Babytijd Babytijd

Babytijd

3 kids mam

3 kids mam

03-12-2008 om 10:09

Bv afbouw en terugloop productie

Onze zoon van 4 maand kreeg de eerste maanden bv op verzoek. Vervolgens ben ik af en toe een flesje kv bij gaan geven. In eerste instantie alleen 's nachts een flesje omdat hij elke 2 uur komt voor een voeding en mijn man dan een flesje kan geven (kolven redde ik niet overdag omdat hij al zoveel wil drinken en ik nog 2 kids onder de 4 heb rondlopen). Toen heb ik met 3 maand besloten ook overdag een flesje te gaan geven aangezien ik volgende maand weer moet gaan werken en hij nog op 7 a 8 voedingen per dag zit. Dit ging ook prima. Nu ben ik deze week overgegaan op 3 flesvoedingen naast ongeveer 4 maal borstvoeding maar nu merk ik dat mijn productie heel erg aan het terug lopen is. Ik heb zelfs al twee keer na een bv een flesje na gegeven omdat hij onrustig bleef en echt had. Ik weet dat ik om de productie te verhogen weer vaker moet aanleggen maar dat wil ik nou juist niet. Mijn doel is om uiteindelijk uit te komen op ongeveer de helft fles en de helft borstvoeding. Dus zeg maar 3 keer fles, 3 keer borst als hij 's nachts wat langer gaat slapen, en anders 's nachts nog een slokje borst extra.
Ik heb mijns inziens heel langzaam afgebouwd en hij krijgt nog steeds meer dan de helft bv maar het lijkt er op dat hij uit de fles veel meer drinkt dan uit de borst. Ik weet ook dat als ik flesjes na moet gaan geven het alleen maar erger gaat worden maar hoe kan ik zonder weer hele dagen met hem aan de borst te zitten dan toch naar een eerlijke verdeling borst/fles.

Wat ik er van weet

..en daar heb je niet zo veel aan. Dit soort constructies kan slecht werken als je er te vroeg aan begint. Als je dan al voedingen weglaat kan inderdaad de productie instorten. Pas na een aantal maanden wordt de boel flexibeler. Maar ja, daar wil jij niet op wachten..

Mathilde

Mathilde

04-12-2008 om 16:16

Cyclus

Tegen de tijd dat ik op vier keer bv per dag zat, kwam ook mijn cyclus weer op gang. Vlak voor de menstruatie dook mijn productie dan naar beneden. Op de dagen dat ik niet werkte en in de weekeinden kregen ze dan vaker bv en zo kwam het telkens weer goed.
Het kan ook dat je baby de fles lekker makkelijk vindt en de stroomsnelheid van de borst hem ineens tegen valt. Borstcompressie kan dan helpen (kijk even op de site van VBN).
En inderdaad, net wat rodebeuk zegt, als je snel begint met afbouwen loop je grotere kans op een flinke dip. Ik weet niet hoeveel dagen je straks weer moet gaan werken, maar niets let je om op de dagen dat je met de baby thuis bent vaker te voeden. Daar kun je nog een hele tijd op voort.
Mathilde

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.