Babytijd Babytijd

Babytijd

myra schipper

myra schipper

19-05-2011 om 14:00

Babypap zelfgemaakt

hey iedereen,

Ik wil voor mijn dochter van 7 maanden zelf pap gaan maken. In de mix zit toch veel rotzooi wat ik niet kan achterhalen en veel suikers dus vandaar. Wat gebruiken jullie en welke ervaringen hebben jullie ermee? en hoe zijn de ervaringen met koemelk aanmaken van de pap of is water beter?

Fransien

Fransien

19-05-2011 om 15:42

Pap van rijstebloem

Voor een baby van 7 maanden kun je prima beginnen met pap van rijstebloem. Kijk even in de supermarkt, er is gewone rijstebloem zonder wat dan ook en rijstebloem met vanille. Ik gebruik zelf altijd de gewone rijstebloem. Pap kun je het beste van moedermelk of opvolgmelk maken, koemelk heeft nog zulke grote eiwitten dat de nieren van je baby daar nog moeite mee kunnen hebben. Je doet de hoeveelheid warme melk die je wilt gebruiken in een bordje en doet daar al roerend de rijstebloem bij tot je het zo dik hebt dat het goed op een lepeltje blijft plakken. Het stijft niet na en als je het toch iets te stijf hebt gemaakt, gewoon weer een scheutje melk erbij.
Mijn oudste was helemaal gek van pap, die gaf ik het vaak als toetje bij het eten (ze at op dezelfde tijd als wij haar groente/avondeten). Voor de variatie heb ik er wel eens wat geprakte banaan of gemalen appel of peer door gedaan.

myra schipper

myra schipper

19-05-2011 om 16:04

Kan het ook met water aangemaakt worden?

ik geef borstvoeding en kolf eigenlijk helemaal niet. Mijn dochter gaat met me mee naar het werk en krijgt daar naar behoefte. En ik ben niet zo'n voorstander van opvolgmelk (poeders..)

Tijgeroog

Tijgeroog

19-05-2011 om 18:18

Boterham?

Waarom geef je dan niet gewoon wat brood ofzo? De melk krijgt ze van jou al, dus die heeft ze niet meer nodig, dus blijven de granen over, die zitten ook in brood.
Ik heb mijn kinderen pas pap gegeven toen ze rond een jaar oud waren, toen kregen ze gewoon brinta.

Hanne.

Hanne.

20-05-2011 om 09:00

Kan wel

Je kan pap op zich met water aanmaken. Levert ongetwijfeld een pap achtige substantie op, maar of het er lekkerder van wordt vraag ik me af.

Maar, aansluitend op de vorige post. Waarom wil je pap geven? Is een boterham oid niet veel makkelijker?

Ja, een boterham is makkelijker

Ik sluit me bij de vorige posters aan. Als het even kan een boterham geven, dat levert veel minder geknoei op dan pap. Althans, kruimels laten zich sneller van de vloer vegen dan pap (vergeten klodders pap drogen bovendien keihard op en zijn dan lastig te verwijderen ;-) )
Hier kregen de kinderen ook pas pap toen ze een lepel redelijk konden hanteren.

Groeten,

Temet

myra schipper

myra schipper

20-05-2011 om 12:02

Brood krijgt ze ook al

alleen ze eet het niet op, ze kauwt erop, spugt het weer uit en verkruimeld het. Is dat genoeg?

Tijgeroog

Tijgeroog

20-05-2011 om 13:02

Ja hoor

Ja, dat is genoeg. Tot een jaar kan ze alle benodigde voedingsstoffen uit de borstvoeding halen, maar tot die tijd kan ze wel heel goed leren eten. Kauwen, uitspugen, verkruimelen, voelen, proeven hoort allemaal bij dat leren eten.
Dus de pap en boterhammen heeft ze nu nog helemaal niet nodig om te groeien.
Ik kan me wel voorstellen dat je je zorgen maakt, mijn dochter wilde ook vooral spelen met haar eten, en het niet opeten. En ze is altijd klein geweest. Dus ik raakte soms ook erg gefrustreerd dat ze niet wilde eten. Maar toen ze ongeveer een jaar was ging opeens het knopje om en ging ze lekker eten. Nu is ze 3,5, nog steeds klein maar wel heel actief, ontwikkelt zich heel goed en eet alles.
Ook m'n zoon heeft de eerste tijd vooral zitten spelen met z'n eten. Bij hem kwam de omslag eerder, met 7 a 8 maanden.
Het hoort erbij en het komt vanzelf goed. Laat 'r lekker met d'r brood spelen en ga je niet druk lopen maken over of ze wel of geen pap nodig heeft.

myra schipper

myra schipper

21-05-2011 om 12:42

Bedankt

voel me al een stuk zekerder nu. Ik wilde pap geven omdat ik dacht dat ze tekort zou hebben omdat ze nogal veel huilde de laatste paar dagen. Maar nu denk ik dat het gewoon regeldagen waren. Nu is ze weer helemaal tevreden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.