Babytijd Babytijd

Babytijd

Rosa

Rosa

11-09-2010 om 15:58

Bv dip

Mijn dochter is 19 weken jong en krijgt borstvoeding op verzoek. Mijn melkproductie wisseld nogal. Als ik merk dat het wat achteruit loopt leg ik haar een aantal dagen vaak aan en merk dan eigelijk snel weer vooruitgang. Nu merk ik sinds maandag ( dus al 6 dagen) dat m'n productie erg verminderd is. Wat ik dus doe is aanleggen, aanleggen, aanleggen (elk uur, elke twee uur). Zelf rust nemen, s'nachts de wekker zetten voor nachtvoedingen, goed drinken, wisselvoeden. Ik merk alleen niet echt dat er een stijgende lijn qua productie in zit. Ga me toch een beetje zorgen maken nu. Komt het nog goed? Heeft iemand ervaring met een productiedip die zo lang duurt.
Ze heeft wel voldoende plasluiers, maar is duidelijk niet meer zo tevreden en ook na wisselvoeden heeft ze naar mijn idee nog wel honger. Ik ben trouwens nog niet ongesteld geweest, dacht dat dat er misschien aan zat te komen, maar nog steeds niets.
Ik hoop dat iemand hier iets over kan zeggen.
Groetjes Rosa

Bloemmetje

Bloemmetje

13-09-2010 om 21:40

Rosa

Je geeft aan dat je kindje voldoende plasluiers heeft, dus er is geen reden om aan te nemen dat ze echt onvoldoende binnenkrijgt. Zeker niet wanneer ze voldoende groeit.
Je kindje is ontevreden, zeg je. Waar merk je dat aan? Er kan ook een andere reden zijn waarom ze zich gedraagt zoals ze dat nu doet. Kindjes rond deze leeftijd maken een ontwikkelingsspurt door. Het kan zijn dat ze daarom op dit moment om meer vraagt. Dat wil niet zeggen dat jouw productie achteruit is gegaan. Daarnaast kan het ook zo zijn dat ze gewoon lekker bij je wil zijn. Liefst aan de borst, want daar is het goed toeven ;-)
De stijgende lijn qua productie zul je, in elk geval wat je borsten betreft, rond deze leeftijd vaak niet zo goed meer opmerken. Melk wordt aangemaakt op de momenten dat je kindje drinkt. Dat je wellicht niet meer zulke volle borsten hebt wil niet zeggen dat je productie niet op peil is.
Ga lekker door zoals je dat nu doet, zou ik zeggen. En neem je kindje lekker aan de borst wanneer het daar om vraagt. Heb je het idee dat de nachtvoedingen op dit moment nodig zijn, dan is het altijd goed daar vooral mee door te gaan. 's nachts voeden geeft je productie zowieso een enorme boost.
En wat betreft je menstruatie; wanneer je eerder 's nachts geen voedingen meer gaf, zou het zo kunnen zijn dat je cyclus inderdaad weer aan het opstarten was. Onder invloed van de borstvoedingshormonen kan dit proces zijn vertraagd of zelfs weer zijn gestopt. Handig toch? ;-)
Groetjes Bloemmetje

Bloemmetje

Bloemmetje

13-09-2010 om 21:46

Overigens

Melk wordt zowieso wel aangemaakt, maar vooral op de momenten dat je kindje drinkt. Na 19 weken mag je aannemen dat je borsten al aardig goed zijn ingesteld. Ook "slappe" borsten kunnen voldoende melk bevatten. Ter geruststelling; je melk raakt niet op. Daar zou je erg veel moeite voor moeten doen (lees: erg veel voor achterwege moeten laten)

Rosa

Rosa

14-09-2010 om 09:24

Bloemetje

Bedankt voor je reactie. Sind zondag middag gaat het eigenlijk al beter en gisteren leek weer als vanouds. Ze drinkt eigenlijk altijd twee borsten en vorige week vaak wel vier en liet ze uiteindelijk boos los. Een uur later viel ze weer aan alsof ze uren geen drinken had gehad. Deze periodes heb ik wel meer gehad, maar dan merkte ik met vaak aanleggen al wel snel resultaat, dat duurde nu veel langer en dat maakte me natuurlijk weer onzeker.
Ben ook helemaal blij dat het nu weer goed gaat, ik wil nog lang borstoeding blijven geven.
Ze drinkt normaal gesproken ook best veel, zo'n 8 keer per dag en dan hoor je overal om je heen dat kinderen met borstvoeding van dezelfde leeftijd 5 voedingen krijgen, dat maakte me ook onzeker en gelukkig heb ik dat nu los gelaten. ( ik zou het denk ik zelf missen maar 1 keer in de 4 uur ;-)
Nu ik het dipje weer te boven ben, ben ik nog meer gemotiveerd het nog lang vol te houden.
Groetjes

Bloemetje

Bloemetje

14-09-2010 om 13:32

Rosa

Fijn dat het weer lekker loopt allemaal. En inderdaad, het ene kindje drinkt vaker dan het andere. Sommige kindjes kunnen echt hamsteren en drinken in één keer heel veel, andere doen het lekker rustig aan en drinken wat vaker kleinere hoeveelheden. Zoals jouw meisje dus. Mijn jongens deden dat ook zo trouwens. Vond ik ook wel gezellig! Lekker veel knuffelmomentjes. Heerlijk! Fijn dat jij daar ook zo van geniet.
En het voordeel van dat je nu dit dipje hebt meegemaakt is dat je er de volgende keer niet meer onzeker van wordt. Dan weet je immers dat het wel weer goed komt.
Groetjes Bloemetje (bedankt voor de verbetering.. bloeMMetje.. dat klopt natuurlijk niet ;-))

Ga zo door!

Beste Moeder,

Wat goed dat je zo vaak aanlegd.
Dan moet de productie eigenlijk niet minder worden.
Als ze genoeg poept en plast is er niks aan de hand, maar om de 2 uu ris natuurlijk wel erg vermoeiend.
Het kan zijn dat ze door een ontwikkelingsspuurt meer behoefte heeft aan voeding, maar als het haar elke 2 uur wordt aangeboden en ze drinkt een beetje, kan ze natuurlijk in dat ritme komen te zitten.
Ik geef zelf al 6,5 maanden borstvoeding en had soms ook van die dagen, maar alles is goed gekomen.
Ga dus zo door! Erg dapper dat je niet opgeeft!
Denk maar zo: BV is het beste wat je je kind kan geven.
Dit heb ik zelf ook 3 maanden tegen mezelf gezegd, omdat mijn zoon niet wilde drinken (was prematuur en kan na 1 maanden met pijn en moeite uit de fles drinken)

Misschien nog een tip: kolf de borst eens goed leeg, dan kan er weer snel nieuwe melk aangemaakt worden en zal de productie misschien doen stijgen.

Succes

Groetjes Mamamayo

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.