Babytijd Babytijd

Babytijd

Fem

Fem

14-07-2009 om 14:14

Borstvoeding na traumatische ervaringen

Mijn naam is Femke, trotse moeder van Sam, Nick en Kyan. Op dit moment is mijn verhaal over het geven van borstvoeding na traumatische ervaringen in het verleden te lezen op www.borstvoeding.com.
Ik schreef mijn verhaal 'Natuurlijk is niet altijd vanzelfsprekend' omdat ik sinds mijn herstel een sterke drang voel mijn ervaringen om te zetten in iets positiefs waar anderen ook wat aan kunnen hebben. Mijn verhaal is de eerste echt concrete stap in die richting.
Ik heb niet de illusie dat ik de enige vrouw bent die te kampen heeft (gehad) met geestelijke problemen na een traumatisch verleden. Wanneer er zelfs maar één vrouw is die zich gesteund voelt door het vinden van een beetje herkenning in mijn verhaal, heb ik mijn doel behaald.
http://www.borstvoeding.com/aanverwant/seksueel-misbruik/
Groetjes Femke

Tijgeroog

Tijgeroog

14-07-2009 om 20:56

Bijzonder

Wat bijzonder Femke, en wat mooi, zoals je je verhaal geschreven hebt. Ik hoop dat je nog lang kunt genieten van de borstvoeding, en ook dat je andere moeders hier een steuntje in de rug mee kunt geven.

pommelientje

pommelientje

14-07-2009 om 21:01

Fem

Ik heb je stukje gelezen en ben diep onder de indruk.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik "gelukkig" niets van wat jij heb meegemaakt zelf heb hoeven meemaken. Mijn moeder helaas wel, dsu ik weet wel wat een inpact het op je eigen leven en op het leven van de mensen om je heen heeft.
Ik vind het erg moedig dat je je verhaal zo naar buiten heb gebracht, en ik hoop dat erg er "veel" vrouwen zijn die veel aan jouw verhaal hebben.

En vooral heel veel fijne, knussen momenten nog met je jongste zoon. En geniet van je 3 jongens. Ooit zullen ze weten dat ze een hele sterke moeder hebben!!

Fem

Fem

15-07-2009 om 09:09

Bedankt

Bedankt voor jullie reacties. Lief! Het heeft me wel even tijd gekost mijn verhaal precies op te schrijven zoals ik het wilde brengen. Maar ik hou van schrijven, kan er veel in kwijt. Dus dat was voornamelijk leuk. Ik ben mijn schaamte gelukkig al heel lang voorbij, dus moeilijk vond ik het niet. Hoop dat er vrouwen zijn die zich gesteund voelen door een beetje herkenning. Ik weet uit ervaring dat het vinden van herkenning al een stukje verlichting kan brengen.

Je laatste zin zegt alles

Over liefhebbene en geven...daar werd ik echt stil van!

Fem

Fem

15-07-2009 om 20:27

Die zin is inderdaad veelzeggend

Maar wat ik wel even kwijt wil; ik bedoel daar niet mee dat je niet kunt liefhebben zonder borstvoeding te geven...

Nee

Nee zo had ik 'm ook niet opgevat.
Liefhebben maakt het soms wel gemakkelijker.

Fem

Fem

17-07-2009 om 12:05

Zeker

Liefhebben maakt het verschil. Helaas was dat niet direct na de bevalling het geval, maar toen ik eenmaal die echte moederliefde voor mijn zoontje voelde, kon ik me gewoon niet meer voorstellen dat ik het zo ontzettend vervelend zou vinden hem aan de borst te hebben. Hoewel ik me toen ook nog niet voor kon stellen dat ik het prachtig zou vinden hoor. Maar zo ervaar ik het nu wel. We genieten er allebei ontzettend van. Met volle teugen ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.