Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

11-10-2009 om 22:48

Buggy vraag

Hoi allemaal,

Aangezien ik drie hoog woon, droom ik alweer van een buggy... ik heb nu een tweedehands Bugaboo die ik gelukkig niet drie trappen hoef op te tillen, maar wel altijd moet in- en uitklappen.... ik gebruik eigenlijk alleen nog de maxicosi op de Bugaboo want stoeltje is veel onhandiger omdat ik dan de baby ergens moet neerleggen terwijl ik de wagen in elkaar zet.
Kortom: zodra het kan, ga ik over op een buggy. Ben me aan het orienteren en ik vind de MacLaren Triumph er heel kek uitzien. Maar ik vraag me af of de Quest niet toch beter is. Wie heeft ervaring met deze twee wagens? En je moet toch echt wachten tot een baby zelf kan zitten he? Maand of 10/11?

Liora

Ervaring

Als je perse 1 van die 2 wil zou ik voor de Quest gaan. Die zit een stuk beter (de Triumph hangt een kind meer in, bij de Quest kan je beter rechtop). Ook kan je bij de Quest iets uitschuiven zodat je de voetjes kan ondersteunen bij een baby (verlengt het zitgedeelte een beetje). De Quest is ook handiger qua rugleuning verzetten.

Ik geloof dat ze allebei vanaf 3 maanden gebruikt mogen worden maar zelf vind ik dat nog wel vroeg.

Het prijsverschil tussende 2 valt mee geloof ik dus ik zou voor de Quest gaan.

Ik heb een MacLaren Techno XT. Deze is weer een stuk duurder maar:
- hij kan helemaal plat - dus minder problemen met een jonger babietje
- heeft volledige vering - weer handig bij een jong kind
- is iets ruimer - kan kind dus langer in
- heeft een kap die je uit kan ritsen en naar beneden kan trekken tegen de zon - erg handig
- uitschijfbare duwsteunen - handig als je erg lang bent

Succes met kiezen

liora

liora

12-10-2009 om 14:54

Petal

Hoi Petal,

Dank voor je reactie. De Quest had ik voor mijn oudste (heb ik helaas vanwege schimmel moeten weggooien), maar ik vind hem zo lelijk. Die Triumph is mooi! Maar goed, als een baby erin hangt is dat niet zo goed. Ook leek mij het verstellen van de rug nogal ingewikkeld.

Die Techno is misschien wat ik nodig heb! Alle voordelen die je beschrijft, zijn ook echt voordelen. Alleen dat uitschuifbare ding niet, want ik ben best wel klein. En ook heb ik mijn oudste eigenlijk na 2,5 vrijwel nooit meer in de buggy gehad en hoop dat bij mijn jongste ook niet te gaan doen. Weet jij toevallig een winkel waar ze alledrie verkopen, dan kan ik vergelijken.

Groetjes,

Liora

Liora

Ik zie eigenlijk niet zo duidelijk verschil tussen de Quest en Triumph? Moeten wel even oppassen, ik woon in Engeland en misschien dat de versies iets anders zijn? (lijkt me stug trouwens)

Maar goed, als je de buggy echt al snel wil gaan gebruiken zou ik een Techno XT kopen - ik ben heel blij met het ding. En hier verkopen ze heel goed 2e hands.

Prenatal verkoopt de Quest en de XT geloof ik (op de website in ieder geval), verder ben ik niet bekend met nederlandse winkels.

Ik heb de mijne in Engeland via Mothercare (winkel) gekocht in 2008. Er is nu een 2009 versie die iets anders is maar geen idee wat het verschil is. Hier is hij nu 165 pond (normaal 195) maar in Nederland 280 euro - dat verschil is echt te gek omdat een pond nog maar 1.1 euro ofzo is.

Ik zou even goed zoeken naar een goede prijs, en misschien wel in het buitenland kopen en naar NL laten versturen.

liora

liora

12-10-2009 om 22:16

Petal

Dank je Petal, ik wil nu echt de Techno! De Quest en de Triumph verschillen heel veel hoor, de Quest heeft meer standen en ook een uitschuifbare voetengedeelte.

Heeft jouw Techno ook een afneembare stof die in de machine kan? Want dat vind ik super en ook noodzakelijk, aangezien er in een buggy behoorlijk wordt gegeten, gekotst, etc.

