Babytijd Babytijd

Babytijd

Baby's zijn zo leuk

en dan vooral mijn kleine mandarijntje natuurlijk, dat mag ik als haar moeder wel zeggen ;-) Gewoon omdat ze zo'n poppig figuurtje is en vrolijk zwaaiend "hu huu" mij begroet als ik van de wc weer terug de woonkamer in stap. Verder is het een heerlijk rond wezentje met spekkige pootjes en dikke kleine handjes, leuke bos donzig haar wat nu mooi plaatselijk omhoog staat. Wat ze ook erg leuk kan is zich heel uitgebreid uitrekken als ze net wakker is.

Oh ja en ze doet haar grote zus na, dan doet ze ook een poging met boos kijken tijdens het eten, dan zet ze zich schrap en loopt rood aan en bromt dan wat, als we dan naar haar kijken met zijn allen moet ze er zelf erg om lachen. Die grote zus is ook echt gek op haar, alleen doet ze soms wat te enthousiast en dan kijkt mandarijntje mij wat angstig aan.

Verder heb ik elke week wel een paar gebroken nachten en strompel ik regelmatig als een piepende kar een paar keer snachts richting ledikantje, hopend dat ze met die speen weer gaat slapen, maar ach dat mag de pret niet drukken. Ze is alweer bijna 8 maanden, meer dan 8 kilo en 70 cm, eet potjes groente, drinkt grote flessen melk en pampers nr.4 is ook al in huis, grote doze met kleertjes waar ze niet meer in kan zijn de deur uit of wachten op de baby van een zwangere vriendin.

Het apartste gevoel, vind ik, dan zie ik haar opeens zitten op haar kleed in de woonkamer en dan is ze tevreden bezig met haar spulletjes en dan weet ze natuurlijk niet dat ze er nog maar net is. Dat vind ik zo wonderlijk, zij weet niet beter dan dat ze er altijd is geweest maar ik ben nog dagelijks verwonderd en ontroerd dat die kleine baby die daar dan wat zit van mij is ! Lekker helemaal van mij en ze gaat ook niet weg, deze blijft !

Geweldig he zo'n baby, hebben jullie nog mooie anecdotes ?

Sascha2

Sascha2

05-03-2010 om 09:10

O zoveel!

Nou, ik kan er aardig wat over schrijven maar ik hou het kort :). Helemaal met je eens: babies zijn geweldig!
Mijn dochtertje is inmiddels vier maanden oud, begint lekker te brabbelen, te bewegen etc. Er komt steeds meer een persoontje naar boven. Het is erg vermoeiend om er iedere nacht meerdere keren uit te moeten, borstvoeding te geven etc. Maar zodra ik haar wakker zie, komt er een brede smile! Heerlijk... maakt een boel goed

Da's bijna een sinaasappel!

Manda, wat is die dochter van jou groot!
Nou ja, ik ben bevooroordeeld, want mijn pluizebolletje is juist klein uitgevallen (op de -1 curve) en die was bij het laatste Cb bezoek 71 cm en 8115 g. Over twee weken wordt ze een jaar.
En zij is ook zo grappig. Hoewel ik er de humor iets minder van in kon zien toen ze ons de afgelopen twee nachten lekker bezighield (de zoveelste verkoudheid op rij, zo te zien). Maar als ze goedgehumeurd is, is ze zeer vertederend, met haar gebrabbel en de gekke bekken die ze trekt. En haar pogingen tot het breken van kruip-snelheidsrecords niet te vergeten.

Leuke kunstjes: het resoluut neeschudden als niet-gewenste etenswaar wordt voorgehouden, en het nieuwste: dingen aanwijzen en die-die-diegeluidjes maken. Helaas is niet altijd duidelijk wat ze aanwijst, en als het dat wel is, is het vaak iets wat ze niet mag hebben. Het leven van een baby is hard ;-)

Groeten,

Temet

liora

liora

05-03-2010 om 12:39

De mijne ook al zo leuk

Hoi Manda,

Ja maf joh, de mijne is ook al zo'n schatje! Hij is heel relaxed, met bijna niks tevreden. Geef hem een rammelaar en hij is dolblij.
Waar ik me ook vaak over verbaas is dat hij zo mooi is. Mijn oudste is ook heel erg mooi en dan nog een keer een heel mooi kindje, dat is natuurlijk wel enorme mazzel. (Ik weet het, ik ben objectief natuurlijk ;-))

Wat al mijn verwachtingen overtreft is hoe lief ze samen zijn. Oudste hoeft maar de kamer binnen te lopen en baby gaat stralen. Er is nog nooit iets naars voorgevallen tussen die twee.

En ook verbaast het me hoe verschillend ze zijn. Ik ga ook heel anders met ze om. Oudste lag heel vaak bij me in bed als baby, jongste heeft nog nooit een nachtje niet in zijn wieg/bedje geslapen. Heel verschillend dus!

