Babytijd Babytijd

Babytijd

Asje2

Asje2

30-11-2008 om 23:07

Bv en inbakeren

Wie heeft ervaring met BV geven en inbakeren?

Onze meid heeft reflux (familiekwaal helaas) en is vooral na de voeding van een uur of 10/11 's avonds super onrustig..Ze wil cluster voeden (ik geef dan al 2 uur zelfde borst zodat ze niet blijft spugen) en dat mag ook maar op een gegeven moment is super onrustig, laat los en hapt weer toe, spuugt dan nog wat maar wil maar niet in slaapvallen (in principe slaapt ze naast mij 's nachts) Vannacht was ik al 2 uur met haar bezig en besloot haar in te bakeren om 1:30...Na 2 minuten wiegen was ze diep in slaap en sliep tot 5:00, daarna gewoon aan de borst en hebben we samen verder geslapen tot 8 uur, prima dus.

Nu wil ik haar elke avond gaan inbakeren maar ik wil niet de bv in gevaar brengen.

Dus dacht ik zelf, na het clusteren en badje 's avonds haar in te bakeren (zal ergens tussen 22 en 24 uur zijn) en dan de wekker te zetten na 4 of 5 uur zodat ze kan drinken en verder bij mij kan slapen. Op die manier komt dus als het goed is de BV produktie niet in gevaar....

Wat is jullie ervaring?

Mama Marjan

Mama Marjan

01-12-2008 om 08:00

Bakerzak

Hallo Asje,

Mijn dochtertje van ruim 2 maanden heeft ook last van reflux. Zij werd er ook erg onrustig van, mn steeds het eerste uur na de voeding en als ze sliep werd ze tussendoor steeds waker. Nu slaapt ze in een bakerzakje en krijgt ze anti-reflux medicatie en is ze een stuk rustiger! Heb deze week nog eens geprobeerd zonder bakerzak maar dat lukte nog niet: weer elk kwartrier wakker. misschien is zo'n zakje een mooie tussenstap om te proberen? Baker je nu volledig in met van die lange doeken? En wat bedoel je met "Op die manier komt dus als het goed is de BV produktie niet in gevaar...."? Ik heb mijn kleine s'nachts nooit wakker gemaakt om te voeden , ook niet toen ze nog jonger was en ook met bakerzakje houdt ze gewoon haar eigen ritme aan: snachts komt ze nog één keer (wel wisselend tussen half 4 en half 7) en de BV loopt als een trein. Laat het zakje trouwens gewoon aan tijdens de nachtvoeding. Ook met echt inbakeren heb je volgens mij geen problemen.

Groetjes
Marjan

Rembrand

Rembrand

01-12-2008 om 08:37

Marjan.

Dat inbakeren een negatieve invloed op de borstvoeding kan hebben kan je via de volgende link lezen : http://www.borstvoeding.com/kindjeaandeborst/kraamtijd/inbakeren-1.html
Het hoeft niet, maar je moet je wel bewust zijn van het feit dat het kan.
Je weet niet of ze haar eigen ritme aanhoud met inbakeren. Wellicht zou ze twee of drie komen voor een voeding ipv één keer.
M.

Mama Marjan

Mama Marjan

01-12-2008 om 12:03

Rembrand

Beste Rembrand,

Dank je voor de link. Kan me er heel goed iets bij voorstellen hoe het gaat bij hele jonge kindjes, als BV nog wordt opgestart. En dat het dan problemen kan geven bij aanleggen, zoeken ed. Ik ben mijn kindje in een bakerzakje gaan leggen vanaf 4 weken, toen liep de BV al heel goed (is trouwens mijn tweede). Ik heb geen negatieve effecten gemerkt. Hongersignalen zie je nog steeds (begint dan door het zakje heen op haar knuistje te sabbelen). Is bij strak inbakeren natuurlijk niet mogelijk. Ze slaapt nu langer door en wordt uitgeruster wakker waardoor ze weer beter drinkt. Of ze zonder bakerzak een ander ritme zou hebben? Tja, wie zal het zeggen? In elk geval is ze nu erg tevreden, slaapt ze goed en groeit ze als een trein. Ik wou zeker niet de evidence tegen spreken, maar hier gaat het gewoon goed, positieve ervaring dus!

groetjes marjan

Asje2

Asje2

01-12-2008 om 14:33

Doeken

Ik gebruik de doeken, vannacht kwam ze zelf na 4 uur, toen weer in de doeken maar er werd hard gekreund en ze moest erg spugen dus heb ik haar weer uitgepakt en bij me genomen en zo hebben we een beetje aangelummeld tot de ochtend.

