Babytijd Babytijd

Babytijd

Borst weigeren

Hallo,
M'n kleine meisje van 8 maanden, heeft altijd met plezier de borst gehad. Tot 6 maanden enkel alleen borstvoeding en daarna begonnen met bijvoeding. Ze krijgt naast borst geen ander drinken. Maar sinds een paar dagen wil ze geen borstvoeding meer. Ze begin wel enthousiast met een paar slokken. Laat dan mopperend los en wil niet meer. Welke houding ik ook probeer. Heb ook al in het donker en in de rust geprobeerd te voeden, maar helaas zonder resultaat. Gister wilde ze heg ineens wel uit een flesje hebben. Terwijl ze voorheen moedermelk uit een flesje weigerde...
Heeft iemand ervaring hiermee en/of tips?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Clowntje

Clowntje

22-10-2012 om 20:44

Ongesteld?

Ik herken het wel, heb het ook gehad bij middelste en jongste. Wanhopig werd ik ervan en het ging vanzelf weer over. Volhouden dus. Blijven aanleggen en proberen rustig te blijven.

Misschien moet je ongesteld worden en smaakt het even anders.

marit1980

marit1980

22-10-2012 om 20:47 Topicstarter

O ja ongesteld

O ja, Ongesteld zou best eens kunnen. Ben t nog niet geweest al die maanden. Maar heb wel wat een zere buik. Hoop het dan, want dan is het even wat tijdelijks. Zou het zooo ontzettend jammer vinden om nu al te stoppen. Het ging tot een paar dagen geleden zo goed.
Thnx voor je reactie

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ervaring

Mijn zoon heeft ook een periode van 5 dagen gehad dat hij de borst weigerde. Hij at trouwens nog bijna geen bijvoeding en bliefde ook geen ander vocht via een beker of fles. Bij hem was het een combinatie van tanden krijgen en ziekjes zijn. Ik heb 5 dagen gekolfd en ben 4 a 5 keer per dag de borst aan blijven bieden. Een hele tijd moest hij alleen maar huilen bij het zien van de borst en draaide hij zijn hoofd weg. Langzamerhand bleef hij rustiger en opeens nam hij hem weer. Geen idee wat het precies was. Als jij het nog niet op wil geven dan zou ik meerdere keren per dag aan blijven bieden en vooral kolven om je productie op peil te houden.

Sterkte, want borstweigeren is echt zwaar. Mijn zoon is nu bijna 14 maanden en drinkt sindsdien weer prima aan de borst en lijkt nog lang niet uitgelurkt.

Voel je wel een toeschietsreflex? Misschien vind je dochter het te langzaam gaan en geeft daarom op? Je kan proberen of borstcompressie helpt, dan komt de melk wat sneller. Even googelen voor meer informatie.

Pijn?

Een naderende ongesteldheid kan best. Je melk kan anders smaken en soms is je toeschietreflex ook wat trager. Het kan ook zijn dat je kindje keelpijn of oorpijn heeft of spruw. Wellicht kan je kijken of het lukt om half slapend aan te leggen ( niet jij maar je baby ;-))
Soms vergeten ze dan dan ze niet wilden drinken. Of samen in bad gaan of onder de douche en veel gelegenheid tot huid op huidcontact geven zonder dwang uit te oefenen. En ondertussen wel regelmatig blijven kolven zodat je productie op gang blijft.
Sterkte ermee,
G

marit1980

marit1980

22-10-2012 om 23:43

Petal

Op tandjes zitten we al tijden te wachten, maar die willen tot nog toe niet komen. Maar goed het zou natuurlijk kunnen.

Wel fijn om te lezen dat je er ervaring mee hebt en ik ga ook zeker niet zomaar opgeven. We hebben al zoveel overwonnen, dus dit zal vast uiteindelijk wel goed komen. Maar het is inderdaad erg frustrerend en voelt al een weigering naar liefde.

Ik bied in ieder geval de tijden dat ze normaal kwam de borst aan en wanneer ze niet wil kolf ik.

En trouwens met het toeschietreflex zit het wel goed, ze hapt goed aan en laat los tijdens het toeschieten, vervolgens spuit t er flink uit...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Marit

Gaat de melk haar misschien te snel op het moment? Anders eerst het tsr afkolven en daarna aanleggen?

Bij mij was het iets anders want zoon wilde helemaal niet dichtbij de borst, laat staan aanhappen. Ik heb dus veel huidcontact enzo gedaan en langzaam maar zeker was hij er minder 'bang' voor.

Maar inderdaad, die weigering gaat tot diep in je hart, vooral als jij zelf nog niet van plan bent om te stoppen. Oh ik ben trouwens net ongesteld geworden voor de 1e keer, dus dat was het bij mij blijkbaar niet.

Je bent niet zwanger??

marit1980

marit1980

23-10-2012 om 11:20 Topicstarter

Hopelijk niet...

Hopelijk niet zwanger, want we hebben echt geen ruimte meer in huis... Kids liggen nu al in een stapelledikant...hihi.
Maar gisteravond en vanmorgen wilde ze wel weer drinken...yeahhh!
vannacht was ze wel heel raar aan het hoesten en vanmorgen spuugde ze helaas haar melk weer uit. Dus mss inderdaad toch last van haar keeltje of wat ziekjes...?!?
Kijken of ze vandaag overdag verder wil drinken of dat ze t alleen bij de nachtvoedingen houdt. Ook prima, krijgt ze tenminste wat binnen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.