Babytijd Babytijd

Babytijd

Brigitta

Brigitta

17-03-2010 om 09:55

Baby waarschijnlijk astma

Mijn zoontje wordt maandag 1 jaar, nu heeft hij de laatste maanden steeds hoest aanvallen. Voornamelijk s'nachts. hij heeft al antibiotica gehad maar helpt niks. Nu wil de huisarts een pompje proberen maar je snapt het al als dat ding voor zijn mond zit verrekt meneertje het om adem te halen. Mag ik het ook meteen in de mond pompen zonder die toeter er bij. mijn oudste heeft namelijk ook een pompje en dat ging eigenlijk altijd geweldig hij vond dat chic als hij mocht blazen in de pomp maar de jongste vind het maar niks. Wie heeft hier ervaring mee.

marie

marie

17-03-2010 om 11:10

Houdgreep

Hallo
Ik weet het - het is heel zielig en je moet sterk in je schoenen staan. Maar de enige oplossing is waarschijnlijk toch om je kind in de houdgreep te houden.
Kind met de rug tegen je aan. Met de ene arm vasthouden met de andere hand het masker over mond en neusje houden.
Dat is helemaal niet leuk (voor allebei niet) en best kans dat je kind "moord en brand gaat schreeuwen", maar ja het is toch voor zijn eigen bestwil. Ik weet er echt alles van. Twee keer per dag zo'n sessie, met het zweet op de rug....
Vraagje - heb je trouwens geen instructie gekregen van de apotheek? Destijds kreeg ik persoonlijke instructie en een videoband mee naar huis.
Wat voor babyhaler heb je voor je zoontje meegekregen? Daar zit ook verschil in namelijk. Die van Aerochamber zijn bijvoorbeeld prettiger in gebruik dan die van de Ventolin.
Meer info vind je hier:
http://www.astmafonds.nl/mijnkindheeftastma/content.jsp?objectid=2742&highlights=babyhaler
succes

Spelenderwijs

Ik laat mijn zoontje altijd eerst een beetje spelen met de babyhaler en zet hem ook alvast een paar keer "droog" op zijn mond. Dan nog even samen schudden met dat ding (en dat rammelt dan ook nog zo leuk) en dan drukken en op zijn mond houden. Ik krijg hem dan meestal wel zover dat hij een keer of 5 inhaleert door in dat ding. En dan even weg en weer opnieuw proberen totdat hij aan de 10 keer zit ofzo. De truc is hier dus vooral dat we het spelenderwijs doen en niet doorgaan tot het gaatje. En dan blijft het wel enigszins leuk.

Direct in de mond spuiten mag volgens mij niet bij kleine kinderen. Waarom weet ik niet. Zou je dat niet gewoon even kunnen navragen bij je huisarts?

marie

marie

17-03-2010 om 20:11

Komt het niet in de longen

Hallo
Als je de medicijnen zo in zijn mondje spuit, komt het niet in zijn longen. En als hij zijn kaken op elkaar houdt niet eens in zijn mond.
Heb je trouwens al eens op de site van het Astmafonds gekeken? Daar staat ook heel veel informatie op:
www.mijnkindheeftastma.nl

Dit stukje heb ik gekopieerd van de site van het Astmafonds
Wat zijn voorzetkamers?
Een voorzetkamer maakt het toedienen van inhalatie-medicijnen gemakkelijker. Dit is de meest voorgeschreven voorzetkamer(zie foto). Je doet eerst een dosisaerosol in de voorzetkamer. Als je een dosisaerosol direct aan je mond zou zetten, dan vliegt de inhoud met 150 km per uur tegen de achterkant van de keel. Met een voorzetkamer verdelen de medicijndeeltjes zich beter door de kamer en hierna kan het goed de longen bereiken.
De nieuwste voorzetkamers hebben een klepje dat heen en weer gaat als goed wordt geïnhaleerd. De meeste aerosolen moeten van tevoren worden geschud. Het is belangrijk om het medicijn zo kort mogelijk na het inbrengen in de kamer te inhaleren, binnen 5 seconden. Meestal is 5 keer in- en uitademen voldoende om het medicijn uit de voorzetkamer te inhaleren. Met een voorzetkamer komt het medicijn daar waar het moet komen, diep in de longen. Ook voorkom je hiermee bijwerkingen, zoals heesheid en schimmel in de keel. Een dosis-aerosol zou altijd met een voorzetkamer gebruikt moeten worden. Dit geldt voor zowel een ontstekingsremmer als een luchtwegverruimer.

Moeilijk

Het heeft bij mijn dochter ook heel wat moeite gekost om het aan teleren (ze kan het nu zelf).
Maar wat bij haar veel effectiever werkte (en nu nog steeds eigenlijk, ze is nu 7) is Ventolinsiroop.
Bestaat dat in Nederland niet?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.