Babytijd Babytijd

Babytijd

xx

xx

29-03-2011 om 22:45

Baby nogal hard gevallen

ben vorige week nogal geschrokken, mijn manneke van 10 maanden is nogal voorlijk. Stapt al lekker langs de bank, nog niet los, maar dat gaat niet lang meer duren. Hij durft ook veel, laatst lag hij al in de speelgoedkist, hing er over en viel er uiteindelijk in. Omdat het nogal al een durfal is gaat het ook regelmatig fout, vorige week trok hij een eetkamerstoel om bovenop hem. Ik was er redelijk snel bij, maar toch was hij in 1e instantie helemaal slap. Ik schrok me echt rot, pas na 10 minuten nam de spierspanning weer toe. Kan het zo zijn dat hij door de pijn alles tijdelijk heeft uitgeschakeld? Ik vond het zo eng, stond echt op het punt om de huisarts te bellen, maar doordat ik zelf in paniek raakte heb ik even gewacht totdat ik zelf weer rustig was en toen ging het weer beter.

Verder hebben we nu afgesproken (tot groot verdriet van ons manneke) dat hij regelmatig in de box moet, voor zijn eigen veiligheid en rust.

Hoe pakken andere moeders van snelle kids dit aan?
Ik vrees nu al voor de zomervakantie.... we hebben geen moment rust denk ik...

dc

dc

29-03-2011 om 23:11

Tja

Het hoort erbij hoor. En zoals je ziet, gaan ze niet zo snel stuk die baby's.

Ik zou wel even het huis nalopen en controleren of de meubels kindbestendig zijn. Ik heb er hier een aantal aan de muur vastgetimmerd om te voorkomen dat het bovenop kinderen kan vallen. Kijk ook even of de tv goed stabiel staat, schoonmaakproducten uit keukenkastje halen en ergens buiten kindbereik opgeborgen houden, ramen nalopen, traphekje installeren, en voor de veiligheid van jullie spullen, alles wat je niet stuk wilt hebben de hoogte in. (zie draadje in algemeen).

Je kunt gewoon niet alle ongelukken vermijden, het hoort er gewoon bij. Je moet alleen zorgen dat je fatale ongelukken vermijdt! Ik ben met mijn oudste in 1 week 3 keer bij de eerste hulp in het ziekenhuis beland! (En gelukkig behalve een gebroken botje in de voet, geen erge schade).

Sascha2

Sascha2

30-03-2011 om 11:04

Hier

Mijn derde en vierde gingen motorisch ook als een speer. Zeker de derde, zij klom overal op voordat ze kon lopen. Dan kwam ik de kamer binnen en zag ik haar triomfantelijk op de tafel zitten, boven in het speelhuisje of bezig met het beklimmen van een kast. We hebben dat laten gebeuren zodat ze snel zekerder werd ( en wij zekerder over haar capriolen). Uiteraard wel zo veilig mogelijk. De vierde is ook heel snel gaan lopen, sneller dan de rest. Zij klimt alleen niet zo veel.
Ik zou me nog geen zorgen maken over de vakantie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.