Babytijd Babytijd

Babytijd

karin

karin

22-10-2010 om 15:43

Baby onrustig, puckababy piep of mini,iemand ervaring of gewone slaapzak?

Ons dochtertje van nu 5 weken kruipt regelmatig omhoog in bed,dus ligt koud,ik dacht aan de puckababy,maar mijn
vriend zegt een slaapzak van Hema bijv.is goed genoeg
(vindt de puckababy van 7mnd tot 2,5jr ook al geweldig om aan kerst te vragen aan ouders,maar weet niet ),ze slaapt nu onder een deken,die ik s'nachts dubbel maak,dus als ik dan een winterslaap koop van bijv. de Hema is een enkele deken s'nachts dan genoeg,of zouden jullie toch een dubbele deken(met overtekje)er op leggen nog!

En heeft iemand ervaring met de puckababy,want ik ben erg impulsief en zou het zo aan willen schaffen,maar gelukkig houdt mijn vriend me vaak tegen....

rozenstruikje

rozenstruikje

22-10-2010 om 18:43

Hier

Ik moest even googlen maar ik begrijp nu dat een puckababy een soort inbakerzakje is voor kleine baby's. Ik vraag me af of je dat nodig hebt. Je hebt het vooral over dat je baby het koud heeft. Dan is een slaapzak met deken ook genoeg en waarschijnlijk veel goedkoper. Je hebt bij de Hema ook slaapzakken met mouwen, die kan ik je aanraden. Baby's liggen vaak met de armen omhoog en dus buiten de deken. Dan zijn die mouwen erg lekker warm.
Als inbakeren niet nodig is, zou ik er ook niet aan beginnen. Je kunt ook inbakeren met een recht laken, dat deed ik met oudste en ging prima.
Je kunt je dochter ook hoog in het bedje leggen en dan toedekken, dan kan ze niet omhoog kruipen.
Hoeveel dekens is gewoon even een paar keer kijken en voelen in het nekje. Voelt ze koud dan een laagje erbij, kan dekentje zijn maar kan ook pyama zijn of romper met lange mouwen en sokken.
En koop dan iets leuk voor jezelf!

Rozenstruikje

Anna3

Anna3

22-10-2010 om 21:26

Slaapzak

De puckababy is van een soort T-shirt-stof, dus niet bedoeld om je baby warm te houden. Misschien 'kruipt' zij nog steeds omhoog, want de beentjes kunnen in een puckababy nog tamelijk goed bewegen.
Klopt het dat je met 'onrustig' beweeglijk bedoelt? Ik zou in dat geval inderdaad ook voor een warme slaapzak met mouwen kiezen.

Mayte*

Mayte*

22-10-2010 om 22:52

Combi sleeper op marktplaats

Vond ik een erg fijne slaapzak, die je aan kan passen naar gelang het kouder of warmer is (een laag, een dubbele laag, met mouwen of zonder). Ze zijn prima te krijgen op marktplaats (en makkelijk weer te verkopen ook). Het is goede kwaliteit (dit in tegenstelling tot de andere slaapzakken die ik heb/had, waarvan vaak de ritsjes het op den duur begeven).

Warme pyama

Met een puckababy baker je in, en dat is nergens voor nodig.

Je vriend heeft helemaal gelijk, gewoon een hemaslaapzak of een warmere pyama.

En vraag voor de Kerstsint ook maar iets anders!

Yaron

Yaron

23-10-2010 om 11:38

Combi sleeper

Ik ben ook erg fan van de Combi sleeper, maar ik zou hem niet tweedehands kopen. Wij hebben hem voor de oudste twee gebruikt, maar de zak is toch wel erg dun geworden, onze derde bleef altijd keurig onder de dekentjes liggen en had hem niet nodig, maar voor de vierde koop ik toch maar een nieuwe zodra ze niet meer elke nacht tussen ons in ligt. Nu heeft ze een gewatteerde zak met mouwen en daar ligt ze 's nachts in zonder pyjambroek, want dat is te warm in combinatie met ons dekbed. Als ze overdag in haar eigen bedje ligt heeft ze wel een broekje aan, maar geen dekentjes over, want ze blijft niet op haar plekje liggen.

Tijgeroog

Tijgeroog

23-10-2010 om 21:58

Slaapzak

Hier hebben de kinderen ook altijd in slaapzakjes geslapen. De eerste tijd in de wieg nog wel onder een lakentje en dekentje, zonder slaapzak, in een gewone pyjama.
Later in het ledikant een slaapzak zonder mouwen, in een gewone pyjama. 's Zomers een dunne slaapzak, 's winters een gevoerde slaapzak. Nooit een deken erover gehad. En ik geloof dat ze het warm genoeg hadden.

