Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op

Diaree en Extreem kapotte billen

Heeft iemand hier ervaring met een baby van 5maanden heeft al twee weken extreme diaree en extreem kapotte billen! Huisarts heeft gezegd dat dit nog weken kan duren. Baby heeft onwijs veel pijn en niks helpt wat we doen. Graag advies en ervaringen! 


telkens zsm verschonen en een barrière zalf smeren.  Proshield plus is een hele goede. Daarmee duurt het echt geen weken


Overigens als je praat over een baby met 2 weken extreme diarree..drinkt hij/zij wel gewoon goed? Want los van die billen klinkt 2 weken extreme diarree acuter in mijn oren

Mijn ervaring is dat er dan meestal ook een schimmel in het spel is. Wat schrijft de huisarts voor? Wij kregen destijds een schimmelzalf gemengd met zinkzalf.
Het is in elk geval een goed idee om na elke verschoning een zinkzalf te smeren (bij voorkeur met zo weinig mogelijk andere ingrediënten, hier gebruik ik graag daro zinkzalf, mijn tip is in elk geval geen sudocreme, daar konden mijn kinderen juist niet goed tegen).

Bephanten.  Wondermiddel. Geen sudo.

Hier juist heel goed effect met Sudocreme. Bepanthen deed/doet niet echt iets. Bij Sudocreme is de roodheid bij de volgende luier al goeddeels weg. Zal dus per kind verschillen.

Maar wekenlang extreme diarree lijkt me bij deze leeftijd lastig tegenop te drinken. Hoezo zou die diarree nog weken moeten duren? Wat mankeert hem? 

Aii kapotte billen zijn zo sneu. Hier ook een kind die daar extreem gevoelig voor is.
Heeft de huisarts gecontroleerd dat het geen schimmel is? Dat is wel belangrijk om te weten want dan moet dat echt aangepakt worden. 

Wat hier helpt is veel in de blote kont (ja dan gebeuren er ongelukjes maar dat is dan maar zo). Smeren met zinkzalf en daar overheen talkpoeder. 
Geen billendoekjes gebruiken (en al helemaal niet met parfum en andere zooi er in) maar met een washandje natgemaakt met lauw water. 
Heel veel verschonen (ook als er maar een klein plasje in zit). 

O en hier heeft het merk/type luier ook nog invloed. Maar ook dat is heel persoonlijk. 

Kan uierzalf een oplossing bieden?
Hoe komt het dat de huisarts zegt dat dit nog weken kan duren?

Gebruik de zinkolie van Dr. Swaab. Deze olie kan je dun aanbrengen zodat het niet zo plakt als sudo. Het vergemakkelijkt het schoonmaken van de rode pijnlijke billetjes die al zo pijnlijk zijn nu je baby mogelijk te maken heeft met de zure ontlasting van tandjes poep?
Door de dunne olie kan de huid ook beter ‘ademen’.
Potje Dr. Swaab is wat duurder maar gaat ook veel langer mee omdat je minder nodig hebt.

Mocht je sudocreme gebruiken: ik kreeg vanuit de kinderarts mee dat je juist altijd een dun laagje moet smeren. Nooit denken 'het is nu zo kapot, ik gooi er een dikke laag op'. Want je wil dat de sudocreme intrekt, maar het moet tegelijkertijd wel kunnen ademen. Dus liever geregeld een dun laagje, dan af en toe een dikke laag.

Sterkte, wat sneu!

laat eerst uitsluiten dat er geen schimmel is. Dan heb je een anti-schimmel middel nodig om echt verbetering te zien. 

Verder je hebt zoals en crème. Crème, zoals sudo, beschermt tegen vocht. Zalf trekt meer in en verzorgt de huid meer. In mijn ervaring is zinkzalf fijner voor de "natte wondjes" en bepanthen voor de roodheid. Het is dus echt even experimenteren wat werkt. (Je kan zelfs op iedere bil een dag lang iets anders smeren om te kijken wat beter aanslaat). 
We hebben ook een periode iets anti bacteriële voorgeschreven gekregen van de huisarts, dat was vooral voor de echt open plekjes met ook gele puntjes/een bacteriële component. 

