Babytijd Babytijd

Babytijd

Borstvoeding loopt elke dag terug

De borstvoeding loopt bij mij elke dag terug, en weet niet zo goed wat ik daar nu aan kan doen.
S'avonds krijgt hij ong. tussen 22:30 en 23:30 laatste keer bv, en komt dan tussen 04:00 en 06:00 uur weer voor de volgende. Ik kolf al een keer extra om een uur of 01:30. Maar zit dan alsnog de hele dag met een onrustig/hongerige baby aan de borst. Ik bied elke borst meerdere keren aan, maar leeg blijft bij mij toch echt leeg. Hij krijgt er geen slok meer extra uit.
Heeft het zin om dan toch te blijven wisselvoeden, ondanks dat de borst leeg is, helpt dat voor het opvoeren van de productie, of heeft dat totaal geen zin.
Hij krijgt overdag zo'n beetje tussen de 1 á 2 uur een voeding. Maar soms komt er nog geen druppel uit de borst( als hij na 1 uur al weer komt).
In de late avond is de bv weer aardig op peil, en dan begint het riedeltje weer van voor af aan. Voor mijn gevoel ben ik ook alleen maar de hele dag bezig met voeden, geen regeldagen, maar regelleven.
Nu ben ik nog niet aan het werk, en kan ik de hele dag met baby aan de borst zitten, wat ook niet altijd meevalt als je nog een tweejarig peutertje hebt rondlopen. Maar hoe moet dat als ik straks weer aan het werk ga, ik werk twee dagen achter elkaar, en ben er bang voor dat dan de bv helemaal terugloopt, en niet meer opgekrikt krijg.
Heeft iemand nog tips die ik zou kunnen doen om de bv stabiel te krijgen.
Groetjes Poldergirl

Tirza G.

Tirza G.

16-10-2009 om 11:20

Hoe oud

is je kindje en hoe lang is dit al?

Tirza

poldergirl

poldergirl

16-10-2009 om 11:54 Topicstarter

Tirza

Baby is ruim 6 weken, en vanaf ong. de 2e week is dit al gaande. Ik dacht dat het vanzelf wel beter zou worden, maar er lijkt wel geen verbetering in te komen.

marjanne

marjanne

16-10-2009 om 13:21

Lactatiekundige

Waarom bel je niet een lactatiekundige?
Zij kan kijken hoe je kindje drinkt en misschien de oorzaak opsporen. Ik heb erg goede ervaringen. Als het met haar advies niet lukt dan kan je jezelf niet verwijten dat je niet alles uit de kast hebt gehaald om het te laten slagen. succes!
Marjanne

Elisabeth B.

Elisabeth B.

16-10-2009 om 17:32

Onrust

Vervelend dat het (nog) niet lekker loopt met de borstvoeding. Je schrijft: “S\'avonds krijgt hij ong. tussen 22:30 en 23:30 laatste keer bv, en komt dan tussen 04:00 en 06:00 uur weer voor de volgende.”
Voor een baby van zes weken is dat helemaal niet verkeerd, zou ik zeggen, dat is toch al snel vijf uur tussen twee voedingen. De nachten komt hij kennelijk goed door met twee voedingen op de randen van de nacht. Kan het misschien te maken hebben met de rust ‘s nachts?
“Hij krijgt overdag zo\'n beetje tussen de 1 á 2 uur een voeding. Maar soms komt er nog geen druppel uit de borst( als hij na 1 uur al weer komt).”
Een borst is eigenlijk nooit helemaal leeg, er blijft altijd wat inzitten, er wordt namelijk voortdurend bij gemaakt. De vraag is of hij er voldoende uitkrijgt. Zie of hoor je dat hij slikt? Heb je dit probleem altijd al gehad of is het iets van de laatste tijd? Heb je (sindsdien) pijn bij het voeden? Groeit hij goed, heeft hij een mooie teint?
Ik weet niet dé oplossing voor jullie, maar feit is dat het niet lekker loopt voor jullie. Kijk anders ook eens op http://www.borstvoeding.com/problemen/ dat is de site van een bekende (en erkende) lactatiekundige.
Heb geduld en houd vertrouwen, ik hoop dat er snel een goede oplossing voor jullie is!
Elisabeth.

