Babytijd Babytijd

Babytijd

Diana

Diana

27-01-2009 om 13:25

Borstvoedings -onrust

Ik geef borstvoeding aan zoon van 7 maanden. Hij heeft nog nooit iets anders gedronken, en alles ging tot nu toe prima, voeden en kolven ook.
Maar ben nu al een week aan het rommelen: heb regelmatig weigerende toeschietreflex (en niet eens alleen bij kolven), weinig kolf-opbrengst: frustratie alom dus, bij hem en bij mij. Nu ben ik gisteren voor het eerst weer ongesteld geworden, dus neem aan dat deze problemen daarmee te maken hebben. Mijn grote vraag: Wat kan ik eraan doen? Wil echt heel graag blijven voeden maar vind het nu wel erg zwaar, vooral omdat ik ook moet kolven omdat ik werk en ik erg gestresst raak als er niet genoeg melk is (of lijkt te zijn)
Herkent iemand dit? Ook ervaring mee? Tips?
Alvast bedankt,
Diana

Even afwachten

Diana, ik weet alleen dat als je menstruatie weer op gang komt terwijl je bv geeft, dit even een terugslag kan betekenen voor je productie. Als het goed is, moet die vervolgens wel weer op gang komen. Rembrand weet hier vast meer van ;-).
Succes in ieder geval, ik weet uit ervaring hoe stressy het kan zijn als de bv even niet goed loopt.

Chris

Voorraad

Hoi Diana,
heb je geen voorraad in je vriezer waar je het mee aan kunt vullen? Dan kun je wat rustiger je produktie weer op peil brengen.
Op het bv-forum kunne ze je misschien nog meer tips geven.
Succes!

Ingrid

MirandaM

MirandaM

29-01-2009 om 15:45

Veel aanleggen

Hoi Diana,

Een prodcutiedip door je ongesteldheid kan heel goed. Na afloop van je ongesteldheid kun je dan door veel aan te leggen de productie weer omhoog krijgen.

Als je een voorraadje hebt, kun je die in moeilijke tijden aanspreken (dat scheelt ook weer in de onrust).

Succes,

Miranda

Suzanne Rethans

Suzanne Rethans

31-01-2009 om 13:44

Een idee

Het is misschien een beetje vloeken in de kerk, maar waarom geef je niet gewoon een flesje kunstvoeding als je te weinig hebt? Scheelt een hoop stress en je baby gaat het heus niet dood van. Wat zeg ik, massa's kinderen groeien er heel goed op! Volgens mij smaakt Friso het meest als borstvoeding en wie weet maakt het je kind niet eens zo heel veel uit. Bovendien: hoe minder stress het geeft, hoe langer je het volhoudt borstvoeding te geven!

Rembrand

Rembrand

31-01-2009 om 15:09

Objectieve informatie.

Beste Suzanne,
Als journaliste zou je toch moeten weten dat je objectieve informatie moet geven. Heb je alle soorten poedermelk geproeft dat je kunt zeggen dat Friso het meest als moedermelk smaakt of geloof je echt in die reclamepraatjes ;-)
M.

Suzanne Rethans

Suzanne Rethans

31-01-2009 om 19:08

Jazeker!

Ha Rembrand,

Dat heb ik inderdaad gedaan! Ik heb de afgelopen weken een worsteltocht achter de rug gehad van mijn baby aan de fles krijgen. Maandag begin ik met werken, dus dan moet ze het kunnen. Ik heb alle flessen geprobeerd, alle merken, uiteraard ook met afgekolfde melk. Van een moeder op school hoorde ik toen dat Friso het meest lijkt op moedermelk. Ik ben de Pepsi-proef gaan doen, heb van alles een beetje gemaakt, heb zelf geproefd en heb de kinderen laten proeven (heb ook nog twee jongens van 5 en 8) en Friso was het lekkerst en leek het meest op moedermelk.
Ik geef ook nog steeds de borst hoor! Wil ik zo lang mogelijk vol houden en op deze manier verloopt dat een stuk makkelijker...

Diana

Klinkt als de mestruatie-dip, komt weer goed.
Ik gebruikte tijdens die dips weelens Synthocicon-neusspray. Dat wekt de toeschietreflex op.Gaat op recept.Ik vond het heel handig, vooral tijdens het kolven.
Je zult nog wel meer van die maandelijkse dips krijgen, ik was er snel aan gewend, kon er bijna de klok op gelijk zetten.Ik had dan wat gekolfde flesjes in de vriezer voor nood.
Uiteindelijk heb ik ondanks die dipjes 4 jaar BV gegeven.Gewoon doorgaan.Ik heb trouwens ook weleens een flesje kunstvoeding gegeven, van zo'n proefzakje wat ik in huis had.Dat was geloof ik tijdens die eerste voedingsdip.Daarna had ik genoeg noodvoorraad.

Damajo

Diana

Diana

01-02-2009 om 03:07

Bedankt

Dank allemaal voor de reacties. Intussen zijn we een aantal dagen verder en is alles weer goed gekomen - weer genoeg melk en prima kolven en voeden. Zal er inderdaad voor zorgen dat ik de volgende keer wat meer voorraad heb, want die was nu inderdaad op. En nu weet ik ook dat ik wellicht volgende maand weer hetzelfde kan verwachten. En nee, een flesje kunstvoeding af en toe kan ook geen kwaad, daar moet ik me ook bij neer kunnen leggen...
Dank allemaal! Diana

Dure grap suzanne

Heb jij echt allerlei merken gekocht, gemaakt en geproefd? Da's een dure grap, dat komt toch al snel op zo'n 100 euro neer. En wat doe je met de restjes die niet smaakten?

Door de koffie?

Dan nog is het een dure grap..

Suzanne Rethans

Suzanne Rethans

03-02-2009 om 20:12

Het moest

Inderdaad een dure grap, maar ik was wanhopig! Heb ook het hele assortiment flessen en spenen. Maar ik deel wel uit hoor, heb op het moment allemaal vriendinnen met pasgeboren baby's, dus als zij iets gebruiken dat ik heb liggen, krijgen ze het. En ik ben allang blij dat ik nu gevonden heb wat bij ons werkt...

Hoe zo moest het?

Je kan toch gewoon kolven?

Bloebje

Bloebje

04-02-2009 om 00:21

Lezen dirksmama

Ze geeft de verklaring al eerder. Onder andere ook dat ze ook met gekolfde melk heeft geprobeerd en dat ze blijft borstvoeden...
Doe niet zo moeilijk !
Bloebje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.