Babytijd Babytijd

Babytijd

Bianca Fabricius

Bianca Fabricius

08-10-2008 om 08:54

Dilemma Kiezen tussen pil en borstvoeding

Ik zit met een "probleem"...
Ik geef mijn dochter van 10 weken volledige borstvoeding. Ik doe dit met veel plezier en het gaat ook erg goed. Alleen heb ik doordat ik nu geen anticonceptie pil slik erg veel last van mijn gewrichten. Ik slik al jaren de pil en niet alleen voor anticonceptie maar ook om mijn eigen hormoonhuishouding goed te hebben.
En dat is dus mijn dilemma, wat doe ik stoppen met de bv zodat ik aan de pil kan en geen pijn heb, of nog kiezen voor mijn meisje....
Wat zouden jullie doen?
Groetjes, Bianca

Reactie mieke

Mieke bedankt voor je snelle reactie. Ik weet sinds mijn 12e al dat mijn hormoonhuishouding niet ok is. Van mijn eerste 2 dochters ben ik ook zwanger geworden met hormonen. De 3e was een groot kado. Ik weet uit ervaring dat ik in de zwangerschap en bij pilgebruik veel minder pijn heb.
Ik neem eens contact op met mijn huisarts en hoop dat die pil uitkomst bied.
groetjes, Bianca

Mieke

Ik heb vandaag contact gehad met de assistente van de huisarts. Ze zou het overleggen en een recept naar de apotheek sturen.Toen ik het ophaalde bleek het gewoon mijn oude pil te zijn microgenon 30 te zijn. De apothekerass. zei dat mijn huisarts de cerazette nooit voorschreef, een reden wist ze me niet te geven.
Wat is nu wijsheid, ik durf niet zo goed met de pil te beginnen. Ik weet dat de produktie achteruit kan gaan, maar ik neem aan (of hoop) dat je dit met extra aanleggen kan voorkomen. Weet jij hier meer over en over evt schade van de pil voor mijn dochter.
Alvast bedankt voor je antwoord.
Bianca

Advies op maat

...nou dat is echt een advies op maat zeg, maar niet heus!

Nadeel van Microgynon is vooral dat je melkproductie er van kan kelderen. Is soms wel weer op te krikken door regeldagen in te lassen natuurlijk, maar levert wel stress op.
Cerazette heeft dat nadeel niet. 'Hij schrijft 'm nooit voor' mag natuurlijk geen excuus zijn, je huisarts zou moeten weten welk soort pil voor te schrijven bij borstvoeding.

Iets anders is dat het misschien zoals Mieke ook al voorstelt beter kan zijn om ook eens met een specialist over je gewrichtsproblemen te praten en te kijken wat er pilloos aan te doen kan zijn. Het zou handig kunnen zijn om hierin ook een lactatiekundige te betrekken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.