Misschien

een idee om op 1.30 niet te kolven maar gewoon af te wachten en gewoon bv te geven zodra hij wil ? De tijd tussen de laatste en eerste voeding vind ik ook mooi hoor, mijn dochter is nu 3,5 maand en drinkt sinds en week pas snachts niet.

Verder geen tips, als ik merk dat mijn productie afneemt dan leg ik wat vaker aan. Ik geef zelf 3 voedingen per dag, andere voedingen nutrilon en ik vind dat heel prettig. De nachtvoedingen deed mijn vriend met een flesje zodat ik kon doorslapen.

Tirza G.

Tirza G.

17-10-2009 om 16:13

Hoe

is zijn groei, zijn zijn luiers en de rest van zijn ontwikkeling? Wat was zijn geboortegewicht, laagste gewicht en wat weegt-ie nu? Hoe gáát het voeden, drinkt-ie lekker door, pauzeert hij veel, ligt hij goed aan, heb je zelf ergens last van? Ben je met de pil begonnen? En even wat leesvoer:

http://www.lalecheleague.nl/Dossier-Melkproductie/Dossier-Alles-over-je-melkproductie.html

Tirza

poldergirl

poldergirl

17-10-2009 om 19:46 Topicstarter

Elisabeth

Ik zelf vind het ook een mooie tijd wat er in de nacht tussen de voedingen zit, daarover heb ik echt niets te klagen :) Het gaat mij erom dat ik juist vind dat er te lang tussen zit. Omdat mijn bv elke keer zo snel terug loopt.
Ook heb ik de borstvoedings site al een paar keer bekeken, en heb ook geprobeerd om de filmpjes van Newman te bekijken, om te zien of ik hem misschien verkeerd aanleg. Maar ik krijg de filmpjes helaas niet geopend.
Als ik ga wisselvoeden, dan komt er soms nog een beetje uit de borst, dan hoor ik hem nog een keertje slikken, maar meer dan een slokje zal het niet zijn. Heb het ook al eens met een neusspray geprobeerd(ben de naam even vergeten), om nog een toeschiet-reflex op te wekken, maar zelfs dat mag niet meer baten.
Ik denk dat ik het nog even moet aanzien, en moet hopen op betere dagen.
In ieder geval bedankt voor je reactie.
Gr Poldergirl

poldergirl

poldergirl

17-10-2009 om 19:51 Topicstarter

Manderijn

Vannacht heb ik een keer niet gekolfd, omdat ik zo moe was, ik kon het echt niet opbrengen. Ik was wel een beetje opgelucht dat mijn borsten om 06:00 op klappen stonden. Hebben ze in ieder geval nog een beetje doorgewerkt. En de baby had zowaar genoeg aan 1 borst, daarna de andere nog maar afgekolft. En hij liet er vandaag zowaar wat langer tussen de voedingen, misschien dat het toch nog goed gaat komen (Alhoewel het lijkt of hij nu in de avond weer bijna niets uit de borsten krijgt)

poldergirl

poldergirl

17-10-2009 om 20:11 Topicstarter

Tirza

Zijn geboortegewicht was 3285gr en zijn laatste gewicht was 3030gr. Hij weegt nu(heb hem vanmorgen gewogen 4500gr. maandag is hij 7 weken, dat is volgens mij wel goed. Ik ben niet begonnen aan de pil, heb wel de eerste 5 1/2 week medicijnen genomen vanwege te hoge bloeddruk( en aan het einde van de zwangerschap).
Ik denk dat ik hem goed aanleg, maar dat weet ik dus niet 100 procent zeker, ik ben(helaas) geen deskundige. De kraamhulp zei dat hij goed lag, maar misschien is er in de tussentijd een fout ingeslopen, die ik zelf niet zie, of in de gaten heb.
Zodra de melk toeschiet, drinkt hij lekker door, maar het wordt vaak naar een paar minuutjes al veel minder, ik wacht altijd totdat hij alleen nog maar zuigt, en niet meer slikt, en dan geef ik hem de andere borst.
Vandaag ging het overdag toevallig( naar mijn gevoel tenminste) iets beter, zat wat langer tussen de voedingen. Maar nu is hij in de avond weer onrustig.Het zal voorlopig nog wel even schipperen blijven.
(alvast) weer bedankt voor je reactie
Gr Poldergirl

Ik snap iets niet

als je borsten op knappen staan als je niet kolft tussendoor dan maken ze toch goed melk aan ? Als je productie terug loopt zodra er te veel tijd tussen zit dan kunnen ze toch niet op knappen staan ?

