Babytijd Babytijd

Babytijd

Asa Torell

Asa Torell

09-05-2011 om 20:15

Co-sleeper of gewoon bedje?

Voor de nieuwe baby is hier ook een nieuw bedje nodig en ik zit me af te vragen of een co-sleeper misschien wat is. Dat is alleen in vergelijking met een voor 10 euro op marktplaats aan te schaffen standaardbedje wat aan de kostbare kant ;-). Tweedehands lijken ze er niet echt te zijn, en tot nu toe vind ik alleen typen die veel kleiner zijn dan een gewoon bed waardoor er ook nog een extra matras nodig is (die hebben we nog wel voor het gewone bedje).
Iemand die me kan vertellen dat het de investering meer dan waard is? Of maakt het toch niet zoveel uit tav. gewoon bedje tegen je eigen bed aan? Of zijn er types co-sleeper met standaardmaat (60 x 120)?

Massi Nissa

Massi Nissa

09-05-2011 om 20:40

Nog een optie

Hier geen ervaring met de cosleeper, maar wel ervaring met een pasgeborene :-). Wij hebben een schitterende wieg staan, door mijn vader ontworpen en getimmerd. Inmiddels hebben er al zeker 25 baby's in die wieg gelegen. Onze zoon niet. Die krijst tot hij op de in zijn ogen enige juiste plek is beland: naast mama('s borst) in het grote bed van zijn ouders. Die wieg staat er nog, ter decoratie. Een andere functie heeft-ie niet, eigenlijk.
Achteraf hadden we ons dus de moeite kunnen besparen. Misschien wil jouw zoon of dochter straks ook niet in een bedje, of een cosleeper, en verlost hij/zij je zo van het dilemma. Ik zou heel even wachten met de aanschaf. Aan de andere kant, het is niet gezegd dat je net zo'n koppige hedonist krijgt ;-).
Groetjes
Massi

Asa Torell

Asa Torell

09-05-2011 om 21:02

In ons bed

daar zou ik niet eens zoveel op tegen hebben, ware het niet dat we een te zachte matras hebben, waarmee het niet zo veilig is. En om bewust een nieuwe matras te kopen, daarvoor wil ik het dan ook weer toch net liever niet als het niet nodig is.
Overigens pleit dit probleem wel voor het gewone bedje, dat kan tenminste ook nog dienst doen als er misschien nog eens een eigen-bed-fase intreedt. Die van jou is vast nu al zowat uit die wieg gegroeid?! Of toch juist voor de co-sleeper, waarin de baby dan kan liggen en evengoed tegen de borst aan?

Juist geschikt joh, zo'n mp-ding van 10 euro

..dan kan je gewoon de zijkant eraf slopen en aan de poten zagen tot het bed de hoogte van je eigen bed haalt.
Nog iets bij de poten ritselen en wala! klaar is je cosleeper.
Wij hebben een IKEAbedje, dat witte standaardding, voorzien van een paar extra beugels waarom de matrasdrager rustte. Het was een eitje om de zijkant weg te laten. Vervolgens stevig aan ons eigen bed vastgemaakt. We hebben een hoog bed (boxspring) dus aan de poten hoefde niets te gebeuren.

of zijn er extra voordelen die ik met deze oplossing gemist heb?

Mijn jongste bleek enorm veel bedgeluid te produceren en werkelijk van alle geluiden van ons wakker te schrikken. Uiteindelijk lag man op zolder, baby in zijn cosleepertje in het grote bed en ik op een lullig kampeermatrasje in het kinderkamertje om een beetje te kunnen slapen. Haha. Toen heb ik maar een eind gemaakt aan dat hele cosleepverhaal. Het was nosleep geworden. Dus na 2 mnd lag hij op zijn eigen kamer. Vervolgens heeft hij zich enorm gewroken door tot bijna de leeftijd van 1 jaar IEDERE ochtend om 4 uur te drinken. Maar ik dwaal af.
Mijn advies is dus een beetje van MP en een beetje van jezelf. En verder sluit ik me bij Massi aan.

dc

dc

09-05-2011 om 21:33

Cosleeper

Ik ben heel erg blij met mijn cosleeper (en een bedje waar je de zijkant vanaf sloopt is ook een cosleeper toch?). Mijn baby begint de nacht daarin, en als ze wakker wordt, verhuist ze naar mij, en blijft daar vaak dan de rest van de nacht liggen, net als bij Massi eigenlijk :-)
Maar dan ben ik niet bang dat ze het bed uit kan rollen, want dan zou ze in haar bedje rollen.