Eva van Heeringen

Eva van Heeringen

26-10-2010 om 20:58

Puckababy vooral als baby zich wakker 'slaat'

wij hebben zowel gewone slaapzakjes als die van puckababy gebruikt. beide soorten bevielen goed. ik zou de puckababy zak vooral gebruiken als jullie dochter zo onrustig slaapt dat ze zich wakker 'slaat', want dat is echt het voordeel van deze slaapzak - dat de armpjes veilig in de slaapzak kunnen worden gestopt. qua dikte heb ik overigens alleen ervaring met de dunne puckababyslaapzakjes, niet met bijv. de puckababybag. maar als de armpjes in de slaapzak zitten, wordt het wel snel wat warmer volgens mij. onze zoon is geboren in januari vorig jaar, toen het ongeveer het koudst sinds tijden was. ik deed dan aan het begin van de avond een kruik in de wieg en verder een pyamaatje en twee dekentjes (maar dat was toen het echt heel koud was). daar had hij genoeg aan.
groeten, eva

Sunja

Sunja

27-10-2010 om 21:10

Dirksmama

Hoi Dirksmama, jij zegt: een warme pyjama. Maar: waar koop je die?! Ik zoek me al weken rot naar een goede pyjama voor mijn baby (maat 62-68) en ik kan amper pakjes met voetjes eraan vinden, laat staan van een warmere/dikkere stof. Ik moet er wel bijzeggen dat ik geen drukkers/knopen op de buik kan hebben omdat meneertje op zijn buikje slaapt maar dan nog zeg. Ik had het er nog over met een vriendin (die haar moeder aan het werk heeft gezet) dat het allemaal van die dunne stofjes zijn en dat je eigenlijk niet eens een behoorlijk truitje kunt kopen, feitelijk loop je alleen tegen t-shirts met lange mouwen aan. Waarom is dat toch?! Misschien ligt het aan ons oude huisje, maar hier is het binnen echt lekker om een lekkere trui aan te hebben in de winter en zeker een warme pyjama in 's nachts!

sidneysheldon

sidneysheldon

27-10-2010 om 21:41

Puckababy

mijn zoontje van 8 weken slaapt in een puckababy mini. Deze is voor vanaf 3 maanden, maar hij is nogal groot.
met 4 weken heb je de piep versie nodig. Overigens slaat mijn baby niet met zijn armpjes om zich heen, maar ging hij gewoon beter slapen toen hij daarin lag, ipv gewoon onder een dekentje. De geborgenheid die de puckababy biedt, vindt hij erg prettig.
als je kleine alleen naar boven kruipt maar verder wel goed slaapt, kun je denk ik wel volstaan met een slaapzakje. Ik zag bij de hema warme slaapzakjes in maat 56/62, waar je de armen van af en aan kan ritsen

Warme pyjama

Ik snap niet waarom dat niet te koop is! Ik deed vaak laagjes over elkaar heen (ook huis dat vrij koud is), maar ik had toch ook wel (tweedehands) warmere dingen zoals gewatteerde vestjes en fleecetruitjes enzo.

Toen ze baby waren maakte ik eigenlijk niet echt verschil tussen dag- en nachtkleding.

Yaron

Yaron

28-10-2010 om 16:46

Warme pyjama

Er zijn genoeg warme pyjama's te koop, bij de Hema zijn ze van flanel en van badstof. Bij Baby Walz kun je badstof pyjama's uit één stuk kopen en bij de Zeeman en Wibra badstoffen. Genoeg keus dus. Onze baby slaapt in een dunne pyjama in een dikke slaapzak met mouwtjes, voorlopig nog warm genoeg.

Sunja

Sunja

29-10-2010 om 15:36

Yaron

Grappig, bij onze Hema echt niet, ik heb net weer gezocht - alleen die dunne Jip&Jannekepakjes. En dan uit twee stukken wel, maar dat zoek ik niet in een klein maatje, uit 1stuk is veel warmer. Er zit hier geen Zeeman of Wibra, maar wel een Hans Textiel en daar hebben ze ze ook niet. En ik heb net op babywalz.nl gesorteerd op 1 stuk maar badstof kwam ik niet tegen. Maar misschien kijk ik er dan overheen hoor, kan ook!

Sunja (en anderen): over hema

Als jouw Hema dingen niet heeft die wel in het gewone assortiment zitten (zoals flanellen pijamaatjes) dan kun je ook proberen of je dat via de Hema-webwinkel kunt bestellen en het dan laten afleveren bij je eigen Hema-vestiging. Geen verzendkosten, en gewoon de prijs die je in de winkel ook betaalt.

Ook reuze handig als dat ene leuke babyshirtje er in de maat van je kind net niet meer is. Wel zijn de voorraden in de webwinkel ook beperkt.

Groeten,

Temet

Yaron

Yaron

01-11-2010 om 10:58

Sunja

Sorry, ik had gereageerd op Dirksmama en niet gelezen dat jij een warme pyjama in een klein maatje zocht. De dikkere pyjama's gaan bij de Hema vanaf maat 74, maar bij de babywinkel zijn ze wel kleiner. En ik heb bij Baby Walz gekeken en ze hebben inderdaad geen pakjes meer in één stuk, als je bij kruippakjes kijkt hebben ze wel velours pakjes, die zijn nog warmer dan badstof. De pakjes zijn dan niet aan één stuk, maar wel een soort van tuinbroekje met voetjes eraan vast en een truitje eronder. Wat ik deed bij mijn derde was een romper met lange mouwen en daarover heen een dikkere pyjama, maar meestal hadden mijn kinderen de eerste drie maanden overdag en 's nachts hetzelfde aan.

Sunja-pakjes uit een stuk

Sunja, als je een pakje uit éen stuk zoekt zou je eens bij H&M moeten kijken, daar hangen er een heleboel. Wel tricot meen ik, maar misschien ook wel badstof.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.