Babytijd Babytijd

Babytijd

Sunja

Sunja

25-12-2012 om 11:26

Bloed bij kolven?

Ik heb nu een paar dagen achter elkaar bij het kolven het idee dat er bloed bij zit, er zitten roze druppels op de kolf (schelp) zelf. Ik heb geen pijn, wel een beetje gevoelige tepels maarja dat heb ik wel vaker - die roze druppels niet. Ik kan ook geen wondje ontdekken, en het is aan beide kanten. Wat kan dit zijn? En kan ik die melk wel gewoon aan mijn baby geven? Het flesje is niet roze voor zover ik kan ontdekken.

Rafelkap

Rafelkap

26-12-2012 om 07:35

Huisarts

Ik zou in ieder geval morgenochtend even naar de huisarts gaan om te kijken wat de oorzaak is.
Als je een lacatatiekundige kan bereiken op tweede kerstdag (???) kan je vragen of je die melk aan de baby kan geven, ik denk het haast wel maar ben geen deskundige. Hopelijk reageert er hier nog iemand op je berichtje.

Rafelkap

Rafelkap

26-12-2012 om 07:37

Lactatiekundige

Lactatiekundige dus en niet lacatatiekundige. Volgens mij zal er wel 1 te vinden zijn die vandaag bereikbaar is. Even googlen.

Gewoon geven

kan geen kwaad, is meestal vanwege een minikloofje of een gesprongen adertje in de borst.
Mijn kids kregen in hetbeginregelmatig roze melk.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

26-12-2012 om 14:47

Wel eens gehad

Bij mij betekenden roze druppeltjes dat ik de kolf iets zachter moest zetten. Meestal had ik inderdaad wel gevoelige tepels, misschien wat spruw (geen idee eigenlijk). Het ging altijd vanzelf weer over. Ik zou er morgen even over bellen met een deskundige, gewoon om zeker te zijn.

vaasje

vaasje

30-12-2012 om 16:12

Weet je al meer?

En wat heb je gedaan?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Sunja

Sunja

30-12-2012 om 20:43

Lactatiekundige gebeld

Haa, ja, wilde nog reageren maar met kleuter, peuter, baby en afwisselende verkoudheden lukt dat dan weer niet :-|
Ik heb uiteindelijk een lactatiekundige gesproken en aangezien we het erover eens waren dat het geen kloofje of gesprongen adertje was [over de telefoon, dat wel] denkt zij dat het aan de kolf ligt. Ze was al direct niet enthousiast over mijn Tommee Tippee handkolf. Ik dus ook niet meer zo nu :-) Zij dacht ook dat het wel bloeddruppels gemengd met melk zijn.
Ze raadde aan verschillende kolven te proberen (ja, dat wordt altijd aangeraden alleen ken ik niemand die dat ook doet, iedereen bestelt zo'n ding toch over internet - bij Prenatal raden ze je simpelweg de duurste aan en in het Kruidvat heb ik ook nog nooit iemand er eentje zien uitpakken, proberen en weer terugzetten) dus nu heb ik die van Medela (handkolf bedoel ik) geleend van iemand. Voordeel van die kolf is dat er verschillende maten schelpen op kunnen.
Ik ga dus eerst die Medela handkolf standaard proberen en kijken of het dan nog is.
Oja, melk kan gewoon door mijn baby gedronken worden alleen als het heel veel bloed is kan hij er misselijk van worden.
Ik ben wel blij met advies van de lactatiekundige en ook ben ik blij dat ik haar gesproken heb en zij mij advies heeft kunnen geven. Maar ik baal wel van de situatie, ik bedoel: waar is die site waar je op kunt zien welke maat kolf je nodig hebt en waar is die site waar elke kolf met precieze maten op staat?! Ook bij moedermelknetwerk staat niet alles en zeker niet de details die ik nodig zou hebben. Maarja, ik zal wel buiten de standaard vallen :-)) En dan moet je dus zomaar 3x een kolf kopen, en dat grotere schildje dat je nodig hebt er apart bij (want de standaard wordt natuurlijk geleverd) Trouwens: hoezo goedkoop, die borstvoeding.... ?
Maar dit terzijde! Ik hoop dus dat het opgelost kan worden, dat is dan wel weer fijn!

Sunja

Ik heb een medela swing kolf, die is een beetje 'over', als je die wilt gebruiken, kan iki m voor je opsnorren! Laat maar weten.

Sunja

Sunja

01-01-2013 om 20:32

Wauw vertigo

wat een lief aanbod!! Ik heb net een medela handkolf geleend van een vriendin, als dit niet werkt wil ik heel erg graag je swing proberen! Wat aardig van je zeg! Ik laat het je weten.

vaasje

vaasje

01-01-2013 om 20:58

Swing

Ik had ook een swing. Werkte erg goed!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Kolven zonder apparaat

heb je al eens geprobeerd echt met de hand te kolven, dus zonder apparsat met trechters? Dan heb je helemaal geen last van dat gedoe met maten en te harde zuigkracht etc. Ik ken vrouwen die juist gewoon met de hand, boven een beslagkom, de borsten makkelijker leegkrijgen,

Sunja

Sunja

03-01-2013 om 12:26

Dirksmama

ik zie mij al met een beslagkom richting werk vertrekken :-) Het liefst kolf ik gewoon helemaal niet, hup kindje laten drinken - zo is het tenslotte ook bedoeld. Maarja, economische omstandigheden, en andere overwegingen zorgen ervoor dat ik toch maar weer ga werken. Heb getwijfeld over baan opzeggen (kan niet, moeten we verhuizen, raken huis niet kwijt, vriendin gezien die nu in schuldsanering zit plus ik wil mijn kinderen dit huisje wel bieden eigenlijk wat we nu hebben - in de zin dat we hier fijn wonen bedoel ik met leuke school en leuk buitenspelen), freelance/zzp'r worden maar dat is niets voor mij. I zou alleen maar teveel opdrachten aannemen omdat ik bang ben zonder te komen zitten en dus helemaal geen afbakening meer hebben of als ik niet genoeg opdrachten zou hebben zou ik alleen maar stressen over dat het er niet genoeg zijn en gaan zitten werven ipv met mijn kinderen spelen. DUS ik heb mij erbij neergelegd: kolven op het werk. Maar dan dus liefst met een prettig kolfapparaat voor zover mogelijk. Eigenlijk vind ik het allemaal martelwerktuigen in pastelkleurige uitvoering.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.