Babytijd Babytijd

Babytijd

Jeanne

Jeanne

09-07-2010 om 11:01

Buikslaper

Onze dochter van 5 maanden draait zich sinds een poosje op haar buik, maar ze kan nog niet terug draaien. Nu gaat ze de laatste week ook niet meer slapen als ze op haar rug ligt, maar ze draait zich om en gaat dan slapen. Dat vind ik op zich niet zo'n probleem, maar ze blijft vaak met haar hoofdje naar beneden liggen. Overdag slaapt ze in de kinderwagen die altijd bij mij in de buurt staat, maar 's nachts slaapt ze tussen ons in en doordat ik dan niet rustig kan slapen ben ik erg moe. Wie heeft tips, zodat wij weer rustig kunnen slapen?

Rembrand

Rembrand

09-07-2010 om 16:15

Co sleeper wellicht een idee?

Hoi Jeanne,
Wellicht kan je een bedje maken of kopen dat aan jullie bed vast zit. Ze heeft dan haar eigen ruimte, maar ligt toch dicht bij je.
Als je googled op co sleeper vind je genoeg informatie hierover.
M.

joep

joep

09-07-2010 om 16:22

Campingbed

Campingbed. Had ik altijd naast mijn eigen bed staan. Eigen matras uit het spijlenbedje erin en slapen. Er tussen zou ik echt niet doen.
Het buikslapen is niet anders, als ze dat zelf doet, maar ik zou haar wel in de buurt willen. Als zij heen kan draaien duurt het waarschijnlijk ook niet zolang voor ze ook terug kan. Probeer veel als zij wakker is het buikliggen te oefenen, zodat haar hoofd en nekspieren sterker worden.
Gr, Joep

Jeanne

Jeanne

09-07-2010 om 16:39

Eigen bedje

Haar eigen bedje staat naast ons bed, dus op zich kan ze daar wel in slapen, maar ze gilt het al uit als ik haar daar in leg. Ik heb geprobeerd haar een tijdje te laten huilen, maar ze gaat dan niet slapen en als ik haar dan overleg naar ons bed slaapt ze wel. Ze lag in haar eigen bedje in een safe-t-sleep om het draaien te voorkomen, maar zelfs dan krijgt ze het voor elkaar om haar hoofdje naar onderen te draaien.

Jeanne

Jeanne

09-07-2010 om 16:49

Oh ja,

Het probleem is op zich niet dat ze tussen ons in ligt, maar meer dat ze op de buik slaapt en met haar gezichtje in het matras ligt. Ze is sterk genoeg om haar hoofdje op te tillen en te draaien, maar ze doet het niet tijdens het slapen. Doordat ik haar steeds wil controleren slaap ik zo onrustig.

Aerosleep matrasje?

Voor onze zoon heb ik zo'n ding gekocht, al was het alleen maar voor de geruststelling. Zoon sliep altijd op zijn rug maar zodra hij kon werd het een buikslaper. Met zo'n matrasje kunnen ze nog steeds ademen als hun gezichtje naar beneden ligt. Hier is het volgens mij nooit echt nodig geweest want zoon ligt altijd met zijn hoofd opzij.

liora

liora

10-07-2010 om 09:18

Goed idee, en ik zag ze laatst ook voor een tweepersoons matras!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Kindje aan het hoofdeinde

en dan haaks op jullie, dus parallel aan het hoofdeinde met hoofdje richting buitenkant. En dan zelf zonder kussen slapen dan kan er weinig fout gaan.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.