Babytijd Babytijd

Babytijd

Jacky

Jacky

01-04-2011 om 11:09

Biologische hypoallergene melk

Bestaat er zoiets als biologische hypoallergene babyvoeding? Kan het nergens op het net vinden, biobim ook niet.

Wie heeft er ervaring met soja zuigelingen voeding?

Momenteel zitten we op de neocate, maar het drinken gaat nog steeds moeizaam en zit onder het eczeem. Ons zoon is 6 mnd oud.

Praat misschien voor mijn beurt

Ik heb er niet echt voor doorgeleerd maar ik heb hier op het forum wel eens opgepikt dat je niet zomaar sojavoeding moet geven. Als je pech hebt en je kind ontwikkelt een soja-allergie ben je in de aap gelogeerd, omdat soja in ontzettend veel levensmiddelen zit.

E.e.a. dus uitsluitend op doktersadvies, was de boodschap als ik mij wel herinner.

Groeten,

Temet

liora

liora

01-04-2011 om 12:03

Soja

Is niet hypo allergeen toch? Ik zou even naar de huisarts gaan. Ik ken mensen die een extreem allergisch kind hadden en die kregen voeding die uit het buitenland werd ingevlogen.

Sascha2

Sascha2

01-04-2011 om 13:17

Soja en ha

Inderdaad, soja is niet hypoallergeen in de zin van hypoallergene melkvoeding. Van wat ik ervan begrepen heb duidt hypoallergene voeding erop, dat de melkeiwitten kleiner versneden zijn, zodat deze beter door de darmen verteerd zouden kunnen worden. Soja bevat geen melkeiwitten.
Wat is de reden van je vraag? Krijgt je kind Neocate in verband met een allergie? Ik heb net als Temet ook begrepen dat kinderen, die een koemelkallergie hebben, meer kans hebben om een soja-allergie te ontwikkelen en om die reden zul je het eerste levensjaar in ieder geval ook moeten oppassen met soja.
Mijn dochter heeft trouwens een tijdje geitenpoedermelk gekregen, omdat ze niet goed op koemelk reageert. Ik kan nu even niet googlen, maar als je geitenpoedermelk intoetst kom je er vanzelf op. Die melk beviel hier een tijdje heel goed.

e.j.

e.j.

01-04-2011 om 13:37

Misschien ook voor mijn beurt

maar ik lees in je bericht niet dat er koemelkallergie is. Ik ga er maar even wel van uit anders zou je geen neocate voorgeschreven hebben gekregen toch? Dan is soja echt geen goed idee, wat vind je HA of KA daarvan? Neocate is eiwit-vrij dat kan eigenlijk geen eczeem veroorzaken. Waarmee smeer je?

Allergeen

Mogelijk dat er andere allergenen in het spel zijn behalve koemelkeiwit? Parfums in wasmiddel of babyshampoo. De eerste stukjes brood of andere levensmiddelen. Synthetische materialen in beddegoed of kleding.
Zelf ben ik een halve eeuw geleden gevoed met rijstmelk maar daar zit weinig vet, calcium en eiwit in. Ik weet niet hoe het nu daarmee is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.