Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

02-02-2010 om 18:44

Baby wil warm eten niet meer

Hallo allemaal,

Mijn baby (bijna 8 maanden) at al heel goed 's avonds warm. Wel altijd potjes. De meeste potjes at hij helemaal op, als hij een potje minder lekker vond toch nog wel de helft. Nu is hij ziek geweest, buikgriep, sindsdien wil hij die potjes niet meer. Ik vind het zo raar. Alleen eentje nog wel, maar alle andere niet meer.

Ik weet niet wat ik moet doen en wordt er ook echt moedeloos van. Hij is al anderhalve week hersteld van de buikgriep. Wie heeft tips?

Liora

Morgana Fata

Morgana Fata

02-02-2010 om 20:44

Liora

Om aan te sterken van de buikgriep zou ik hem die ene geven die hij wel wil eten. Hier hetzelfde probleem met fruit, meneer wil alleen banaan. De deskundigen adviseerde me om een kleine hoeveelheid ander fruit door de banaan te doen en zo langzaam op te bouwen. Dat zou je natuurlijk ook kunnen doen met het avondeten / potjes.

Kan me voorstellen

..dat je het niet meer weet Liora.
Dit zijn van die dingen die Heel Groot worden als ze spelen. Je hebt echt geen idee hoe het weer over gaat, hoe hij het in zijn hoofd gehaald heeft, of je wel/niet iets moet doen...

Ondertussen zou je bijna zélf op je kop gaan staan.

Mijn gouden tip: in het moederschap is alles tijdelijk. Dat is voor mij de grootste les van de afgelopen jaren. Heel veel dingen gaan voorbij, eigenlijk alles wel, alleen weet je van te voren niet wat of hoe.
Dus eigenlijk kun je volstaan met het bedenken van een tactiek voor de tussentijd. Ik zou het een beetje loslaten. Eerst nog een weekje bijkomen van die griep. Dan wat gaan mengen zoals Morgana voorstelt. Je kunt natuurlijk ook potjes mengen zoals zij fruit mengt. En gewoon een beetje over je heen laten gaan.

Het zou ook nog een gelegenheid kunnen zijn om als nog aan de Rapley te gaan. Dan doorbreek je het patroon een beetje doordat je eten op een andere manier aanbiedt. Maar vooral niet te veel energie erin stoppen. En in deze maanden is melk gewoon nog de belangrijkste voedingsbron, hij valt gewoon een beetje terug, dat zie je wel vaker als ze ziek zijn geweest.

Vooral laten gaan!

Hier ook!

He lioara,

Hier precies hetzelfde. Mijn dreumes van inmiddels 15 maanden eet ook al een maand of 4 geen groente meer. 2 Keer per week wel, bij oma. Jaja, je leest het goed. Daar eet ie wel, tot gisteren. Toen ook daar voor het eerst niet gegeten. Maar hier.....hij weigert ALLES. Tot voor die tijd at hij echt ALLES. Potjes, vers, grof, gepureerd, maakte niet uit. Nu NIKS meer. Alleen stukjes vlees, maar vandaag ook weer niks, zoals gisteren. Om gek van te worden. Moedeloos, hopeloos, wanhopig. Ik heb ALLES geprobeerd, mengen, rapley, met handjes, zelf met een lepel, vanaf ons bord, eigen bord, geprakt, met jus, zonder jus. Echt ALLES geprobeerd. NIks van dat al hielp of helpt.
Ik weet het ook niet meer, alleen dat ik me er zo weinig mogelijk druk over probeer te maken, wat oevrigens niet altijd lukt. Maar ik doe mijn best.
Hier begon het overigens ook na een buikgriepje. geen idee verder. ONVERKLAARBAAR die eigenwijze dreumes van mij.
sterkte

Mayte*

Mayte*

02-02-2010 om 21:04

In andere vorm aanbieden

Rapley, zoals Rodebeuk al zegt, is wellicht een oplossing. Dan wordt eten meer spelen en ontdekken. Niet dat er dan meteen veel gegeten wordt, maar het is misschien een manier om de impasse te doorbreken.
Mijn zoon weigert trouwens ook alles wat ik gepureerd aanbied, maar hij wil wel spelen met en sabbelen aan eten dat ik in stukken geef.

Alette

Alette

03-02-2010 om 09:16

Zolang

er gegroeid wordt is het goed toch? Dat eten komt wel weer. Kan me voorstellen dat het wel lastig is, hoor Liora, maar hij at zo te lezen heel goed, misschien toch nog wat last van zijn buik.

Succes!

Balen liora

Maud wilde ook slecht eten nadat ze ziek was. Het leek wel alsof ze weer beter was, maar blijkbaar was ze dat nog niet helemaal. Ik zou ook gewoon lekker dat potje aanbieden wat hij wel lust en rapley inderdaad.
Hier krijgt maud meestal een half potje en dan nog wat eten van ons. Een aardappeltje of een stukje groente ofzo. Ze vindt het heerlijk om mee te spelen en er gaat ook al regelmatig wel iets naar binnen. En dan krijgt ze meestal nog een beetje vla toe.
Wat de anderen ook zeggen. Melk blijft op deze leeftijd nog steeds het belangrijkste hoor........ dus niet al te veel zorgen maken. Maar ik kan me voorstellen dat je er flink van baalt.

vlinder72

vlinder72

03-02-2010 om 09:48

Eten

Mijn zoontje is nu 9 maanden en volgens mij net zo'n portret als het zoontje van Liora. Ook hij weigert opeens zijn warme eten. Een paar kleine hapjes en dan vindt meneer het wel goed. Ook melk laat hij overdag vaak staan. Sap wil hij niet. Thee ook niet. Fruit gaat nog redelijk (half potje). Wel wou meneer opeens een hele banaan want dat was zijn zus ook aan het eten en hij keek het bijna uit haar mond. Dus ik heb hem gewoon die banaan gegeven. Nu is mijn zoontje nogal klein en licht. Ik heb al maandelijkse bezoeken aan het CB dus niet eten is echt geen optie. Hij moet toch blijven groeien. Hij eet belabberd maar is erg actief (staat, kruipt en zit al een maand of twee). Af en toe verpesten wij hem een beetje. Hij vindt Danoontjes namelijk wel lekker. Ik geef hem een hapje Danoontje en daarna een hapje warm eten, warm eten met een beetje danoontje net zolang totdat het warme eten op is. Verder houdt mijn zoontje het meest van grof eten. Dus potjes voor oudere kinderen. Of gewoon een hele aardappel. Ik leg het gewoon voor zijn neus neer en als hij er klaar mee is dan dweil ik de vloer wel weer.

Tanden

het zijn vast doorkomende tanden ! Hier heeft mandarijntje inmiddels ook een 2e tandje en ze is zwaar verkouden (vreselijke nachten achter de rug, ik zie eruit als een oude vaatdoek die een nacht in de goot heeft gelegen langs de snelweg).

liora

liora

03-02-2010 om 12:23

Dank

Dank allemaal voor goede tips!

Ik ga nu alleen het lekkere potje geven en rapley-achtige dingetjes.

Tanden zou zeker kunnen, hij kwijlt en bijt wat af..

Ik ben trouwens wel enorm uitgerust want hij begint eindelijk door te slapen.

Liora

Woh

liora wat een goed nieuws dat hij door gaat slapen..... heerlijk!! Succes met het eten

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.