Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

29-01-2010 om 16:38

Brood

Hoi,

Baby is nu al bijna 8 maanden (niet te geloven) maar brood interesseert hem nog totaal niet. Wanneer gingen jullie baby's brood eten?

Liora

Elisabeth B.

Elisabeth B.

29-01-2010 om 17:56

Droog brood

Vanaf zes maanden kreeg hij een korst brood om op de kauwen, daarna een in blokjes geknipte boterham met een scheutje moedermelk en inmiddels blokjes brood met smeerkaas.
In het begin werkt het beter om niet al te vers brood te geven, dat plakt aan zijn gehemelte. Een beetje ‘oud’ brood eet makelijker. Zien eten doet eten. Op de crèche leren ze meestal erg makkelijk iets nieuws eten. Als je pap geeft, kan je bijvoorbeeld beginnen een papvoeding te vervangen door een in blokjes genipte boterham met een scheutje (moeder)melk.
Ik zal me er trouwens iet druk om maken, het komt vanzelf wel.
Elisabeth.

liora

liora

29-01-2010 om 18:18

Hij stopt het niet in zijn mond

hij neemt die korst wel aan, maar gooit hem altijd op de grond. Hij stopt hem niet in zijn mond...

Dat is juist de hobbel! Wie weet raad?

Elisabeth B.

Elisabeth B.

29-01-2010 om 18:54

Dan ...

... zou ik de broodpap eens proberen: blokjes brood in een scheutje (moeder)melk. Dat smaakt bekend en heeft toch stukjes geweekt brood waarop hij kan kauwen.
Elisabeth.

H

H

29-01-2010 om 20:14

Komt wel

Die van ons is net een jaar en stopt denk ik pas sinds 2 maanden zelf wat in z,n mond. Begint ook nu pas meer te lusten, gisteren vond hij voor het eerst een vanille toetje lekker en vandaag ineens appelmoes. Dat weigerde hij de hele tijd en nu ineens lust hij het. Ze doen lekker alles op hun eigen tempo!!

Nogal nederlands

een vriendin van ons vindt die hele Nederlands broodcultuur niets, zij gaf altijd pasta of risotto, dit is dus heel normaal in Italie waar kinderen pas brood leren eten als ze een stuk ouder zijn.

liora

liora

30-01-2010 om 16:22

Wel handig

Hoi Manda en anderen,

Natuurlijk komt het vanzelf wel, maar brood is zo makkelijk! Dat hoef je namelijk niet te lepelen, vandaar dat het mij enorm handig lijkt!

Liora

Rond 2,5

dochter lustte geen brood. weigerde het te eten, dus kreeg sochtends cereals en smiddags warm (ook pasta ofzo). Gekke was dat ze op gegeven moment bij vrienden die zelf brood bakten wel brood at. Ook (niet alleen om die reden) zelf gaan bakken en voila, ze is DOL op brood.
rare kinderen...

Handig is maar betrekkelijk

Ik vind die eerste broodexperimenten niet zo bar handig eigenlijk. Wel als kind droog brood eet (maar droog brood is het lekkerst als het vers is, en inderdaad is vers brood te klef voor een kleine baby) maar als er eenmaal iets op gesmeerd gaat worden dan wordt dat beleg ook over de snoet, de handjes, en de kleding gesmeerd. O ja, en de kinderstoel.
Voeren van iets met een lepel kost meer tijd van voeren, maar dat spaar je in het schoonmaken weer uit ...

Grappig dat jouw kind het brood niet in zijn mond stopt. Is hij niet zo in-de-mond-stopperig? Dat heeft voordelen, moet ik zeggen (dochter hier stopt alles in haar mond, maar heeft een duidelijke voorkeur voor schoeisel)

Groeten,

Temet

vlinder72

vlinder72

31-01-2010 om 10:56

Brood

Wij stopten het brood in het begin als klein stukje in aan de linker of rechterkant van de mond van mijn zoontje. Zo ging hij vanzelf erop knagen. Het duurde wel even voordat hij snapte wat de bedoeling was. Wij hebben hem daarom "geleerd" te kauwen door hem liga te geven. Dat kauwt makkelijker. Overigens deed mijn jongste ook niets in zijn mond. Tenminste niet bij 6 maanden. Hij is nu 9 maanden en pas nu stopt hij alles in zijn mond en eet hij ook brood en dergelijke. Wij hebben gewoon steeds 1,5 week gewacht om hem opnieuw iets aan te bieden. Bij mijn tweede zoontje duurde het heel lang voordat hij brood kon eten. Bij hem zat het wurgreflex namelijk heel lang voorop zijn tong. Het blijkt dat baby's een wurgreflex hebben. Dat zorgt ervoor dat ze gaan kokhalzen zodra er iets in hun mondje komt dat er niet hoort. Dat reflex hoort naar achteren te gaan. Daarom kokhalzen wij als er iets achter in onze keel komt. Bij mijn tweede verplaatste het reflex zich heel laat. En ik snapte maar niet waarom hij geen brood of eten in stukjes kon eten. Stopte wij iets in zijn mond dan gooide hij het er gelijk weer uit. Maar ook dat is goed gekomen. Het duurde alleen langer dan bij zijn oudere broertje.

Morgana Fata

Morgana Fata

01-02-2010 om 08:54

Ook 8 maanden

Hier ook brood vanaf ongeveer acht maanden. Maar meneer wil het niet zelf in zijn mond stoppen hoor. Na twee 'rapley-baby's' kan ik vol verwondering kijken hoe dit exemplaar met mond open wacht tot ik er wat in stop. Het maakt hem dan weer minder uit wat ik er in stop :)

Eet sowieso erg wisselend

ze is nu bijna 7 maanden (ja ongelovelijk hoe snel het gaat) en er zijn dagen dat ze nauwelijks groente en fruit eet (alles uit kant en klare potjes) en dagen dat ze het hele potje leeg eet, een babykoekje of broodkorst is ook nog geen succes dus aan brood zijn we helemaal niet begonnen.

Het potje fruit van net heb ik dus na overrichte zaken weggegooid en een fles melk ging er wel keurig in. Pap hoeft ze ook niet. Ze doet het wel goed verder op melk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.