Babytijd Babytijd

Babytijd

Bv vraag

Hallo
Ik heb een vraag rondom BV. Mijn dochter is 11 weken en sinds een paar dagen (waarin ze overigens ook erg snotterig is) minder tevreden. Waar ze eerst minstens 3,5 uur tevreden was komt ze nu veel eerder.. Kan dit liggen aan mn productie? Dat er te weinig voeding in zit?

Verder gaat ze eigenlijk te vroeg de nacht in. Na de voeding van 18u slaapt ze vaak 5 a 6 uren om daarna weer om de 2 of 3 uur te komen.

Over 3,5 week ga ik weer werken en op het kdv voeden. Is het reeel om voor die tijd iets van een ritme te willen? Bijv om 7u, 10u, 13:30 en 17u?
De creche zit naast mn werk dus ben er zo, maar zit wel met besprekingen...

Als ze om de 2u voeding wil dan lukt dat eigenlijk niet. Maar om voor 2 dagen werken de bv op te geven vind ik zo zonde.

Verder, denk ik dat ze door de verkoudheid ook wel last vd oortjes zou kunnen hebben. Wat is daar, behalve neusspray, aan te doen? Tis zo zielig!

Alvast bedankt!
MaaiKe

Hanne.

Hanne.

08-09-2010 om 10:53

Ritme

Hoi Maaike,

Ik ben geen BV expert, dus ik kan je niet met alles helpen. Over het ritme kan je denk ik veel verschillende meningen vinden. Over het algemeen is BV en een kind in een ritme 'dwingen' niet de meest ideale combinatie. De BV is het meest gebaat bij een vraag en aanbod principe.

Daarnaast vind ik het persoonlijk ook van het kind af hangen. Twee van mijn 3 kinderen dronken niet als ze geen honger hadden. Bij hun zat er letterlijk 2-6 uur tussen de voedingen. Dan kan de klok wel zeggen dat het 10 uur en dus etenstijd is, maar als ze hun mond niet open doen ga je er toch echt niets in krijgen.

Dat werken niet lukt als je (mogelijk) iedere 2 uur je kind moet voeden snap ik goed. Maar ik vraag me ook af of uberhaupt gaat lukken om je kind op een redelijke manier zelf te voeden als het kind niet in een schema zit. Zelfs als ze om de 4 uur komt. Besprekingen plan je neem ik aan van te voren in. Kan je die ineens verschuiven omdat je kind vandaag een uur eerder heeft gedronken en dus de hele dag een uur eerder gaat komen. Is het geen optie om te gaan kolfen? Dan maakt het veel minder uit wanneer ze honger heeft en om de hoeveel tijd dat is.

dc

dc

08-09-2010 om 16:46

Bv antwoord

Vaak willen baby's vaker drinken als ze zich niet lekker voelen. Gewoon aan toegeven, 3.5 weken is nog ver hoor om je daar nu druk over te maken.

Wat betreft de oortjes, mijn kinderen hadden bij elke nieuwe tand verkoudheid en een dubbele oorontsteking. Ik zou de dokter er even naar laten kijken. Antibiotica helpt goed.

En voor je eigen rust, zou ik inderdaad kolven voor de paar dagen op de kdv. Niet alleen kan er dan een flesje gegeven worden als ze honger heeft, ik vind het ook rustiger voor haar. Als je iedere keer overdags komt en dan weer weggaat, moet ze steeds weer afscheid nemen. Dat lijkt me echt heel vervelend voor zowel de baby als jou.

Ma@iKe

[email protected]

09-09-2010 om 22:12 Topicstarter

Reactie

Tuurlijk geef ik ook wel afgekolfde melk mee...juist voor de gevallen dat ik niet de honger kan komen stillen door bijv een bespreking...
Zie het kolven op heT werk gewoon totaal niet zitten...ga het proberen en zie het wel. Werkt mn plan niet, dan doen we t anders, en hoe zien we dan wel weer.....

Rembrand

Rembrand

10-09-2010 om 09:14

Ervaringsavond voor voedende moeders.

Hoi [email protected],
Wellicht is het een tip om eens een avond voor voedende moeders bij te wonen van één van de borstvoedingsorganisaties in ons land. Van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) weet ik dat die overal in ons land worden georganiseerd, en La Leche Leage doet ook iets soortgelijks. Je kunt daar je vragen en twijfels neerleggen en je zult antwoorden en steun krijgen van moeders met dezelfde vragen en ervaringen.
Meer informatie kan je vinden via http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl/ en http://www.lalecheleague.nl/Regio-informatie/LLL-in-de-regio.html
M.

Bv 'deskundige'

Beste moeder,

Waarschijnlijk ligt dit niet aan de productie.
Als baby's verkouden zijn hebben ze soms meer dorst. Als jij verkouden bent en keelpijn hebt drink je ook graag wat extra's. Borstvoeding verzacht ook de keel.
Een kindje wat met 11 weken om de 3,5 uur 'komt' is heel fijn, maar om de 2 uur is zeker niet iets geks.
Mijn zoon (wel prematuur geboren) eet/drinkt nog steeds om de 3 uur en kwam tot 5 maanden ook nog in de nacht voor een voeding. Nou is mijn zoon niet te vergelijken met elk ander kind, na 3 maanden kon hij pas goed drinken.
Wat wij wel (tot gisteren) deden om 23 uur wakker maken en dan nog voeden, zodat die 6 uur slapen daarna komen.
Het is niet reeel om een ritme te maken voor het kind. Maar je kan het wel proberen...
Met flesvoeding is dit anders, maar dat is natuurlijk zonde als je zo dichtbij het KDV zit. Tevens moet jouw werkgever je de ruimte geven om op vaste tijden te voeden/kolven. Ook al zit je met besprekingen. Tot 9 maanden mag je 25% van je werktijd gebruiken om te voeden/kolven. Ik zelf kolf elke 3 uur af op mijn werk. Ik sta voor de klas en ik word netjes afgelost door een collega.

Wb de verkoudheid, volgens mij mag je niks anders geven dan neusdruppels. Maar als een baby echt heel erg oorpijn heeft (oorontsteking), dan krijst het alleen maar van de pijn en heeft het korts (gehad).

Succes met alles.

Groetjes Mamamayo

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.