laten huilen, want het is gewoon echt te vroeg en was ook vrij snel na de nachtfles dus echt honger leek het me niet.

Vandaag geprobeerd hem wat later in bed te leggen, het ritme is ook nog erg vroeg vanwege de wintertijd.

in ieder geval ben ik blij dat ik mijn kamer weer terug heb, en had ik ineens een droom die uitkwam: twee slapende jongetjes op 1 kamer. Op de een of andere manier heb ik me dat al jaren zo voorgesteld, en nu was het zo. Heerlijk!

Liora

Mayte*

Mayte*

01-11-2009 om 11:28

Wat mooi!

Zo'n droom die dan opeens, door het verschuiven van een bedje, werkelijkheid geworden is.

Hopelijk kom je nu wat meer aan je eigen rust toe. En die heb je echt wel nodig, aangezien je het wel alleen moet doen overdag.

Dat nieuwe ritme komt er wel. Wij zijn ook nog steeds zoekende. Ik zit nu iedere ochtend met een stralend wakkere baby beneden om half zes. Later op bed leggen, lukt gewoon nog niet. Hij is rond 5 uur, half zes 's avonds helemaal op.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.