Verder:
-  luiermerk, dochter kon beter tegen huismerk dan de pampers die ze op de opvang kreeg. Wasbaar was nog beter, maar met een schimmel moet je opletten op je wasroutine dus dan gebruikte ik toch vaak wegwerp. 
- 's nachts een keer extra verschonen (mits de kleine dan ook poept). Zo kort mogelijk in de vieze luier dus. 
- washandje ipv billendoekjes en daarna nog een keer droogdeppen. 
- blote billentijd, eventueel gecombineerd met (een vorm van) basis zindelijkheids communicatie. Alles wat in het potje valt heeft geen tijd om de billen te irriteren, maar ikzelf vond dit rond een jaar toen ze goed kon zitten en een beetje staan/stappen makkelijker.

Flanagan schreef op 23-09-2023 om 11:56:

Gebruik de zinkolie van Dr. Swaab. Deze olie kan je dun aanbrengen zodat het niet zo plakt als sudo. Het vergemakkelijkt het schoonmaken van de rode pijnlijke billetjes die al zo pijnlijk zijn nu je baby mogelijk te maken heeft met de zure ontlasting van tandjes poep?
Door de dunne olie kan de huid ook beter ‘ademen’.
Potje Dr. Swaab is wat duurder maar gaat ook veel langer mee omdat je minder nodig hebt.

Sudo plakt niet als het goed is aangebracht. Het is niets iets waarvan je een klodder kunt smeren en denken dat het intrekt. 

Sudo hoort juist heel dun aangebracht te worden en smeren totdat er een heel licht doorzichtig waasje op de huid ligt. Of zachtjes inkloppen bij beschadigde huid. 

Wij gebruikten maizena. Maakt de huid droog en zacht en je kunt het er heel makkelijk weer afwassen met alle viezigheid erbij en je hoeft niet te boenen, dus gewoon water, afdrogen en dan weer insmeren met maizena. Kan ook geen kwaad voor de longen itt talkpoeder en er groeit geen schimmel in wat bij crèmes wel kan.
Uitzoeken waar die nare diarree door komt is natuurlijk  ook belangrijk. Lijkt me sowieso niet gezond.

Dun laagje (!!) sudocrem, en erin kloppen ipv smeren. 
Verder kreeg onze baby extra uitslag van Pampers. Ander merk zoals Bon Bebe of gewoon Kruidvat ging hier echt beter, ik gaf dat ook wel eens aan het kdv ook al lagen daar gratis pampers.
En wat ook goed hielp waren wasbare katoenen luiers gebruiken (ik gebruikte daar hydrofielen voor) en hydrofiele washandjes om te verschonen. En dan goed afdrogen met een droog hydrofiel washandje en weer een dun laagje sudo kloppen. 

Sudo werkte bij ons goed voor die nattige luieruitslag. Bij andere dingen, zoals droog rood exceem, was bepanthen juist weer beter. 

Gebruikersnaaminvullen schreef op 23-09-2023 om 12:56:

[..]

Sudo plakt niet als het goed is aangebracht. Het is niets iets waarvan je een klodder kunt smeren en denken dat het intrekt.

Sudo hoort juist heel dun aangebracht te worden en smeren totdat er een heel licht doorzichtig waasje op de huid ligt. Of zachtjes inkloppen bij beschadigde huid.

En heb je ook ervaring met zinkolie?

Ik gebruikte eerst sudo en ben overgestapt omdat ik merkte dat de zinkolie beter hielp tegen de pijnlijke billen.

De TO gebruikt nu sudo. Ze kan beiden proberen om te ervaren wat prettiger is voor die pijnlijke huid.

PS Wie doet er nu klodders op? niemand toch.

Zinkolie en zinkzalf hielpen hier altijd het best bij kapotte billen. Zinkolie als het extreem was, zinkzalf bij 'gewone' rode billen. Bepanthen vind ik ook fijn, maar werkte niet goed genoeg als de billen echt kapot waren. 

Weet je de oorzaak van de diarree? Met bepaalde voeding begonnen? Overgestapt van merk oid? 
Hier bleek een van mijn kinderen lactose-intolerant te zijn. Ze kreeg daar extreme luieruitslag van. Overgestapt op nutrilon soya en ze knapte enorm op. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.