Babytijd Babytijd

Babytijd

herfst

herfst

18-12-2008 om 15:18

Buik 6 maanden na bevalling

Is dit de goede rubriek? Ik hoop het, ik denk hier in elk geval de meeste lotgenoten te treffen ;-)

Nu 6 maanden na de bevalling, ben ik weer op mijn oude gewicht, maar niet in mijn oude vorm. Ik heb een echt buikje nog. Ik denk dat er iets aan de hand is met mijn buikspieren (duh!) want als ik op mijn rug lig, voel ik tussen de twee rechte buikspieren nog een behoorlijk 'gat' zitten.

Weet iemand of dit nog weggaat? Ik doe nog geen buikspieroefeningen omdat ik bang ben dat dat gat dan niet meer dichtgaat (of gaat het zowiezo niet meer dicht?).

Welke oefeningen kan ik wel doen? Gewoon hardlopen ook goed voor de buikspieren? Dan zou ik daar mee kunnen beginnen.
Ik heb wel af en toe een sit-up gedaan om te proberen, zou het daardoor komen? dat ik dat een paar keer geprobeerd heb? (Was wel na 3 à 4 maanden pas)

Alvast bedankt,
Herfst

Mrem

Mrem

18-12-2008 om 19:36

Wat dat gat betreft

Dat hoort met 6 maand geloof ik wel weer weg te zijn. Het komt in elk geval omdat de rechte buikspieren weer terug naar voren moeten en bij jou is dat dus nog niet het geval. Die rechte buikspieren moet je dus ook zeker niet trainen. Train je die namelijk terwijl ze nog niet op de juiste plek zitten dan werkt dat averechts. Ik zou er eens naar vragen als je bij de huisarts bent. Schuine buikspieren kan je wel altijd trainen, dat is zelfs goed, in elk geval voor je buikje. Volgens mijn fysio zijn die ook veel belangrijker dan de rechte buikspieren.

herfst

herfst

18-12-2008 om 20:08

Dat gat inderdaad

ik maak me vooral zorgen over dat gat inderdaad.. na de eerste heb ik volgens mij helemaal geen gat gehad maar nu na de tweede dus wel..
hmm hopelijk weet iemand anders nog iets erover en anders inderdaad maar eens navragen
bedankt in elk geval Mrem

Mrem

Mrem

19-12-2008 om 09:06

Diastase

Ik bedacht me vannacht opeens dat zo'n gat een diastase heet. Als je daar op googled vind je meer informatie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.