Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

22-08-2009 om 22:04

Buiten slapen

Hallo,

Even voor de slaap-experts (ik hoop op Jessicah). Mijn zoontje gaat vanaf volgende week wennen op de creche. Op deze creche hebben ze twee buitenbedjes. Erg leuk lijkt me! Het zijn bedjes die buiten staan en kinderen kunnen daarin dus buiten slapen.
Nu moet ik een verklaring ondertekenen dat ik toestemming geef voor buiten slapen. Op deze verklaring kun je ook aankruizen dat je toestemming geeft voor buikslapen, inbakeren, fixeren, op de zij slapen. Die laatste zijn manieren van slapen die het risico op wiegedood vergroten. Dus concludeer ik dat buiten slapen ook het risico op wiegendood vergroot. Maar waarom eigenlijk? Het zijn gewoon veilige bedjes waar een kind op dezelfde manier in ligt als in een ledikantje binnen.

Weet iemand of buiten slapen risico op wiegendood vergroot?

Liora

Lijkt me niet

Ik ben geen deskundige, maar ik weet wel dat slecht geventileerd, muffe of rokerige ruimten de kans op wiegendood vergroten. De frisse buitenlucht zou dan juist heel goed zijn verwacht ik. Als het bedje verder hetzelfde is als een 'gewoon' bed dan zou ik zeker toestemming geven voor buiten slapen.

Minet

Minet

22-08-2009 om 23:51

Nee

Het is alleen een andere vorm van slapen waarvoor het slim is om ouders om toestemming te vragen, zodat je later niet kunt zeggen dat je niet wilde dat je kindje buiten sliep. Toevallig heb ik op mijn werk te maken gehad met een officiele klacht van een ouder die het er niet mee eens was dat zijn baby in een kinderwagen buiten te slapen was gelegd. Hij was bang dat het kindje gestolen zou worden, ondanks dat de dief dan eerst 2 afgesloten hekken zou moeten openen. De klachtencommissie adviseerde toen om ouders altijd te laten tekenen voor het buiten laten slapen.
Deze adviezen worden dmv een jaarverslag ook bij andere kinderopvangorg. bekend en vaak overgenomen.

Het heeft niets met wiegendood te maken, zoals de andere slaapvormen dat wel zijn.

Rafelkap

Rafelkap

23-08-2009 om 09:13

Het schijnt

dat je baby dan extra lekker slaapt. Niks mis mee, als het tenminste niet in de volle zon of in de tocht ligt en er geen kat op komt liggen. Maar ik neem aan dat er daar wel op gelet wordt.

liora

liora

23-08-2009 om 09:46

Dacht ik ook

Hoi,

Mij lijkt het ook heerlijk om buiten te slapen! Maar ik vroeg me even af of er risico's aan verbonden zijn die ik niet ken. Maar zo te lezen niet.

Ik geef zeker toestemming!

Liora

Minet

Minet

23-08-2009 om 10:41

Lutje potje?

Gebruiken ze op het kinderdagverblijf de zogeheten lutjepotjes Liora?
Daarbij weet je nl. al zeker dat er geen insecten/katten of wat dan ook in het bedje kunnen komen terwijl jouw kindje slaapt.
Voor wie niet weet wat een Lutje Potje is: www.lutjepotje.nl

Groetjes, Minet

Minet (ot)

Wat leuk ! Ik heb een foto waar mijn man als baby in zo'n huisje ligt, hij is nu 55 en woonde inderdaad als baby in het noorden. Mijn schoonmoeder was er erg enthousiast over, al haar 6 kinderen hebben erin gelegen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.