Ze kwam normaal al om de 4 uur 's nachts, toen de reflux begon werd het een zootje dus ik vind het wel lekker dat ze nu weer naar de 4 uur gaat.

M uhmmm Rembrand hihihi Als ik zorg dat ze om de 4 uur blijft eten zal het toch wel goed gaan? Ik werd trouwens wakker van haar gesmak, ze huilde nog niet dus waarschijnlijk slaap ik onbewust luisterend naar haar hongersignalen. Ze ligt in haar wieg gelijk naast mijn bed.

3 kids mam

3 kids mam

01-12-2008 om 15:01

Ging hier prima

De twee oudste heb ik ingebakerd terwijl ik bv gaf. Ik ben begonnen met inbakeren met 5 en met 3 weken. Ik heb nooit gemerkt dat het de bv in gevaar heeft gebracht. Ze kwamen wel minder voor een voeding. De tweede sliep zelfs al door met een paar weken. Maar ik denk dat ze, doordat ze langere tijd sliepen, ze vervolgens uitgerust een hele hoop in 1 keer konden drinken, om vervolgens ook weer langer te kunnen slapen. Ze hebben 5 en 8 maand bv gehad en groeide prima.

Rembrand

Rembrand

01-12-2008 om 15:21

Asje.

Als je bewust bent van de risico's op de produktie kan het zeker rust brengen voor de nachten. Als het overdag met het slapen goed gaat lijkt het verstandiger om dan niet in te bakeren.
Krijgt ze medicijnen voor de reflux ?
Smakken is een vroeg hongersignaal. Als je er zelf niet wakker van word en zij valt weer in slaap kan het toch zijn dat een voedingsmoment mist.
Ingebakerde baby's slapen vaak dieper en dat kan een nadeel zijn als je kijkt naar vraag en aanbod.
M.

Asje2

Asje2

01-12-2008 om 16:21

Ik baker overdag niet in, alleen in een gewoon dekentje maar dan komen na een tijdje de armen vanzelf tevoorschijn ;-)

Het ligt aan de dag hoe het slapen gaat, ze valt vaak aan de borst in slaap en als de reflux dan niet erg is slaapt ze goed maar helaas komt het nog vaak voor dat er een boer of krampen dwars zitten, en dan is het bal.

Ik probeer nog even met de Chiropractor de reflux aan te pakken, ze gaat strakjes...Als dat niet lukt dan zal ik volgende week de kinderarts om medicijnen moeten vragen helaas...die zantac is zo'n troep maarja dit is ook zielig.

Asje2

Asje2

02-12-2008 om 17:03

Rembrand

Wilde je even updaten! Ze weegt nu 4200 gram (groei van 800 gram in 3 weken) en is 54 cm (3.5 cm in 3 weken)

Ze heeft prevacid gekregen, een nieuw middel wat veel minder erg is dan zantac.

Ook gaat het inbakeren goed, ze kwam vannacht om 2 uur en om 5:30, uit zichzelf en ik werd weer wakker van het gesmak en gekreun dus bij de eerste tekenen.

Als de medicijnen nu echt gaan werken houd ik op met inbakeren.

Okee ga taart bakken, oudste is jarig, 11 jaar!!!!

Rembrand

Rembrand

02-12-2008 om 23:25

Asje.

Haar groei ziet er geweldig uit !
Prevacid ken ik (nog) niet. Ik zal er eens op googelen.
Fijn dat het met het inbakeren goed gaat.
En alvast gefeliciteerd met je oudste spruit !
Liefs M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.