Mothercare verzendt niet naar NL. Ik heb wel een goede vriend in Londen, maar die zie ik ook niet eventjes een buggy meenemen.....

Eerst maar eens naar de Prenatal om ze in levende lijve te zien.

Liora

Geen ervaring

maar ik heb wel gehoord van een baby die al heel snel in de buggy ging vanwege precies hetzelfde, vanaf een maand of 4 geloof ik al en dan deed ze hem gewoon helemaal plat. Geen idee welke buggy ze had, volgens mij een heel simpel dingetje van de v&d, met nijntje print.

Irene

Irene

13-10-2009 om 12:54

4 maanden

Wij hebben ook een heel eenvoudige buggy (geen idee welk merk, dat staat er namelijk niet op) die wel bijna helemaal plat te klappen is. Die gebruiken we vanaf een maand of 4. Veel handiger dan zo'n enorme kinderwagen!

liora

liora

13-10-2009 om 13:11

Aha

Dank Manda en Irene. Ja ik wil dan toch meteen een hele goede, zeker als ik een baby er al vroeg in leg, dan is een beetje vering toch niet verkeerd. Bovendien gebruik ik een buggy zeer intensief, want overal waar ik heen ga, gaat baby mee, behalve naar mijn werk.

Misschien is het overdreven want een goedkope buggy is misschien bijna even goed, maar met babyspullen wil ik toch altijd echte kwaliteit.

Hopelijk kan ik de Bugaboo op Marktplaats zetten en er nog 200 of 250 euro voor krijgen, dan heb ik de buggy ervoor terug zeg maar.

Liora

Sofie-Anne

Sofie-Anne

13-10-2009 om 13:49

Aan een inglesina gedacht?

ik heb de maclaren techno xt, best een fijne buggy, vooral die verlengde kap, zalig. ik ben 1.68 en vind de gewone duwhoogte al hoog genoeg. ik heb hem het goedkoopste via een internetwinkel in limburg. mama en ikke heet die geloof ik, binnenkort kregen ze weer maclarens.wij waren helemaal naar babypark gereden, daar zouden ze veel hebben, ja, inderdaad...maar niks op voorraad, balen is dat dan.
Onlangs hebben we een kleintje erbij gekregen, 15 maanden leeftijsverschil, en we gingen nu voor de maclaren duo, helaas is die erg duur, 420 euro.....nu hebben we in belgie (supergave winkel de kinderplaneet) een gevonden een inglesina duo, maar 153 euro en die heeft precies hetzelfde systeem enz.. ik zie nauwelijks verschil met een maclaren.er zitten geen zakken bij oke. Misschien moet je eens kijken naar een buggy van inglesina, goede kwaliteit. Bij onze maclaren is de schroef van het zitje wel een keer afgebroken. en het venster in het kapje is beetje los. ZOu niet mogen voor dat geld vind ik eigenlijk.

Sofie-Anne

Sofie-Anne

13-10-2009 om 13:54

Oja over het ruggetje enzo

oja, ik was nog vergeten te zeggen dat je een baby ook in een buggy kan leggen, je moet alleen even naar de wielen kijken, of ze groter zijn en er vering cq schokbrekers op zitten. Niet een buggy met van die kleine plastic wieltjes natuurlijk. Er wordt altijd overdreven over de schade voor het ruggetje, als de buggy plat kan ( of 160 graden) en je legt er een comfortabele zak in, waar de riempjes doorheen kunnen zoals een bunker of een wallaboo zak ligt hij prinsheerlijk. Hoe denk je dat ze in een maxicosy liggen, ook in een kommahouding zeg maar...laat mij een onderzoek zien waarin staat dat kinderen blijvend letsel er aan over gehouden hebben, de kinderwagenindustrie is er gebaat bij om die dure wagens te promoten, anders zou iedereen voor die buggy s gaan !

Liora

oh ik zou zeker ook een dure kopen hoor, met vering etc.

Liora

Ja de zitting kan eraf en in de wasmachine. Ik zou er trouwens wel een voetenzak bij nemen, zodat het iets zachter ligt.

Wat ook best handig is is dat er reflecterende strips op de buggy zitten (en ook de voetenzak), dus je bent beter te zien in het donker.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.