Verder zat er een matrasje bij geleverd en een hekje, waarmee je het als gewoon wiegje kan gebruiken.

Asa Torell

Asa Torell

09-05-2011 om 22:13

Haha rb

Wat dacht je, dat 10 euro bedje kwam hier ook omdat dochter vanwege licht slapen op een gegeven moment 's nachts in een andere kamer (en bed) moest liggen dan overdag ;-).
Voordeel van een officiele co-sleeper lijkt me dat het eventueel veiliger is (minder spleet tussen de matrassen dacht ik?) en dat je dat hekje er dan 's nachts tussen kan schuiven (toch dc?) als kind braaf ligt te slapen. Maar ik houd de knutsel-optie in gedachten.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

09-05-2011 om 22:59

Cosleeper

Ik vond de co-sleeper ideaal, vooral toen mijn zoon net geboren was. Ik vond het toch een veiliger idee dat hij dan in zijn co-sleeper latg ipv in het grote bed. Als hij huilde kon ik hem ook troosten door zelf half in die co-sleeper te gaan liggen bij hem, en dan weer terug in mijn eigen bed als hij sliep.

Maar er was wel een spleet van zo'n 10 cm tussen zijn en mijn bed (gedicht met een opgerold badlaken) en dat hekje kon je er daardoor ook niet tussen schuiven. Dat ging trouwens zowiezo niet zonder horten of stoten, dus nooit gedaan midden in de nacht.

Als ik jou was zou ik je 10 eurobedje ombouwen tot cosleeper en vastzetten met een lijmklem ofzo. Dat deed ik trouwens ook, omdat die co-sleeper anders makkelijk kon verschuiven.

dc

dc

10-05-2011 om 10:36

Spleet?

Hier geen spleet hoor, maar dat ligt denk ik aan eigen bed. Het hekje kan er niet tussen als hij vast zit aan het bed.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

10-05-2011 om 15:01

Spleet

Hij stond wel tegen het bed aan, maar tussen de matrassen zat toch een vrij brede spleet. Zowiezo had je bij mij een spleet(je) op de plek waar anders het hekje zit. Maar met die opgerolde handdoek was dat zo opgelost.

Fijn woord ook, spleet.

Marleen

Marleen

10-05-2011 om 20:04

Mand

Hoi, even een variant. Ik had een mand op een onderstel naast mijn bed staan als wieg. Handig ding want verhuisde overdfag naar de woonkamer als bedje. Wel duur geloof ik , maar ik had m te leen. groetjes, Marleen

dc

dc

10-05-2011 om 20:51

Kan vallen?

Kan zo'n ding niet vallen als de baby gaat draaien?

liora

liora

11-05-2011 om 08:06

Wachten

Hoi Asa,

Je lijkt er al vanuit te gaan dat de baby niet in z'n eigen bed kan slapen, maar misschien kan hij dat heel goed. Waarom niet even kijken wat voor baby het zal zijn?

Liora

Asa Torell

Asa Torell

11-05-2011 om 09:35

Liora

Ik ga daar vast te veel van uit inderdaad, op grond van de andere twee vermoed ik een trend richting steeds meer nabijheidsbaby, maar dat is natuurlijk geen serieuze statistiek ;-).
Maar in elk geval hebben we gewoon geen bedje meer, dus dat moet er van te voren wel komen. En ik probeer nu dus te bedenken wat voor eentje. Het lijkt er wel op nav. deze draad dat het '10 euro MP' type het beste is om mee te beginnen, knutselen dan wel ander bedje kopen kan dan altijd nog.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.