Babytijd Babytijd

Babytijd

Roosje

Roosje

11-11-2012 om 17:56

Baby niet lekker

Mijn dochter van 4 mnd zit al een tijdje op 4 voedingen en slaapt als een roos 's nachts. Maar sinds 2 weken heeft ze diarree, 1 of 2 keer per dag een hele dunne luier. Volgens cb spreek je dan niet van diarree, want dat is minstens 5 keer dag een dunne luier. Ze drinkt de flessen vaak niet leeg, we bieden dus wat vaker aan enzo, het is in elk geval duidelijk dat haar buik van slag is (bij de overige gezinsleden ook, het heerst). En nu slaapt ze dus 's nachts ook heel onrustig, we geven weer een late voeding en moeten vaak terug om haar de speen te geven. Allemaal begrijpelijk, maar hoe lang kan zoiets duren? Het kan wel geen echte diarree zijn, en ze heeft ook geen koorts en raakt niet uitgedroogd, maar het moet toch een keer overgaan? Ervaringen hiermee?

Fransien

Fransien

12-11-2012 om 14:03

Gewoon laten uitzieken

Het is een van de eerste keren dat je baby een virus krijgt, niet zo'n heftig virus gelukkig, en het duurt een tijdje om daar op te reageren, het lijfje kent dit type gewoon nog niet. Dat neemt niet weg dat je wil dat het zo snel mogelijk overgaat, want je baby voelt zich niet fijn en jullie nachtrust is flink verstoord. Ik heb altijd als vuistregel gehanteerd de duur van het gezinslid wat er het langste last van had, of waarvan het verloop heel sterk op dat van de baby leek, en dat keer 2. Vaak was het daarvoor al weer echt op z'n retour, en de enkele keer dat het toch echt duidelijk langer duurde dan 2 keer de 'normale' duur heb ik de doktersassistente maar even gebeld.

ik zou even de huisarts bellen, kijken wat die zegt. Ik neem aan dat ze nu nieuwe hapjes te eten krijgt, misschien reageert ze daar ook wel op.

vaasje

vaasje

17-11-2012 om 09:40

Hoe is het nu?

Gaat het weer beter? En heb je er nog iets mee gedaan?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Roosje

Roosje

18-11-2012 om 07:45

Gelukkig ging het redelijk snel na mijn berichtje al beter! Ik denk inderdaad dat ze voor het eerst een buikvirus te pakken had waardoor het allemaal langer duurde dan bij een groter kind. Ik heb de ha niet meer gebeld dus. Bedankt!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.