Babytijd Babytijd

Babytijd

michaja

michaja

30-11-2008 om 08:09

(bv) voeding laten vallen

Hoi allemaal

Ik heb een vraagje aan jullie. Ik heb een zoontje van vandaag precies 2 maanden! Die het fantastisch doet. Ik geef bv, gedeeltelijk op verzoek en gedeeltelijk op tijd omdat ik twee meiden heb die ik naar school/crèche moet brengen en weer ophalen. Verder slaapt hij ontzettend veel en goed. Maar nu mijn vraag. Sinds een paar dagen krijgt hij om 16 uur (soms 17 uur) een voeding, een uur of ander half later gaat hij slapen en dan komt hij niet eerder als dat ik hem zelf om 22-23.00 uur wakker maak. Vervolgens komt hij zelf weer tegen 5 uur. Met andere woorden hij slaat de voeding van 20 uur over. Wat is wijsheid? Zo door blijven gaan en hopen dat hij uit zichzelf op een gegeven moment de laatste voeding rond een uur of 19 uur gaat krijgen en niet meer om 22-23 uur? Of hem wakker maken rond 20 uur en hem dan te laten doorslapen en zien wanneer hij komt? Hij wordt trouwens a.s. dinsdag weer gewogen maar ik vermoed dat hij toch wel tegen de 6 kilo is. Mijn twee meiden lieten gewoon eerst heel netjes hun nacht voeding vallen en niet veel later de laatste avond voeding :)

sandra helmink

sandra helmink

30-11-2008 om 13:52

Michaja

Ik denk dat ik voor jou tweede optie zou gaan, proberen of je hem om 20.00 nog wat kunt geven en dan kijken tot hoe lang hij slaapt maar dat hangt natuurlijk ook van jou zoontje af. Mijn dochtertje wou al heel vroeg geen laatste voeding meer (die van 11 uur) en als ik haar dan wakker maakte huilde ze alleen en wou perse niet drinken dus toen had ik zoiets van nou ik kijk wel wanneer ze wakker word en mevrouw sliep lekker door tot 'smorgens vroeg. Nu weet ik dat ze die laatste voeding aanraadde maar als het kind echt niet wil kun je haar/hem ook niet dwingen en op het cb zei dat het verder geen kwaad kon. En jou zoontje is al 6 kilo, nou mijn dochtertje woog laats met 5 maanden nog net geen 6 kilo dus het gewicht is wel goed denk ik. Maar ik denk dat je zelf even moet kijken en proberen wat het beste is voor jou zoontje, ik was af en toe ook best onzeker erover maar ze doet het goed en heeft nu echt een eigen ritme. Veel succes! groetjes sandra

Laatste voeding steeds vroeger

Ik zou die laatste voeding steeds vroeger gaan geven. Je maakt hem er toch wakker voor, dus kun je hem ook wat vroeger wakker maken. En dan kijk je gewoon hoe het daarna uitkomt met je nacht- en ochtendvoeding.

Overigens heb ik m'n kinderen nooit wakker gemaakt voor een late voeding, ik merkte wel wanneer ze kwamen. dat kon wel als gevolg hebben dat ik 2 voedingen per nacht had, waar jij er misschien maar 1 hebt.

Mama Marjan

Mama Marjan

30-11-2008 om 21:37

Ik maak wakker

Hallo!

Mijn jongste dochtertje is nu 2,5 maanden en doet hetzelfde: ze slaat de late voeding ook over, drinkt voor het laatst ook tussen 4 en 6 ergens. Ik maak haar wel wakker als wij naar bed gaan rond 22.30. Dan drinkt ze vrij goed en slaapt vervolgens tot een uur of 5 (vandaag kwart voor 7!). Ik vind dat voor haar de nacht gewoon erg vroeg komt als ze het laatst drinkt laat in de middag. Ze drinkt 2 nachtvoedingen als ik haar niet wakker maak, en aangezien voor dochter nummer 2 de dag begint tussen half 6 en 6, ben ik voor zo weinig mogelijk onderbrekingen s nachts ;) Mijn oudste deed trouwens hetzelfde, ik heb haar tot 6 maanden elke avond nog lekker in bed gepakt rond 11 uur, toen ben ik egstopt met late voedingen en sliep ze van 7 tot 6. Ook wel erg gezellig voor ons om die eerste maanden zo de dag af te sluiten!

Succes ermee!
Groetjes
Marjan

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.