Babytijd Babytijd

Babytijd

monique1979

monique1979

04-03-2010 om 12:01

Babystoel of groeistoel

Hoi hoi,

ik ben net bevallen van een zoontje. Heb al een hele tijd mijn kinderkamer klaar, maar had nog geen babystoel. Ik ben 2 weken geleden naar de negemaandenbeurs geweest en nu twijfel ik. Als ik het goed heb kan je kindje vanaf ongeveer 6 maanden in een stoeltje zitten. Ik kan wel een babystoeltje kopen, maar hoe lang doe ik daar mee? Ik heb op de beurs ook een tripptrapp gezien. Daar kan je kindje heel lang mee doen. Maar dan nog twijfel ik tussen de stoel van Stokke of een Dapper. Had ik nog nooit van gehoord, maar ik vind hem wel mooier. En je kan de naam van je kindje er in zetten. Vind ik wel erg leuk. op http://www.ikbendapper.nl/ kan je hem helemaal maken zoals je hem wil hebben.
Maar is wel een stuk duurder dan een babystoel, maar doordat je er zo lang mee kan doen is het volgens mij wel de moeite.

Groetjes,
Monique

vlinder72

vlinder72

04-03-2010 om 13:09

Ikea

Het is natuurlijk persoonlijk maar wij hebben voor onze drie kinderen een tripp trapp stoel van Stokke. Ze zijn nu 7, 5 en 4 jaar. Onze baby van 9 maanden zit in een kinderstoel van de Ikea. Zo'n hele lelijke van wit plastic maar wel ideaal omdat je de stoel zo met een doekje schoonveegt. Bovendien zit er een groot blad aan met opstaand randje. Ik kan iedereen zo'n combinatie aanraden. Dus een goedkope plastic stoel als je kind toch nog smeert en doet en daarna een stokke tripp trapp. Hoef je ook geen dure babyset erbij te kopen.

Bloom fresco

Iemand ervaring met dat ding? Ik zag er laatst een bij emand thuis en dat zag er erg leuk uit. Je kunt er ook baby's jonger dan 6mnd in laten zitten (meer liggen) en hij is in hoogte verstelbaar zodat je de baby overal bij kunt betrekken. Als het kind ouder wordt gebruik je hem als echte stoel.

Nadeel: duuur!

Niet veel gebruikt

Ze zaten gewoon op schoot en toen ze wat groter waren op een stoel.
Bij familie was een Stokkestoel, en op bezoek moesten ze daar altijd op zitten, maar ze kukelden er altijd vanaf. Ik vind die Stokkedingen ook niet lekker zitten.

Die witte plastic Ikeastoel, dat kuipje met wijduitstaande poten vonden we nog het prettigst, als we ergens prebeerden.

Stokke

Wij zijn erg blij met onze Stokke Triptrap stoel. We hebben deze gebruikt vanaf dat ons zoontje kon zitten (met beugel, babysetje rugsteuntje en kussentjes er in, en later een tuigje) en we gebruiken deze nog steeds met veel plezier, zoontje is nu 2,5 jaar. En ik denk dat we er nog heel lang plezier van hebben.
Onze zoon kan inmiddels niet meer goed in een babystoeltje of kleine, niet "meegroei"-kinderstoel zitten. De tijd vliegt hoor!
We hebben ook een tweedehands "nep Triptrap" gekregen (niet de Dapperstoel hoor). Die is veel minder goed. Het belangrijkste verschil vind ik dat de Triptrap heel stabiel staat, maar dat die nep-Triptrap heel makkelijk kiept als zoon tegen de tafel duwt of schopt. Onzettend eng vind ik dat, je moet hem dan de hele tijd in de gaten houden.
Die Dapper-stoel ken ik niet, maar die lijkt wel erg veel op de Triptrap, ik vraag me af of dat wel mag? En ik vraag me af of die even goed is als de Triptrap...

Aan tafel zitten

Het voordeel van de Tripptrapp vind ik dat het kind aan tafel zit, dat is veel gezelliger en leuker voor het kind dan wanneer het een eigen tafelblad heeft. En daarnaast zat en zit ons zoontje ook veel op schoot hoor, dat vind ik zelf ook heel fijn. Maar een gewone stoel is nog niet handig, te laag (tafel te hoog).

Risama

Risama

13-03-2010 om 18:03

Ook tevreden over tripptrapp

We hebben er 4, alle kinderen hebben hun eigen exemplaar. Het waren de kraamcadeaus van mijn ouders. Nummer 5 komt er over een week of 10 aan en mijn moeder wilde er weer 1 aanschaffen, maar 5 van die stoelen rond de tafel vind ik toch wat veel van het goede. Oudste (11 jaar!) zal haar stoel moeten opgeven en is het daar helemaal niet mee eens, ze vind haar Tripptrapp gewoon veel fijner dan een gewone stoel. Nu duurt het natuurlijk nog wel even voor de baby in de stoel kan, dus ze kan rustig aan het idee wennen, maar het zegt wel iets over hoe lang je plezier kan hebben van die stoelen!

Risama

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.