Ik zou toch even overleggen met het cb, zij hebben ook contacten met lactatiekundigen die je misschien telefonisch of met een consult verder kunnen helpen. Als ik vragen heb loop ik gewoon het inloopspreekuur bij het cb binnen, hoe zwaar was jouw oudste rond dezelfde leeftijd ?

En vooral zou ik kijken naar wat jij prettig vindt, dat je het beste met hem voor hebt is over duidelijk, maar wat is nou fijn voor jou ?

Elisabeth B.

Elisabeth B.

18-10-2009 om 15:39

Onrust 's-avonds

Fijn dat het al wat beter gaat!
Je schrijft dat hij 's avonds weer heel onrustig was. Veel baby's zijn 's avonds onrustig en willen vaak drinken. Ze tanken zich als het ware vol voor de nacht en verwerken de drukte van de dag. Alleen 's avonds onrustig hoeft dus niet direct verontrustend te zijn.
Veel aanleggen kan in elk geval geen kwaad, maar ik begrijp wel dat je snakt naar wat meer voorspelbaarheid. Geen volle borsten gevoel hoeft overigens niet te betekenen dat er niks inzit, misschien is je productie gewoon afgesteld op de behoeften van je zoon?
Elisabeth.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

18-10-2009 om 16:03

Paar minuutjes

"Zodra de melk toeschiet, drinkt hij lekker door, maar het wordt vaak naar een paar minuutjes al veel minder, ik wacht altijd totdat hij alleen nog maar zuigt, en niet meer slikt, en dan geef ik hem de andere borst."

Mijn baby heeft aan een paar minuutjes genoeg om de borst leeg te drinken. Sommige babies drinken blijkbaar snel. Mijn oudste had wel een half uur nodig voor twee borsten.

Verder is zijn drinkpatroon volgens mij net zoiets als jouw baby, zo om de 2,5 a 3 uur, ook 's nachts. Hij is ook zeven weken en qua gewicht ook net zoiets als bij jou.

Dat kolven midden in de nacht lijkt me wel killing trouwens, als het ook zonder kan zou ik daar gelijk mee stoppen als ik jou was!

Roosje Katoen

Roosje Katoen

18-10-2009 om 16:07

Ik lees nu dat je om de 1 a 2 uur een voeding geeft, dat is wel heel veel. Drinkt hij dan twee borsten of elke keer maar een? Als mijn zoontje er maar 1 drinkt komt hij ook weer eerder voor de volgende voeding, misschien heeft het daar mee te maken?

bertje1

bertje1

19-10-2009 om 22:00

Misschien

ligt het niet aan iets anders (dus niet aan het drinken/aanbieden)? Ik zou kunnen denken aan: te veel doen! (dus..rust nemen!), te weinig drinken, te weinig eten.
warme douches helpen overigens soms ook.

poldergirl

poldergirl

22-10-2009 om 19:44 Topicstarter

Sorry voor de late reactie

En zal het ook even snel moeten doen, zit nu even tussendoor op de computer, maar moet zo de kinderen op bed leggen.
Even een korte update, het ging toevallig de laatste paar dagen wat beter met de bv, hij laat er nu tussen de 2á3 uur tussen, dus dat is helemaal geweldig. Het lijkt ook of hij er nu meer uitkrijgt. Alleen met uitzondering van vandaag nu gaat het toevallig een dagje weer wat minder. Maar ben vandaag ook wat drukker geweest, en niet zo goed gedronken, dus denk dat het daaraan ligt.
Iedereen nog bedankt voor het meedenken.
Gr poldergirl

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.