Babytijd Babytijd

Babytijd

Borstvoedingsvraagje

Als je alcohol drinkt, hoe lang duurt het dan voor het in de borstvoeding merkbaar is, en hoe lang duurt het voor het er weer uit is?
Jullie begrijpen dat ik liever een feitelijk antwoord op deze vragen krijg dan een reactie in de categorie- 'heb je dat dan niet over voor je kindje'. Maar preken mag ook hoor, ik zet mijn (virtuele) oren wel tegen elkaar open ;-)

Groeten,

Temet

Rembrand

Rembrand

01-06-2009 om 23:16

Temet.

Als je alcohol drinkt komt het in je bloed. Je melk is gemaakt van je bloed. Hoe snel het in je bloed en melk komt hangt ook af van je stofwisseling. Per alcoholische versnapering ( glas bier, of borrelglas gedistileerd ) duurt het tussen de twee en drie uur voor het weer uit je bloed en dus ook uit je melk is.
Als je twee biertjes ( of twee borrelglaasjes gedistileerd ) drinkt duurt het dus twee keer zo lang.
Meer hierover kan je lezen via de volgende link : http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl/Upload/Bestanden/427607_deel_2_IB_2.pdf
M.

Tirza G.

Tirza G.

01-06-2009 om 23:22

Kortom

Eerst voeden, dan drinken. En niet samen met je meiske gaan slapen :-)

Tirza

dc

dc

02-06-2009 om 07:18

Test

http://www.milkscreen.com/

Ik heb nog niet gevonden of je dat in NL al bij de apotheek kan halen. Zou een goede zaak zijn.

Kari1

Kari1

02-06-2009 om 09:10

Tabel

Hier nog een klein artikeltje met een tabel.
http://www.motherisk.org/women/updatesDetail.jsp?content_id=347#table1
Kari

Jakiro

Jakiro

02-06-2009 om 13:55

Euh?

Rembrand: "duurt het tussen de twee en drie uur voor het weer uit je bloed en dus ook uit je melk is "
Als alcohol éénmaal in de moedermelk terecht gekomen is, blijft het daar zetten tot de moedermelk "afgenomen" is.
Tenminste, zo is het mij altijd verteld en daar ben ik eigenlijk ook voor 200% van overtuigd. Er wordt niet opnieuw vanuit de aangemaakte MM stoffen geresorbeerd....
Het advies wat wij hier in het ziekenhuis gaven is om de voeding waar waarschijnlijk een hoge concentratie niet gewenste stoffen in zaten, af te kolven en weg ge gooien.
Dat zou betekenen dat je de eerste voeding na de eerste alcohoconsumpte wat meer dan een uur na die consumptie is moet weggooien. Tot 6 uur na de laatste alcoholconsumptie.
Jakiro

Tirza G.

Tirza G.

02-06-2009 om 13:59

De meeste melk

wordt aangemaakt als de baby drinkt.

Tirza

Temet

Temet

02-06-2009 om 14:05 Topicstarter

Dank!

Dank, dames. Interessante tabel trouwens (zijn er echt vrouwen van 40 kilo die een kind krijgen? Maar dat terzijde). A.s. vrijdag heb ik een etentje, handig te weten wat ik met de voeding daarna moet.

Groeten,

Temet

Rembrand

Rembrand

02-06-2009 om 14:32

Jakiro.

Tja, als je er voor 200% van overtuigd bent moet ik natuurlijk l*ullen als brugman om je te overtuigen van het feit dat dit niet waar is.
De grootste concentratie alcohol in de melk treedt op tussen 30 en 60 minuten nadat de moeder de alcohol heeft genuttigd, en tussen de 60 en 90 minuten als de moeder ook voedsel heeft gegeten.
Het advies wat jullie in het ziekenhuis gaven ging waarschijnlijk over narcose en borstvoeding. Ook hier verschillen de meningen nogal over.
M.

Kari1

Kari1

02-06-2009 om 15:14

Jakiro

In het artikel bij de tabel staat: "Unlike urine, which stores substances in the bladder, alcohol is not trapped in breast milk, but is constantly removed as it diffuses back into the bloodstream."
Dat was al veel langer bekend. Dit is een onderzoek uit 1985: "At fixed intervals after the ingestion of alcohol by 8 nursing mothers, sets of breast milk and blood samples were collected and their alcohol levels compared. One set of milk samples was solely hind-milk while the remainder were fore-milk samples. The results showed that alcohol appeared quickly in both fore- and hind-milk at a level equivalent to or higher than the corresponding blood samples. Elimination of alcohol from the milk was closely related to its elimination from blood and was unaffected by breast feeding."
En nog even voor Temet, ter geruststelling, de laatste regels van dit abstract luiden: "However, despite this, the large dilution of the alcohol contained in the milk by the baby's body water renders the baby's resultant blood alcohol level very low in all but the most extreme cases."
Kari

Jakiro

Jakiro

02-06-2009 om 22:51

Neu hoor

Ook al ben ik stellig van iets overtuigd, als iemand met heeeeeeeeeeeele goede argumenten komt, ben ik best om te lullen :)
Ik had het dus fout. Zo, weer wat geleerd.
Jakiro

Temet

Temet

03-06-2009 om 20:38 Topicstarter

Kari

"However, despite this, the large dilution of the alcohol contained in the milk by the baby's body water renders the baby's resultant blood alcohol level very low in all but the most extreme cases."

Nooit over nagedacht, maar logisch natuurlijk. Met al dat 'als je drinkt, drinkt de baby mee' gedoe vergeet je dat je baby niet de oorspronkelijke consumptie ingegoten krijgt, maar een afgeleide daarvan, die hij dan ook weer zelf verder verdunt.

Wat bij mij nu ineens de vraag oproept of de alcoholconcentratie in moedermelk na 1 consumptie vergelijkbaar is met die in de homeopathische druppeltjes tegen darmkramp ;-) - maar goed, da's geen eerlijke vergelijking, een kind krijgt van dat spul maar een half theelepeltje ofzo

(en voordat je je afvraagt of ik van mijn geloof gevallen ben: mijn partner had die druppels gekocht, bij kind 1)

Groeten,

Temet

JanetEE

JanetEE

04-06-2009 om 13:13

Ontwikkeling lever

Maar ja, de lever van je baby is er weer minder op gebouwd om de alcohol af te breken .....

Primavera

Primavera

05-06-2009 om 13:50

Rapport gezondheidsraad

Er is een tijd geleden een rapport gezondheidsraad geweest over het gebruik vam alcohol tijdens zwanger worden, zwangerschap en borstvoeding. De conclusie sloeg nergens op vanwege de gebruikelijk nedelandse kort-door-de-bocht mentaliteit dat ouders (en vooral moeders) toch niet zelf kunnen denken, maar alle verder neutrale onderzoeken over de combinatie met alcohol staan er wel in.

Kort samengevat: 1 glas is binnen 2 uur weer uit je bloed en aangezien de factor alcohol voor jonge baby's al 19 keer verdund wordt kan een baby nooit via de moedermelk een danige alcoholconcentratie binnenkrijgen dat het schadelijk voor zijn hersenen wordt, omdat de moeder dan al boven de voor haar dodelijke concentratie moet zitten. Chronish gebruik zou voor de baby wel eventueel kwaad kunnen omdat zelf de alcohol nog moeilijk af kan breken.
Ik herinner me bovendien dat het ook nog uitmaakte of de alcohol alleen ingenomen wordt of samen met een maaltijd.
http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/NFshowpost.cgi?template=4&actueel=0archief=1&thread=79883&forumsel=4&forum=4&post=1239221
Groetjes Primavera

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.