Babytijd Babytijd

Babytijd

Box opruimen?

Sannekedochter van ruim 11 maanden ging altijd met plezier in de box. Maar... sinds ze kan kruipen is de box echt heel erg (vindt ze zelf). Zodra je haar in de box zet begint ze te krijsen, ze stopt ook echt niet meer. Ik heb het een keer een half uur volgehouden, maar al die tijd blijft ze gillen en huilen, zo nijdig is ze. Daarna is ze volledig uitgeput, roodgevlekt, snot overal, nou ja... plaatje lijkt me duidelijk he?
Nu zit ik er hard over te denken om de box maar op te ruimen. Ze zit er dus nooit in, maar ik moet zeggen, ik mis het ook niet! Als ik haar even kwijt moet omdat Sannekezoon van 4,5 met knikkers wil spelen ofzo, zet ik haar in de kinderstoel. Dit vindt ze prima.
Maar door allerlei opmerkingen uit mijn omgeving ben ik toch gaan twijfelen of ik een paar weken door moet zetten en haar dus al krijsend in de box moet laten zitten (waarom eigenlijk?) of gewoon dat ding op moet ruimen... Wat zouden jullie doen?

Hanne.

Hanne.

24-04-2009 om 08:59

Weg doen

Bij mij was de box bij beide kinderen met 10 maanden weg omdat ze er toch niet meer in zaten. Dus als jij het nut er niet meer van ziet zo ik'm gewoon weg doen.

Ik ben ook wel benieuwd naar de argumenten uit je omgeving waarom je door zou moeten zetten.

Sanneke*

Sanneke*

24-04-2009 om 10:54 Topicstarter

Argumenten

Argumenten vanuit omgeving zijn met name... je geeft toch niet gelijk toe? Zet maar eens een poosje door en dan zul je zien dat ze uiteindelijk lekker gaat spelen... Maar hoe lang je dan door moet zetten zeggen ze er niet bij ;-)
Eigenlijk moet ik gewoon naar mijn gevoel luisteren. Weg met die box! Ruimte in de kamer en als ze even van de grond moet, in de kinderstoel. Opgelost!

Sascha2

Sascha2

24-04-2009 om 11:54

Nou

Gewoon naar je eigen idee luisteren. Ik heb de box bij de oudste twee al voor de eerste verjaardag weggehaald. Dit keer, bij de derde, staat hij er nog omdat ze er graag in zit. Maar zodra zij aangeeft er niet meer in te willen gaat-ie mooi weer weg. 't Is een onding in je kamer en ach, ze kunnen toch overal lekker zitten spelen?
Dus, je weet wat je te doen staat dit weekeinde :)

Sanneke*

Sanneke*

24-04-2009 om 11:56 Topicstarter

Duidelijk geval!

Ik heb zo'n vermoeden... dat ik vanavond al aan het schroeven sla en dat onding opruim!!
Fijn om me nog even gesteund te weten, thanks!

Tijgeroog

Tijgeroog

24-04-2009 om 13:24

Langer

Hier heeft de box bij beide kinderen langer gestaan. Vanaf dat ze gingen kruipen hebben ze er allebei nog maar weinig in gezeten, omdat ik ze de ruimte wilde geven om lekker te bewegen. Maar toch is ie beide keren tot een maand of 14 blijven staan. Meestal gebruikt als speelgoedopslagplaats, maar ook geschikt om een kind even snel in te zetten als dat dringend nodig was (veiligheid). Om ze er dan ook snel weer uit te halen.
Dus: wel in de kamer, eigenlijk niet gebruikt.

Celine*

Celine*

24-04-2009 om 16:20

Weg ermee

Nou, dat lijkt me duidelijk toch? Weg ermee. Onze zoon van 10 maanden parkeer ik er nog weleens in hoor. Hij protesteert heel vaak maar eventjes en dan gaat hij lekker spelen. Ik vind het dus nog wel even een handige sta-in-de-weg als ik ga koken o.i.d.
Maar in jouw schoenen zou ik hem ook weg doen..

Groetjes Celine

Sanneke*

Sanneke*

24-04-2009 om 21:45 Topicstarter

Daad bij woord gevoegd

Zo, de daad bij het woord gevoegd... De box is opgeruimd! Wat een ruimte ineens zeg?! Dank voor het meedenken!

Rafelkap

Rafelkap

25-04-2009 om 18:55

Kinderstoel

"Ruimte in de kamer en als ze even van de grond moet, in de kinderstoel. Opgelost!"
Dan zou ik wel een oogje in het zeil houden. Die dingen kieperen om of je kind raakt bekneld. Wij hebben een hekje voor de keuken.

dc

dc

25-04-2009 om 21:08

Opruimen

heeft je dochter meer ruimte om te kruipen. Het ene kind vindt het veel langer fijn dan de ander. Mijn oudste heeft tot bijna 2 jr regelmatig in de box gespeeld, bij mijn jongste heb ik het ding ook rond 11 maanden eruit gegooit omdat hij het niks vond.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.