Het is gewoon zo onbeschrijvelijk prachtig, zo eigen, zo van jezelf maar ook zo een eigen apart persoon.

Het is zeker hard werken maar dat is het allemaal waard.

Liora

Manda Rijn

Manda Rijn

05-03-2010 om 13:40 Topicstarter

Leuk leuk

Temet, ja verrassend voor ons dat ze zo groot is, ze zat een tijd geleden zelfs boven de +1 lijn, terwijl mijn oudste al jaren op de -2,5 zit !

oh ik wacht het moment af dat ze gaat praten, zo'n pittige neeschudder is zo schattig.

Liora, ja geweldig is het, ik had ook eerder verwacht dat er te veel leeftijd tussen zou zitten en dat ze dan niets aan elkaar zouden hebben, of dat de oudste jaloers zou zijn, het is hier ook totaal anders gelopen. Wel heeft mijn oudste zich tot de geboortedatum zich verzet, maar zodra ze er was was het ok.

Manda Rijn

Manda Rijn

05-03-2010 om 13:42 Topicstarter

Sascha

ja bijzonder he hoe snel ze al een karaktertje etaleren, dat verschil is tussen mijn kinderen zo goed nu al te zien. Mijn oudste was een ander type ook toen al.

Alette

Alette

05-03-2010 om 15:05

Manda, kan ze al zitten?

Dat doet Alettaatje nog niet.

Heel bijzonder hier is het contact zoeken, door zachte geluidjes of juist keihard gillen. Hoort ze mij op de trap dan gaat ze vast lachen.... En als ze de kamer binnenkomt waar de andere drie kinderen al zijn kijkt ze ze stuk voor stuk aan tot ze terugkijken. En at ze allemaal al begrijpt, keihard aan het brullen, zegt je 'fles' is ze stil tot de fles klaar is, handjes helemaal aan het trillen en dan maar drinken. Heerlijk meisje hier. Altijd lief en vrolijk.

Manda Rijn

Manda Rijn

05-03-2010 om 15:58 Topicstarter

Alette

wat bijzonder dat ze op die manier al contact legt, slim zeg ! Ik vind ze zo schattig op deze leeftijd het is allemaal nog heel primair met volle overgave, heerlijk wat fijn dat jij ook zo geniet !

Alette

Alette

05-03-2010 om 16:34

Primair

ja, primair is een woord dat goed past. Ze is ook heel erg primair in het aankondigen van een vieze luier op komt. Als je groot bent mag je niet meer zo kreunen als het effe niet lukt...

Maar het is vooral een schatje, en Mandarijntje ook zo te horen, geniet heerlijk door!

elsje78

elsje78

05-03-2010 om 19:36

Grooooooote baby

Manda, 8 maanden en meer dan 8 kilo? Daar gaat mijn reus overheen! Met 4 maanden 7600 gram en 65 cm, nu ruim 5 maanden en zeker al over de 8 kilo...Wat een beer van een baby, maar zo'n lekkere knuffelbeer! Trekt 30 keer per dag zijn sok uit en lacht breed met zijn hele gezicht. En ook zo grappig, als grote zus gaat huilen, doet hij mee.

Heerlijk baby's maar oh wat worden ze snel groot...

groetjes

Asa Torell

Asa Torell

06-03-2010 om 17:24

Manda

Heerlijk om je posting te lezen! Ik ben nog steeds zo blij voor je!
Ook jullie andere postings vond ik leuk, al die lekkere grappige lieve baby's. En straks worden het dreumesen en peuters, die zijn ook zo leuk!

Mayte*

Mayte*

06-03-2010 om 17:59

Broer en zus zo lief samen

Net als bij jou, Manda, en bij Liora, is er hier ook 6 jaar leeftijdsverschil tussen de oudste en de baby. Ik had nooit durven dromen dat dit zo'n geweldig leuk interactie zou opleveren. Baby is dol op grote zus en vice versa. Ik had idd ook verwacht dat de oudste bij tijd en wijle wel jaloers zou zijn, maar niets is minder waar. Nog geen onvertogen woord is gevallen. Ze kan ook nog zo boos op ons zijn, voor de baby heeft ze altijd een lach over.

Ik geniet ook enorm van ons kleine ventje. Het is zo'n zonnestraal in ons gezin en in ons leven. De gebroken nachten, de gebondenheid en beperkte actie radius die bij een baby hoort, ik neem het met alle plezier voor lief, wetende hoe snel de wereld er weer anders uitziet.

Vandaag merkte ik opeens dat de baby taal begint te begrijpen. Toen ik vroeg waar de poes was, keek hij zoekend om zich heen en vestigde toen zijn blik op onze poes. Zo geweldig om te merken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.