Babytijd Babytijd

Babytijd

Draaiende onrustige baby

Ik heb een zoontje van bijna 7 maanden die al vanaf zijn geboorte een druk lijfje heeft, heeft ook tot 5 maanden ingebakerd gelegen. Hiervoor lag hij in een slaapzakje en dan een lakentje/dekentje er nog strak over heen maar daar is het nu dus echt te warm voor, maar nu het probleem, hij blijft spartelen met zijn benen,draait zich gelijk om naar de buik en gaat dan huilen ( hij kan op de grond gewoon terug draaien maar in bed dus niet) ik heb hem al alleen in slaapzak gelegt, maar dat ging ook niet, ook alleen onder een strak lakentje maar dat werkt ook niet die trapt zich bloot en gaat dan draaien.

Iemand nog een tip om hem rustiger te laten slapen zonder dat hij het te heet krijgt, door dat hij zo beweegelijk is zweet hij al enorm, gister had hij gewoon zijn eigen afdruk in zweet op zijn bedje.

Alvast bedankt. Judith

Buik

is het niet een idee om hem alleen in dat slaapzakje te leggen, en dus gewoon maar te laten draaien, hij zal toch wel leren zichzelf weer terug te draaien.

Gewoon met niks?

Huilt hij omdat hij op zijn buik ligt, of omdat hij zichzelf in zijn slaapzakje vastdraait? Kan je hem niet gewoon zonder iets, alleen in een rompertje, in zijn bedje leggen?

Groeten,

Temet

Sunja

Sunja

13-07-2010 om 23:54

Matrozenbedje

en als je hem in een zogenaamd 'matrozenbedje' legt: het lakentje om het matrasje vouwen aan het hoofdeinde, kindje erop leggen, lakentje bij de voetjes terugvouwen over het kindje heen en terugslaan als een envelop als het ware. En dan aan de zijkanten instoppen. Dan is misschien een slaapzakje niet nodig inderdaad, hij kan op de buik slapen en toch niet ergens in verstrikt raken.

ik heb een buikslapertje en ga dit ook proberen, mijne is alleen nog maar 10 dagen oud, dus ligt nu nog in een wiegje!

succes in elk geval,
sunja

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.